❌İndirim Bitti! Odyssey OLED G6 G60SD QHD 360 Hz Oyun Monitörü 20.699,00 TL

360 olanının renkleri çok mu sıcak geliyor hocam gözünüze? çünkü bana öyle geldi soğuk profile alınca da çok soğuyor renkler o yüzden o profili de kullanamıyordum iade etmiştim sırf bu sebepten…
hocam ikisini de standart kullanıyorum sdr iken 360 daha sıcak evet ucuz monitörlerdeki sarımtırak gibi ama hdrde durum tam tersine dönüyor 360 olan çok soğuklaşıyor anlayamadım valla 240 olanın rengini yakalayamadım hala
HDR kullandığım tüm monitörlerde renkleri çok kötü yapıyor monitör ve pc den hdr aktif hdr bence kötü iken siz nasıl sürekli aktif kullanabiliyorsunuz anlamıyorum
hocam 240 olanda full açık kullandım bir sıkıntı yaşamadım hdr calibration yaptınız mı?

arkadaşlar biri söyleyebilir mi bu indirimler sadece üni öğrencileri için mi geçerli

arkadaşlar biri söyleyebilir mi bu indirimler sadece üni öğrencileri için mi geçerli
lise son öğrencisi kardeşimin barkod numarasıyla alabildim

Benim tam çözemediğim bir durum var bilen biri yazabilir mi?

https://www.samsung.com/us/support/troubleshoot/TSG10003240/

1- Piksel kaydırma özelliğinin aktifliğini göremiyorum öyle bir yer yok

2- Logo parlaklığı ayarla var o dediği gibi

3- Ekran optimizasyonunu çalıştırın diyor bu kendi kendine çalışan bir özellik diye düşünüyorum

4- Piksel yenilemeyi çalıştırın diyor ama ne sıklıkla yapmamız gerektiğini yazmamış ben yarım saat önce yaptım tekrar yapmam ne zaman gerekir?

1747245927047.webp

Ekranın (beyazların) maviye yakın olmasından veya renk profilinin standart halde maviye çalmasından şikayetçi olan arkadaşlar beyaz dengesi ayarında maviyi kıstığınızda düzelecektir.

@thepublicman piksel kaydırma hep açık hocam onun bir ayarı yok arada bi bir şey okurken denk gelebilirsiniz
iki tip pixel refresh var birisi her bir 4 5 saatte yapılması gereken diğeri yılda bir falan. ayarlarda olan yılda bir yapılması gereken ona dokunmayın. ilkini ben de hala tam çözemedim bazen 4 bazen 6 saat sonra uyarı veriyor daha uzun süreler denemedim. uyarıyı kapatıp ok derseniz kullanmaya devam edersiniz ama monitörü joystick üzerinden kapattığınızda pixel refresh yapar. bazen 4 saati geçince uyarı vermese de siz kapattığınızda yapıyor yani katı 4 saat uygulaması yok diyebilirim. monitörü kapattığınızda altındaki kırmızı ışık yanıyorsa direkt. pixel refresh yapmıyordur ama yanmıyorsa yapıyordur ve yaklaşık 20dk sonra kırmızı yanar ve bittiğini anlarsınız o zaman monitörü açın daha erken açarsanız bitmedi diye uyarı veriyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekranın (beyazların) maviye yakın olmasından veya renk profilinin standart halde maviye çalmasından şikayetçi olan arkadaşlar beyaz dengesi ayarında maviyi kıstığınızda düzelecektir.
hocam bayadır bunla uğraşıyorum da g61e benzetemedim yine de kabul edilebilir düzeye geldi çok saçma monitör birebir aynı halbuki

@thepublicman piksel kaydırma hep açık hocam onun bir ayarı yok arada bi bir şey okurken denk gelebilirsiniz
iki tip pixel refresh var birisi her bir 4 5 saatte yapılması gereken diğeri yılda bir falan. ayarlarda olan yılda bir yapılması gereken ona dokunmayın. ilkini ben de hala tam çözemedim bazen 4 bazen 6 saat sonra uyarı veriyor daha uzun süreler denemedim. uyarıyı kapatıp ok derseniz kullanmaya devam edersiniz ama monitörü joystick üzerinden kapattığınızda pixel refresh yapar. bazen 4 saati geçince uyarı vermese de siz kapattığınızda yapıyor yani katı 4 saat uygulaması yok diyebilirim. monitörü kapattığınızda altındaki kırmızı ışık yanıyorsa direkt. pixel refresh yapmıyordur ama yanmıyorsa yapıyordur ve yaklaşık 20dk sonra kırmızı yanar ve bittiğini anlarsınız o zaman monitörü açın daha erken açarsanız bitmedi diye uyarı veriyor

hocam bayadır bunla uğraşıyorum da g61e benzetemedim yine de kabul edilebilir düzeye geldi çok saçma monitör birebir aynı halbuki
4 saat geçti ve uyarı verdi diyelim hiçbir butona tıklamasam kendi kendine yeniler mi

bu arada g61i gerçekten iyileştirmiş gibiler. bu işlerden tam anlamıyorum ama monitörün dibine girince g60ta pixelleri karıncalanmayı görebiliyorum g61te çok çok ufak belli oluyor

Birebir aynı panel değiller zaten hocam öteki türlü yenileme hızı farkı da meydana gelmezdi o sebeple illaki fark olacaktır, 360'ı iade edersen mutlu olursun diye düşünüyorum :)

@Clyde hocam genelde hikayeli oyunlarda anlık bir piksel sıkıntısı oluyor menüyü açıp kapatırken atıyorum. vrr control açınca düzeliyor sizin önerdiğiniz adaptive sync kapatma olayıyla farkı ne?

@Clyde hocam genelde hikayeli oyunlarda anlık bir piksel sıkıntısı oluyor menüyü açıp kapatırken atıyorum. vrr control açınca düzeliyor sizin önerdiğiniz adaptive sync kapatma olayıyla farkı ne?
Adaptive Sync monitörün kendi yazılımını kullanıyor bir nevi V-Sync teknolojisi. VRR'yi de bir tık dürttüğü için titreme oluyor. Kapalı olması daha yararlı.

Adaptive Sync monitörün kendi yazılımını kullanıyor bir nevi V-Sync teknolojisi. VRR'yi de bir tık dürttüğü için titreme oluyor. Kapalı olması daha yararlı.
Kapattıktan sonra ekrandaki kekelemelik daha da azaldı

Geri