❌İndirim Bitti! Odyssey OLED G6 G60SD QHD 360 Hz Oyun Monitörü 20.699,00 TL

Bir sorum olacak hocam

Arkadan monitörü kapatmıyorum. Bir süre osd kırmızı ışık yanıyor sönüyor sonra takip etmedim ne kadar sonra sönüyor. Pc yi kapatıyorum tekrar açmak istediğimde arkasından açmam gerekiyor monitörü.

Bu durum herkeste böylemi.
eko moddan dolayı galiba, orjinal moda alıp dener misin ? uyku moduna alınca açılmıyordu şimdi hemen açılıyor.

Beyler kpnudan bagımsız bişey sorucam pc topladım anakartta kırmızı ışık yanıyor bios güncel değil ondan mı acaba

Anakartın Kırmızı Işığı Yanıyor Sorunu

Esonic H81 anakartta mavi ve kırmızı ışık yanması sorun mu ...

Anakartta kırmızı ışık yanıyor, bilgisayar tepki vermiyor ...

Anakart Üzerindeki Kırmızı Işık Ne Anlama Geliyor ...

Anakartta kırmızı ışık yanması, genellikle sistemde bir donanım hatası veya sorun olduğunu gösteren bir uyarıdır. Bu ışığın anlamı anakart modeline ve ışığın hangi bileşene ait olduğuna göre değişebilir. Anakartlarda genellikle CPU, RAM (DRAM), VGA gibi bileşenlere özel kırmızı ışıklar bulunur ve hangi ışığın yandığı sorunun kaynağını belirtir13.

Kırmızı ışığın genel anlamları şunlardır:

• CPU ışığı yanıyorsa: İşlemci ile ilgili bir sorun olabilir. İşlemci doğru takılmamış, soğutucusu düzgün çalışmıyor ya da işlemci arızalı olabilir2.
  • DRAM ışığı yanıyorsa: RAM ile ilgili bir problem vardır. RAM modülleri düzgün takılmamış, uyumsuz ya da arızalı olabilir. RAM modüllerini tek tek takarak veya farklı yuvalarda deneyerek sorunun nereden kaynaklandığı test edilebilir1.
  • VGA ışığı yanıyorsa: Ekran kartı ile ilgili sorun işaret eder. Ekran kartı düzgün takılmamış, arızalı ya da güç bağlantısı eksik olabilir5.
Bazı anakartlarda bu kırmızı ışıklar, sistem açılırken kısa süre yanıp söner ve eğer sistem sorunsuz açılırsa söner. Ancak ışık sabit yanıyorsa, anakartın hata kodlarına bakmak gerekir. Anakartın kullanım kılavuzunda veya üretici sitesinde bu ışıkların ne anlama geldiği detaylı olarak belirtilmiştir13.

Özetle:

• Anakartta kırmızı ışık yanması, donanım bileşenlerinden birinde hata olduğunu gösterir.
  • Hangi bileşenin ışığının yandığına göre CPU, RAM veya ekran kartı sorunları olabilir.
  • Sorunu çözmek için ilgili donanımı kontrol etmek, yeniden takmak veya test etmek gerekir.
  • Anakartın kullanım kılavuzundaki hata kodları incelenmelidir123.
Bu nedenle anakartta kırmızı ışık yanıyorsa, öncelikle hangi bileşenin ışığının yandığı tespit edilmeli ve ona göre donanım kontrolleri yapılmalıdır.

Citations:​

1. https://www.technopat.net/sosyal/konu/anakartta-yanan-kirmizi-isik.448368/
  2. https://geek.tr/rehber/anakart-kirmizi-cpu-isigi-sorunu-ve-cozumu/
  3. https://forum.donanimarsivi.com/konu/anakartta-yanan-isiklar.904327/
  4. https://forum.donanimhaber.com/powe...acilinca-sonmesi-ne-anlama-geliyor--119644187
  5. https://forum.pchocasi.com.tr/konu/anakartimda-2-kirmizi-isik-yaniyor.21281/

Answer from Perplexity: pplx.ai/share

arkadaşlar şimdi son durumda bu g6 360hz oled monitör iyi mi sizce iade etmeyi düşünüyorum daha elime gelmeden herkes bir şey diyor. Beyazları sarı gibi gösteren bir monitöre sahip olmak istemem çünkü..

arkadaşlar şimdi son durumda bu g6 360hz oled monitör iyi mi sizce iade etmeyi düşünüyorum daha elime gelmeden herkes bir şey diyor. Beyazları sarı gibi gösteren bir monitöre sahip olmak istemem çünkü..
iade etmeyin hocam kullanın belki beğenirsiniz. açıkçası g61sd kullanmamış olsaydım g60sdyi iade etmeyi düşünmezdim. ama şu an yan yana oldukları için kıyaslayabiliyorum ve açıkçası g61sd bence daha iyi renk konusunda. rgb sliderlar a dokununca evet sarımtırak beyaz düzeliyor ama bu sefer de farklı renklerde sıkıntı çıkıyor asla aynı renk gamutuna ulaşamadım. sorunun windowstan kaynaklı olmadığını da şöyle çözdüm monitörleri kapatıp aynı anda açtığımda samsung yazısının rengi ikisinde de farklı.

240 Hz 5-6 gün kullanımdan sonra 360hz düşünce stoğa 360 Hz almıştım geri iade ettim 240hz yi onaylamışlar ulaştığı gün hemen para iade oldu Samsung bu konuda çok iyiymiş

iade etmeyin hocam kullanın belki beğenirsiniz. açıkçası g61sd kullanmamış olsaydım g60sdyi iade etmeyi düşünmezdim. ama şu an yan yana oldukları için kıyaslayabiliyorum ve açıkçası g61sd bence daha iyi renk konusunda. rgb sliderlar a dokununca evet sarımtırak beyaz düzeliyor ama bu sefer de farklı renklerde sıkıntı çıkıyor asla aynı renk gamutuna ulaşamadım. sorunun windowstan kaynaklı olmadığını da şöyle çözdüm monitörleri kapatıp aynı anda açtığımda samsung yazısının rengi ikisinde de farklı.
O zaman da yine de iade edip 240hz olanı beklemek mantıklı hocam çünkü yeni sürüm diyorlar bir yandan da. peki şeyi sormak isterim 240hz ile 360hz arasında akıcılık farkı var mı hocam?

buradaki ayarları deneyip tekrar kıyaslar mısnız ? aynı şekidle bu arkadaş da iki monitöre sahip ve aradaki farkı bu ayarlarla kapattığını söylüyor sanırım. Paneller aynı çünkü

Arkadaşlar ben bu monitörü aldım ama şimdi pişman oldum gibi bir şey:D

Şu anda MSI G274QPX kullanıyorum tek şikayetim 60 fps lerde acayip gölgelenme yapıyor. Çözümü var fakat süreklü başka oyuna geçince ayar değişimi yapmam gerecek. Monitörümde kötü değil memnunum sizce msi üstüne samsung oled bana daha iyi bir oyun deneyimi yaşatırmı ?

bu monitorü alıp cs2 oynayan varmı? 16:10 olan çözünürlüklerde sadece 60 ve 120 hz destekliyor gibi gözüküyor cihaz. cs2 oynayan birisi 1680x1050 deneyebilirmi kaç hz veriyor max?

eline gelsin dene beğenmezsen iade et bence çünkü ben 20.700 e bu monitörün çok iyi olduğunu düşünüyorum hatta oldu da beğenmedin aynı fiyata sat gitsin kartını vade farksız takside bağladın faizsiz kredi çekmiş gibi olursun
standart ayarda mavi rengi biraz kıstım beyazlar bembeyaz oldu diğer renkler daha iyi siyah zaten çok iyi oled olduğu için
2k 360 hz ıps ler bile 18-19 dan aşağı yok bu fiyata cidden alınır benim yorumum bu şekilde 1.5 günlük yorumum. Ek olarak RTX oledde bir başkaymış bunu da söyleyeyim boş teknoloji diyordum ama oledde fikirlerim nötrlendi

her ürünü eleştiren var 20 bine peşin 4 taksite böyle bir ürün yok.

eline gelsin dene beğenmezsen iade et bence çünkü ben 20.700 e bu monitörün çok iyi olduğunu düşünüyorum hatta oldu da beğenmedin aynı fiyata sat gitsin kartını vade farksız takside bağladın faizsiz kredi çekmiş gibi olursun
standart ayarda mavi rengi biraz kıstım beyazlar bembeyaz oldu diğer renkler daha iyi siyah zaten çok iyi oled olduğu için
2k 360 hz ıps ler bile 18-19 dan aşağı yok bu fiyata cidden alınır benim yorumum bu şekilde 1.5 günlük yorumum. Ek olarak RTX oledde bir başkaymış bunu da söyleyeyim boş teknoloji diyordum ama oledde fikirlerim nötrlendi
Haklısın hocam ya beyaz dengesi yok diyenler vs. var birsi çok sarı diyor birsi çok mavi diyor o olaya biraz üzüldüm ama evet 4 taksit 20k ya oled monitör alıyorsun hemde 360hz.
her ürünü eleştiren var 20 bine peşin 4 taksite böyle bir ürün yok.
Sağ olun hocam yarın elime ulaşacak merakla bekliyorum..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,094,303
Üyeler
173,955
Son üye
proxi
Geri