❌İndirim Bitti! Odyssey OLED G6 G60SD QHD 360 Hz Oyun Monitörü 20.699,00 TL

OLED ile normal aydınlatmalı klasik LCD ekranlar arasında ciddi anlamda fark var bunu görünce anlarsınız emin olun alıştıktan sonra gözünüz IPS,VA görmez parası neyse alayım OLED olsun dersiniz o derece fark var.
Ayrıca OLED olupta devasa paralar ödemenize gerek yok Msi, Asus tarafında fiyat gereğinden fazla şişkin, sadece +1 yıl garanti avantajı var.
QD-OLED panel kullanan monitörlerin hepsinin panelini samsung üretiyor g60,g61'de kullanılan panel neyse o, sırf asus msi diye +10 +15k fazladan satıyorlar, üretici sayfasında WOLED vs görürseniz o panelin üreticisi de LG oluyor.
Genel bilgİ QD-OLED'ler şu an itibariyle 4 jenerasyondan oluşuyor ilk odyseyy'ler oled 1 gen, ara modeller 2. gen kullanıyordu ama çok tutulmadı
3. gen şu an samsung tarafında hem kendi üretim monitörleri için hemde 3. parti markalar için en çok üretilen panel uygun fiyata satılan G60,G61Sd'de şu an bu var, yakın zamanda duyurulan OLED g6 g8'lerde 4. gen var ama bunların fiyatı epey tuzlu olacak gibi 20-30 bin gibi fiyatlar beklemeyin

Son düzenleme:
OLED ile normal aydınlatmalı klasik LCD ekranlar arasında ciddi anlamda fark var bunu görünce anlarsınız emin olun alıştıktan sonra gözünüz IPS,VA görmez parası neyse alayım OLED olsun dersiniz o derece fark var.
Ayrıca OLED olupta devasa paralar ödemenize gerek yok Msi, Asus tarafında fiyat gereğinden fazla şişkin, sadece +1 yıl garanti avantajı var.
QD-OLED panel kullanan monitörlerin hepsinin panelini samsung üretiyor g60,g61'de kullanılan panel neyse o, sırf asus msi diye +10 +15k fazladan satıyorlar, üretici sayfasında WOLED vs görürseniz o panelin üreticisi de LG oluyor.
Genel bilgİ QD-OLED'ler şu an itibariyle 4 jenerasyondan oluşuyor ilk odyseyy'ler oled 1 gen, ara modeller 2. gen kullanıyordu ama çok tutulmadı
3. gen şu an samsung tarafında hem kendi üretim monitörleri için hemde 3. parti markalar için en çok üretilen panel G60,G61Sd'de şu an bu var, yakın zamanda duyurulan OLED g6 g8'lerde 4. gen var ama bunların fiyatı epey tuzlu olacak gibi 20-30 bin gibi fiyatlar beklemeyin
3. gen yani bu g6 oleddeki oledler kaliteli mi peki yani bilgin varsa 3. ve 4. gen arasında çok fark var mı? 3. genin bozulma olayları yaygın mıdır??

Monitörün detaylı incelemesini panel, elektronik devre, soğutma bileşeni konusunda aşağıda ki videoyu mutlaka izleyin derinlemesine inceleme yapıyor bu kanal panel'i falan baya baya söküyorlar, hemen hemen tüm monitörler var
hocam attığınız videoda 12 bit yapıyor monitörü nasıl mümkün bu

Ekler

• 1747134389792.webp
    1747134389792.webp
    51 KB · Hit: 59
3. gen yani bu g6 oleddeki oledler kaliteli mi peki yani bilgin varsa 3. ve 4. gen arasında çok fark var mı? 3. genin bozulma olayları yaygın mıdır??
Her jenerasyonda farklı iyileştirmeler var misal 3. gende 27 inc 2k'da maks 360hz çıkılabildi, 4k çözünürlüğe bu boyut için hiç çıkılamadı 32. inch vs gerekti.
ama 4. gen'de 27 inc. 2k'da 500 hz ulaşıldı, 27 inc ayrıca 4k versiyonu çıktı gibi bunun dışında donanımsal açıdan ufak tefek farklar vardır. çok büyük farklar beklemeyin. özünde aynı panel teknolojisi bunların dışında panel yanmasını önlemek için kullanılan safeguard teknolojileri aynı değişen bir şey yok ayrıca yeni 4.gen'ler de resmi gsync compatible desteği de gelebilir. keza 27. 2k 500 hz modeli için gsync compatible doğrulanmış.

3. gen'in bozulma olayları derken onu anlamadım. 3.gen qd-oled'ler oldukça dayanıklı paneller, ilk nesil oled'ler gibi değil yeni nesil oled'leri yakmak için ciddi ciddi uğraşmanız lazım. 7 24 açık sabit ekranda bırakacaksınız gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam attığınız videoda 12 bit yapıyor monitörü nasıl mümkün bu
Hdmi üzerinden 12 bit veriyor, DP üstünden 10 bit veriyor
ilk aldığımda ben de bu kısma takılmıştım araştırmalarım sonucunda bu bilgiye ulaştım.

Son düzenleme:
Her jenerasyonda farklı iyileştirmeler var misal 3. gende 27 inc 2k'da maks 360hz çıkılabildi, 4k çözünürlüğe bu boyut için hiç çıkılamadı 32. inch vs gerekti.
ama 4. gen'de 27 inc. 2k'da 500 hz ulaşıldı, 27 inc ayrıca 4k versiyonu çıktı gibi bunun dışında donanımsal açıdan ufak tefek farklar vardır. çok büyük farklar beklemeyin. özünde aynı panel teknolojisi bunların dışında panel yanmasını önlemek için kullanılan safeguard teknolojileri aynı değişen bir şey yok ayrıca yeni 4.gen'ler de resmi gsync compatible desteği de gelebilir. keza 27. 2k 500 hz modeli için gsync compatible doğrulanmış.

3. gen'in bozulma olayları derken onu anlamadım. 3.gen qd-oled'ler oldukça dayanıklı paneller, ilk nesil oled'ler gibi değil yeni nesil oled'leri yakmak için ciddi ciddi uğraşmanız lazım. 7 24 açık sabit ekranda bırakacaksınız gibi

ilk aldığımda ben de bu kısma takılmıştım araştırmalarım sonucunda bu bilgiye ulaştım.
Hdmi 12 bit 360 hz için de geçerli mi? Zaten hikayeli oyun oynuyoruz alabildiğimiz maks fps 150-200 12 bit hdmi veriyorsa direk geçerim. Displayport daha iyi diye hep öyle kullandık

Hocam ben şimdi 360hz olan modeli aldım ve günün her saati oyun oynayan biri değilim ileride yanma sorunları vs. olur mu sence? Bir de 2k 180hz philips evnia monitörüm var ama geçmeye değer mi bilemedim kafamı kurcalıyor. 360hz akıcılığını denemek çok istiyorum 6800xt ekran kartım var valoda 500-600 fps alıyorum 5700x3d işlemciyle.

Son düzenleme:
Hocam ben şimdi 360hz olan modeli aldım ve günün her saati oyun oynayan biri değilim ileride yanma sorunları vs. olur mu sence?
sürekli sabit görüntüde bırakmamaya çalış özellikle masaüstünde,

olur diyemem olmazda diyemem ama şu kesin yeni nesil OLED'ler ilk nesil gibi değil, ilk nesil OLED'lerde yanma sorunlarının olmasının temel nedeni bu konuyla ilgili hiçbir geri bildirim süreci yoktu, normal monitörler gibi düşünüldü sonradan yanma sorunları çıkınca firmalar çözüm arama moduna girdi, aslında bir nevi ilk nesil paneller alfa beta süreci gibiydi OLED pazarında, sonradan hem LG hemde Samsung ayrıca 3. parti ürettiren firmalarda(asus, msi gibi) hem donanımsal hem de yazılımsal çözümler geliştirdi, samsung misal 3.gen ve 4.gen'de bildiğin sıvı soğutma kullanıyor ki sektörde ilk bu 2 sayfa önce video paylaşmıştım panel arkasında akışkan sıvı içeren soğutma sistemi var,

şu an yeni nesil panelleri yakmak için çok uğraşmanız lazım RTİNGS ekibi bile 7*24 sürekli sabit görüntüde bırakarak 6 ay-1 yıl arası anca bu yanma moduna gelebiliyor, son kullanıcı için bu gerçekten imkansız he olursa'da sonuçta elektronik ürün bu ne olacağı belli olmaz 2 yıl samsung yanma garantisi var msi,asus,giga,aoc'da falan bu süre 3 yıl

sürekli sabit görüntüde bırakmamaya çalış özellikle masaüstünde,

olur diyemem olmazda diyemem ama şu kesin yeni nesil OLED'ler ilk nesil gibi değil, ilk nesil OLED'lerde yanma sorunlarının olmasının temel nedeni bu konuyla ilgili hiçbir geri bildirim süreci yoktu, normal monitörler gibi düşünüldü sonradan yanma sorunları çıkınca firmalar çözüm arama moduna girdi, aslında bir nevi ilk nesil paneller alfa beta süreci gibiydi OLED pazarında, sonradan hem LG hemde Samsung ayrıca 3. parti ürettiren firmalarda(asus, msi gibi) hem donanımsal hem de yazılımsal çözümler geliştirdi, samsung misal 3.gen ve 4.gen'de bildiğin sıvı soğutma kullanıyor ki sektörde ilk bu 2 sayfa önce video paylaşmıştım panel arkasında akışkan sıvı içeren soğutma sistemi var,

şu an yeni nesil panelleri yakmak için çok uğraşmanız lazım RTİNGS ekibi bile 7*24 sürekli sabit görüntüde bırakarak 6 ay-1 yıl arası anca bu yanma moduna gelebiliyor, son kullanıcı için bu gerçekten imkansız he olursa'da sonuçta elektronik ürün bu ne olacağı belli olmaz 2 yıl samsung yanma garantisi var msi,asus,giga,aoc'da falan bu süre 3 yıl
Çok teşekkür ederim hocam son olarak sürekli sabit görüntüde bırakmamaya çalış dedin ya mesela kaç saatte veya dakkada bir değiştirmek lazım o görüntüyü masaüstünde? Bir de önerir misin yani 20k ya iyi mi bu monitör sence? Yoksa G8 4K 240HZ modellerinin mi düşmesini beklemek iyi olur?

Çok teşekkür ederim hocam son olarak sürekli sabit görüntüde bırakmamaya çalış dedin ya mesela kaç saatte veya dakkada bir değiştirmek lazım o görüntüyü masaüstünde? Bir de önerir misin yani 20k ya iyi mi bu monitör sence? Yoksa G8 4K 240HZ modellerinin mi düşmesini beklemek iyi olur?
20k'ya oled çok iyi fiyat oled başka dünya standart IPS,VA panelli monitörlerle karşılaştırmayın, sabit görüntüde çok bırakmamaya çalış dedim ama monitörde zaten bu konuda koruma var kafam ilk nesil oledlere gitti

10 dk sabit bırakırsan (video, film izleme durumları hariç burada media süreci devreye girdiği için sabit olarak algılamıyor) 10. dk sonunda ekran kapanıyor zaten korumaya alıyor artı olarak ekran açık kaldığı sürece milisaniye düzeyinde piksel yer değiştirmeleri, kaydırmaları yapıyor denk gelirsen göz hassasiyetin iyiyse fark edersin. ben ara ara fark ediyorum misal pikseller bir tık yana kayıyor bu sayede sabit piksel durumu da olmuyor

5070ti 9700x sistem var. Yeter sanırım 4k için.
Çok rahat yeter. Bende 4080 super var rt kullanmıyorum mesela, spiderman 2'yi optimize ayarlarda 4k 120fps DLAA + frame gen olarak oynuyorum. Clair expedition 33'yi optimize ayarlarla dlss performans ile 120fps sabit oynuyorum. Sende bir de mfg olacak tavsiye ettigim monitor 240hz oldugu icin mfg ile daha yuksek fps'ler alıp daha akıcı oynayabilirsin.

Aylar önce 360hz’lik versiyonunu heves edip almıştım fakat kullandığı panel yüzünden siyahların morumsu görünme sebebiyle üzülerek satmıştım alacak arkadaşların aklında bulunsun. (Gerçek ve kaliteli bir OLED deneyimi yaşamak istiyorsanız QD-OLED harici ve parlak panellere yönelmenizi tavsiye ederim)

Ekler

• IMG_3774.webp
    IMG_3774.webp
    128.6 KB · Hit: 84
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,236
Üyeler
175,007
Son üye