Yardım Ömürlük psu almak mantıklı mı ?

Krmm

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
248
9800x3d ve 5080'den oluşan bir sistem topluyorum. Ve bu sistemi minimum 5 sene değiştirmeyi düşünmüyorum.

Normalde 1200 watt alıp psu defterini ömür boyu kapatmayı düşünüyordum. Fakat yıllar sonra sistemimi yükseltmek istediğimde muhtemelen yeni bir ATX standartı falan çıkmış olacak. Yani mesela RTX 6000 , 7000 serisini es geçelim 8000 serisi çıktığında tepe model bir ekran kartı alayim desem şuanki 1200 watt psu'yu belkide o ekran kartına takamayacam.

O yüzden şuan için sadece günü kurtarmalık bir psu alsam daha mantıklı değil mi ? Günü kurtarmalıktan kastettiğim şey sadece watt açısından bu arada. Marka olarak her türlü tepe model bir psu alacam zaten.

Son düzenleme:
5080 var, 9800x3d var, günü kurtarmalık PSU aranıyor. Yine bir facia yolda.

5080 var, 9800x3d var, günü kurtarmalık PSU aranıyor. Yine bir facia yolda.
Günü kurtarmalıktan kastım watt açısından hocam. Marka olarak tepe model bir şey alacam zaten. Sadece watt konusunda fikrinizi merak ettim yani

Günü kurtarmalıktan kastım watt açısından hocam. Marka olarak tepe model bir şey alacam zaten. Sadece watt konusunda fikrinizi merak ettim yani
Yazınız öyle bir anlama çıkmıyor maalesef.
Ben 850W kaliteli PSU alıp yoluma bakardım. Gerçekten kaliteli olmalı. MPG A850G gibi örnek.

Gelecek teknolojiler ne getirir bilemeyiz, normalde watt değerleri her yeni nesilde düşerdi ama son bir kaç nesildir üretim teknolojisi olarak bir noktada kaldılar (5nanometre), muhtemelen bunu düşürmek oldukça maliyetli olduğu için güçü yükseltmeye başladılar. Bu şekilde devam edeceğini düşünmüyorum ama bilemeyiz tabii ki...

Gelecek teknolojiler ne getirir bilemeyiz, normalde watt değerleri her yeni nesilde düşerdi ama son bir kaç nesildir üretim teknolojisi olarak bir noktada kaldılar (5nanometre), muhtemelen bunu düşürmek oldukça maliyetli olduğu için güçü yükseltmeye başladılar. Bu şekilde devam edeceğini düşünmüyorum ama bilemeyiz tabii ki...
Ne olacağını bilemiyoruz hocam haklısınız. O yüzden 1200 watt almak mantıklı gelmedi bana. 1000 veya 850 almayı düşünüyordum. Gerçi aralarında da çok fiyat farkı yok. Bilemedim valla

bence evet alınmalı ileride sistemi degiştirirseniz eger

bence evet alınmalı ileride sistemi degiştirirseniz eger
Yine gürkan hocam ve yine konu detayını okumadan gelen bir yorum :D Hocam 15 saniye bile sürmüyor şurayı okumak. Yapmayın etmeyin gözünüzün yağını yiyeyim.

Yine gürkan hocam ve yine konu detayını okumadan gelen bir yorum :D Hocam 15 saniye bile sürmüyor şurayı okumak. Yapmayın etmeyin gözünüzün yağını yiyeyim.
okudum biraz ama detayına bakıp okumadım 1200 watt şuanlık yeter artık 5 sene sonra ne olur bilemeyiz 2000watt geçmez herhalde üreticiler belki watt ı düşürme işine girebilir

• Beğen
Reaksiyonlar: Krmm
Geri