Ssdyi zaten artıracak o problem değilde ram için xpg gayet bilindik bir markaKasa mesela lian li ssd mesela samsung ram mesela kingston
neden dostumanakart bagırttı
o işlemcilere anakart ile yakarsınız daha üst klasmanda anakart koymanız lazım.neden dostum
İkisinden de var şuan elimde malum ramlerin etrafında saran demir soğutma blokları oluyor xpg ramleri elime aldıgımda hafif ve dısındaki kaplama dandik kingston corsair gibi markalarda daha kalın ve agır bu soğutma acısından performans anlamında uzun vadede fark yaratıyor alacagınız anakartın m2 ssd takılan yerinde pasif demirden sogutma olursa bu da ssd nin daha stabil calısmasını saglarSsdyi zaten artıracak o problem değilde ram için xpg gayet bilindik bir marka
Evet hocam bu dediklerinizin bende farkındayım ama her şeyin en iyisini takınca zaten fiyat arkadaşın bütçesini aşıyor. Bende ayrıca uzun yıllardır xpg kullanıp sorun yaşayan bir arkadaşım yok. Ama tabikide her şeyin en iyisini takınca daha iyi oluyor.İkisinden de var şuan elimde malum ramlerin etrafında saran demir soğutma blokları oluyor xpg ramleri elime aldıgımda hafif ve dısındaki kaplama dandik kingston corsair gibi markalarda daha kalın ve agır bu soğutma acısından performans anlamında uzun vadede fark yaratıyor alacagınız anakartın m2 ssd takılan yerinde pasif demirden sogutma olursa bu da ssd nin daha stabil calısmasını saglar
o işlemcilere anakart ile yakarsınız daha üst klasmanda anakart koymanız lazım.
Birkaç gündür araştırma içindeyim, sistem şu şekilde:İki adet sistem var kafamda fiyatları neredeyse aynı
İLK SİSTEM
AMD Ryzen 7 7800X3D
MSI PRO B650M-B
GALAX GeForce RTX 4070 SUPER 1-Click OC 2X V2
LEXAR Thor RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL38
Lexar NM610PRO 500GB
XPG Valor Mesh RGB Siyah Mid Tower 650W 80+ White Kasa
Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 120mm
İKİNCİ SİSTEM
AMD Ryzen 9 9900X
MSI PRO B650M-B
MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G Ventus 2X OC
XPG Lancer Blade Black 16GB (1x16GB) 6000MHz CL48 DDR5(ileride bi 16 daha eklerim)
Lexar NM610PRO 500GB
VENTO VG4200S RGB Temperli Cam USB 3.0 Mesh Siyah E-ATX FSP Hydro K Pro Gen5 750W 80+ Bronze Kasa
Oyun edit için hangi sistemi almam daha yararlı olur
anakart en kötü msı b650 gaming plus wifi koymanız lazım sorunsuz deneyim için eger ileride rtx 5000 serisi ekran kartına geçmek isterseniz b850 anakrt almak zorundasınız.Birkaç gündür araştırma içindeyim, sistem şu şekilde:
Bu sistem nasıl
- MSI GeForce RTX 4070 Super 12G Ventus 2X OC 12 GB GDDR6X 192 bit DLSS 3 ekran kartı
- AMD Ryzen 7 7800X3D
- MSI Pro B650M-B
- Lexar Thor RGB 32 GB (2x16 GB) 6000 MHz CL38
- Lexar NM610PRO 500GB PCI-e Gen3 X4 okuma: 3300 MB, yazma: 1700 MB
- Thermalright Peerless Assassin 120 SE Black TL-C12C
- Corsair iCUE 3000D RGB Airflow USB 3.2 Mid Tower ATX 750W 80+ Bronze gaming kasa
uzun bir süre sistem yenilemeyi düşünmüyorum beni bir kac sene idare etse yeter sogutma konusunda yeteceğini söyleyenler cok ama sıvı sogutma diyenlerde bende o tarafta bir soru işareti oluştuanakart en kötü msı b650 gaming plus wifi koymanız lazım sorunsuz deneyim için eger ileride rtx 5000 serisi ekran kartına geçmek isterseniz b850 anakrt almak zorundasınız.
7800x3d aşırı ısınan bir işlemci zaten 7800x3d terchiniiz yanlış daha serin daha güzel çalışan birebir aynı performansı daha ucuza veren 9700x bakmanız lazım işlemciyi 9700x e düşürürp anakartı biraz daha düzgün bir ürüne yükseltinuzun bir süre sistem yenilemeyi düşünmüyorum beni bir kac sene idare etse yeter sogutma konusunda yeteceğini söyleyenler cok ama sıvı sogutma diyenlerde bende o tarafta bir soru işareti oluştu