Yardım Oyunlarda gördüğümüz +18 görüntüler günah mıdır?

Mete?

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
282
Merhaba aklıma bir soru takıldı hani bazen oyunlarda +18 şeyler görebiliyoruz benimde aklıma şöyle bir soru geldi oyunlarda gördüğümüz +18 görüntüler günah sayılırmı araştırdım bir kaynak günah diyor diğeri günah değil diyor? bende şöyle düşünüyorum bir yanım oyundaki karakter gerçek olmadığı için günah değil diyor diğer tarafım bu konuda önemli olan niyet diyor? o yüzden sizden yardım istiyorum oyunlardaki +18 görüntüler kesin olarak günah mıdır? yoksa kesin olarak günah değilmidir?

kesin olmayarak günah değildir

oyun olması günah olmadığı anlamına gelmez ama öyle bir sahneye denk geldiğinde özellikle bakmaya devam edersen tabii ki günaha girmiş olursun ama kafanı çevirirsen, geçmeye çalışırsan yani bir şekilde bakmamaya gayret edersen kesin olarak günah diyebileceğimizi sanmıyorum.

dinlediğimiz şarkıların %90 bile günah sence günah değil mi :D

• Beğen
Reaksiyonlar: Ascl
oyun olması günah olmadığı anlamına gelmez ama öyle bir sahneye denk geldiğinde özellikle bakmaya devam edersen tabii ki günaha girmiş olursun ama kafanı çevirirsen, geçmeye çalışırsan yani bir şekilde bakmamaya gayret edersen kesin olarak günah diyebileceğimizi sanmıyorum.
Beni bu konuda alydınlattığınız için çok teşekkür ederim

Bu konu, İslam düşüncesi içinde tartışmalı olup, farklı görüşlerin bulunduğu bir alandır. Bazı alimler, oyunlardaki +18 görüntülerin yalnızca hayal ürünü karakterlerden oluştuğu ve gerçek dünyadaki davranışlarla birebir bağlantılı olmadığı için doğrudan günah teşkil etmediğini savunurlar. Onlara göre, görüntülerin varlığı değil, kişinin bu görüntülere karşı geliştirdiği niyet, kalp ve davranışlardır.

Diğer yandan, bazı alimler ise bu tür içeriklerin insanın kalbinde fitne oluşturabileceğini, zararlı arzuları tetikleyebileceğini ve manevi olarak olumsuz etkiler yaratabileceğini belirterek, bu durumun dolaylı da olsa günah kapsamına girebileceğini ifade ederler. İslam’da niyetin ve kalpteki durumun büyük önemi olduğundan, bu konuda tek bir net hüküm vermek zordur.

Sonuç olarak, hangi görüşün daha doğru olduğu kişisel inanç, yaşam tarzı ve manevi durumunuza bağlıdır. Eğer bu tür içeriklerin sizin ruh halinizi veya davranışlarınızı olumsuz etkilediğini düşünüyorsanız, bu konuda temkinli olmak ve gerekirse güvendiğiniz bir din alimi veya rehberle görüşmek yararlı olabilir. Her iki görüşün de dayanaklarını göz önünde bulundurarak kendi vicdanınız ve inançlarınız doğrultusunda bilinçli bir karar vermeniz en doğru yaklaşım olacaktır.

Yapay zeka bile kesinliği hakkında yorum yapamıyor. Bir insan hiç yapamaz.

Kardeşim günah dediğimiz şey fiiliyat ister. Devlet kanunlarındada böyledir. Mesela devleti yıkmak istersin düşünce özgürlüğüdür. Ama yıkmaya kalkarsın devlet sülaleni ziyaret eder.

Gördüğün şey piksellerden oluşan görüntü :) Cübbelinin duvar olayına döndürdü millet. Duvara bile baksan diyorya zırto.
Estetiklik güzellik mülsümanın hoşuna gider bunu gizlemek gizli ahlaklıktır beyan etmek takdir etmek ise samimiyetten gelir.

Günah olabilmesi için kuralları çiğnemiş kendine yada başkasına zarar vermiş olman gerek.

Günahlar:

De ki: "Bana vahyolunanlar içinde, yiyen bir kimsenin yiyeceği (şeyler) için, ölü eti, dökülen kan, domuz eti -ki bu gerçekten murdardır- ya da Allah'tan başkası adına kesilmiş bir fısk
dışında, haram kılınmış bir şey bulmuyorum. Kim kaçınılmaz bir ihtiyaçla karşı karşıya kalırsa, -saldırmamak ve haddi aşmamak şartıyla-(bu sayılanlardan ölmeyecek kadar yiyebilir). Şüphesiz senin Rabbin bağışlayandır, esirgeyendir. (Enam-145)

Ben haram diye biliyorum, bu sebepten ötürü gidip Yennefer'dan helallik istedim.

Abi isteğini tetikliyor ya, hayal ürünü veya gerçek fark eder mi? İleride zina edebileceğin robotlar üretildiği zaman gerçek insan değil diye günah olmayacak mı mesela? O da sentetik bu da. Kaldı ki oyunlar gittikçe gerçeğe yaklaşıyor. Karakterlerin cosplayleri de bundan yapılıyor. Bunun bencesi yok, olay belli uzatmaya gerek yok. Hem zaten ayette de diyor:
"Zinaya yaklaşmayın; çünkü o, pek çirkin ve çok kötü bir yoldur." (İsra, 17/32) buyrulmaktadır.
Bu hususta danışabileceğiniz bir platform olarak:
Hayırlı Cumalar ve Ramazanlar.
Vesselam.

Geri