Pazardan kovuldum haksız mıyım

bahtsizbedevi23

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
558
bahçeden kayısı hasadı yapıp kurutuyoruz kayısı piyasası biz üreticilerden toptancılara 300 ile 600 tl arası en kötü kayısı 300 en iyisi 600 tl işte perakende fiyatı ise yani sizin aldığınız fiyat 1000-1200 arası benim kayısım orta boy yani 3 numara olarak geçiyor bugün pazara numune götürdüm bir kaç yere gösterdim biri 100 tl teklif etti bende 500 dedim (aklımdaki fiyat 400 pazarlık payı olsun diye 500 dedim) sonra bana dedi benim ki 350 tl seninkinden iyi gel ben sana satayım ben al satçı değilim çiftçiyim benle dalga geçti aldırış etmedim başka yere gösterdim 150 tl dedi bu fiyatlara elinde fazla kayısı olan adam kavga çıkartır ısgarta dediğimiz yem kayısı fiyatları bunlar ben 500 diyince topla kayısını al götür dediler baya kovdular beni şimdi söyledikleri fiyat benim doğrudan zarar ettiğim fiyat perakende zaten satamıyorum satacak yer yok internetten denedim ama dolaptan falan satamam bu kadar ürünü insanlara ulaşmıyor çünkü görmüyorlar

İşporta, zerzavatçılık ...

2025-08-09_22-08.webp

Zamanında Şener Şen Züğürt Ağa filminde denemişti, sen de dene istersen... Ama kamyonet filan lazım olabilir eğer çok daha fazla satmak istersen.

İşporta, zerzavatçılık ...

Alıntıyı görüntüle

Zamanında Şener Şen Züğürt Ağa filminde denemişti, sen de dene istersen... Ama kamyonet filan lazım olabilir eğer çok daha fazla satmak istersen.
Hocam bu öyle pazar değil toptancilarin pazarı hepsi birbirini tanıyor. Bunlar ihracat yapan dev firmalara mal toplayan esnaflar hep. Ha birde bunların bir ara dolar düştü diye halay çekme vakasıda olmuştu. Yani ha benim malımı depomdan çalmış ha 100 tl fiyat çekmiş öyle teklif yapıyor

Hocam bu öyle pazar değil toptancilarin pazarı hepsi birbirini tanıyor. Bunlar ihracat yapan dev firmalara mal toplayan esnaflar hep. Ha birde bunların bir ara dolar düştü diye halay çekme vakasıda olmuştu. Yani ha benim malımı depomdan çalmış ha 100 tl fiyat çekmiş öyle teklif yapıyor
Anladım zaten toptancı olduklarını ama eğer sen de o fiyatlardan satmak istemezsen eğer iş başa düşer, onu anlatmak istedim... Dolaptan filan satmak yerine belki böyle daha iyi giderdi.

pazar dediğin hal mi

Anladım zaten toptancı olduklarını ama eğer sen de o fiyatlardan satmak istemezsen eğer iş başa düşer, onu anlatmak istedim... Dolaptan filan satmak yerine belki böyle daha iyi giderdi.
Hocam işte malatyada öyle olmuyor herkesin kayisisi olunca kimse almıyor yani genelde hep burdan yurtdisina gidiyor yurticinde bile pek gitmiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

pazar dediğin hal mi
Hal gibi ama sadece kuru kayısı var şire pazarı deniliyor

Memleket ölücü dolu boşverin hocam 100 150 diyen adamada 500 derseniz kovmasıda normal ama tabi siz haklısınız 450tl malınız

Memleket ölücü dolu boşverin hocam 100 150 diyen adamada 500 derseniz kovmasıda normal ama tabi siz haklısınız 450tl malınız
ya cidden çok moralim bozuldu bugün hiçbirşey yapamadım hayattan soğudum resmen hem malı öldürdüler hem kovdular hem aşağıladılar sanki birisini malını çaldım emek verdim aylarca çalıştım fiyata takılmadımda baya aşağıladılar yani. birde yani bu pazar kuru kayısı ticaretinde dünyanın en büyük pazarı buradan her yere ihraç ediliyor profesyonel esnaflar beklerdim de karaktersiz esnaflar doluymuş

knk piyasada bu tarz mal/maas konusunda anlasan ve fiyatlari kisitlayan elemanlar var eger 350-400 tllik urune 100-150 teklif ediyorlarsa biliyordur satamayacagini diye dusunuyorum.

knk piyasada bu tarz mal/maas konusunda anlasan ve fiyatlari kisitlayan elemanlar var eger 350-400 tllik urune 100-150 teklif ediyorlarsa biliyordur satamayacagini diye dusunuyorum.
Hocam şimdi bu sene büyük bir don vurdu kayısı yok hatta ağaçlar büyük zarar gördü seneye bile kayısı olmayacağını öngörüyorlar. Yani normalde kuru kayisida malatya dünyanın kayısı ihtiyacının %70ni karşılıyor ve büyük ihraacat yapıyor ama bu don nedeniyle kayisinin iç piyasada bile yetmeyeceği düşünülüyor zaten pazarda mal yoktu yani çok az vardı gittiğimde. Cumartesi gittiğim için galiba cetelesen bir gruba denk geldim yine ölücülük yapacaklar ama piyasada kayısı yok yani mecbur gidecek ürün.

Hocam şimdi bu sene büyük bir don vurdu kayısı yok hatta ağaçlar büyük zarar gördü seneye bile kayısı olmayacağını öngörüyorlar. Yani normalde kuru kayisida malatya dünyanın kayısı ihtiyacının %70ni karşılıyor ve büyük ihraacat yapıyor ama bu don nedeniyle kayisinin iç piyasada bile yetmeyeceği düşünülüyor zaten pazarda mal yoktu yani çok az vardı gittiğimde. Cumartesi gittiğim için galiba cetelesen bir gruba denk geldim yine ölücülük yapacaklar ama piyasada kayısı yok yani mecbur gidecek ürün.
Anladığım kadarıyla ürünler satışa hazır durumda, o yüzden uğraşmaya değecek miktarda ürün ve uğraşacak vakit varsa e-ticaret işine ufak çaplı da olsa girip ürünü kendiniz satmanız en mantıklısı olur diye düşünüyorum.

Ek olarak bahsettiğiniz durumu yaşayan çok çiftçi var. Bize mecburlar mantığı ile sattıkları fiyattan 10 kat düşük fiyat bile verebiliyorlar. Demek ki bu fiyatları kabul eden de var diye düşünüyorum o durumda da…

Anladığım kadarıyla ürünler satışa hazır durumda, o yüzden uğraşmaya değecek miktarda ürün ve uğraşacak vakit varsa e-ticaret işine ufak çaplı da olsa girip ürünü kendiniz satmanız en mantıklısı olur diye düşünüyorum.

Ek olarak bahsettiğiniz durumu yaşayan çok çiftçi var. Bize mecburlar mantığı ile sattıkları fiyattan 10 kat düşük fiyat bile verebiliyorlar. Demek ki bu fiyatları kabul eden de var diye düşünüyorum o durumda da…
Hocam şuan bende öyle yapmak istiyorum ama ama nasıl yapacağımı bilmiyorum dolapta satmaya çalışsam onu alacak kitle dolapta dolasmaz. Hepsiburada trendyol vs hepsi şahıs şirketi istiyor yani cidden 5-10 ton mal olsa açarım ama 300 kilo olunca olmuyor. Yani 1 ay içinde satmam lazım ama nerden nasıl sstacam bilmiyorum.

Geri