Vrm çalışma mantığını bil öyle
konuş dostum Msı sandığın kadar iyi bir marka değil . Msı iyi olsa o.c rekorları olur o besleme fazıyla .
Asus Tuf b650 14 fazı ile 17 faz Msı Tomahawk b650 tokatlıyor . Asus Tuf serisinde yer yer 150c yer yer 125c kondansatörlere yer veriyor . Ortalama bir anakart 85c 105c kondasatörlere sahip . Digi+ gibi bir vrm entegre avantajı olduğunuda unutmayalım .
!!her şey VRM DEĞİLDİR!!
Listede Gigabayte ve Asus var sadece dikkatini çekerim .
CPU-Z VALIDATOR is the world-recognized standard for system analysis & performance validation
valid.x86.fr
Asrock 8 fazı ile çoğu boardı tokatlamayı başarmış bir markadır .
Asrock rekor haberleri :
Genelde üst düzey anakartlarla kırılan hız aÅırtma rekorlarının aksine giriÅ seviyesi bir anakart ile eski rekor egale edildi. Denemeler ise B650 ASRock
www.technopat.net
ASRock's $110 US entry-level B650 motherboard has achieved record OC performance for a 16-core CPU using the AMD Ryzen 9 7950X.
wccftech.com
Attigim iki linke de bakarsan sadece Asus ve Gigabyte yok galiba okumayla ilgili bir problemin var. Ben MSI ovmedim ayrica. Asus ve Asrock'in B650'de kotu anakartlar oldugunu belirttim
Her sey VRM degildir derken? Anakartin en onemli olayi budur, VRM'dir zaten ne anlatiyorsun? Attigim testlerde o test edilen anakartlarin cinebench skorlari ve oyun performanslari da var bir zahmet okusaydin.
Yani neyin savunmasini yapiyorsun ki? Bana gelmis Asrock ile overclock rekoru kirilmis diyor.

Youtube'da da b650 serilerinin inceleme ve testleri var orada da sonuc ayni degismiyor. Asrock 'un B650 modellerinde VRM throttle limit'i 85C 'e dusurmus adamlar. Kart 75C'i asinca throttling yapiyor direkt bunu mu savunuyorsun? Prime B650 Plus 101, Prime B650M-A yuk altinda 104C'e ulasiyor yoksa bunu mu savunuyorsun?
Ben marka, model savunuculugu yapmiyorum, ustteki mesajlarimda da hicbir markayi savunmadim. Yani bu forumda okuma-yazmada ciddi sikintisi var insanlarin. Yorumum basit. Asrock ve Asus anakartlar B650 serisinde kotu bu kadar basit. Yarin bir gun B750 gelir, orada guzel isler yaparlar, guzel is yapti deriz. Babanizin sirketiymis gibi bombos, kaynaksiz marka savunuculugu yapmayin. Biraz omurganiz, karakteriniz olsun.
Gelisiguzel fanboyluk yapip, olumsuz yorum yapanlara coluk-cocuk videolar atarak mesaj kasacaginiza savundugunuz seyler hakkinda arastirma yapip yanlislarinizi gorun. Burasi forum, insanlar burada oneri istiyor belki de sizin gibilerinin lafina inanarak parasini harcayip urun aliyor. Bu hem karaktersizliktir hem de bir inanca sahipseniz kul hakkina girer. Bir konu hakkinda yeterli bilginiz yoksa, yorum yapmayin. Bilgisi olup yorum yapanlara da saygi gosterin. Cocukca hareketlerin anlami yok.