Neler Yeni

Pc toplayan adam hakkinda

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,138
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
İkiside mümkün şeyler? Nasıl mümkün olmuyor anlamış değilim. Kompanent yenilenmiyor mu PCB lerde? O kuzey yönlü boş bırakılan 2 slota vram takıp yeni bios yazınca çalışmıyor mu bilgisayar? Çalışmıyorsa aydınlatın.
Ekran kartına VRAM eklemek ne zamandan beri refurbished oluyor? BIOS modlu, PCB tamirli ekran kartını refurbished adı altında satmanın yasal hiçbir dayanağı yok. Ayrıca ekran kartlarında zaten üst seviye kapasitörler kullanılıyor, burada yazanı hiç bilgisi olmayanlar bile azçok yalanlar zaten.

milenix

80+ Gold
Arakdaşım sen önce iade edilen ürünle refurbished in aynı şeyler olmadığını öğren, Markaların böyle bir kart satışı bulunmamakta eline miningli kart alıp termal macun yenileyen refurbished yazsın o zaman bir de akıl veriyor. Asus MSI Giga bir WP mesajım uzağında senin uyduruk akıl vermene ihtiyacım yok direkt kaynapından bilgi alıyoruz.
"iade edilen ürün" derken eksik anlatmışım evet. Ama bu olay gerçekten var. Kartta arıza vardır, bu test edilir ve onarılır. Geri "Refurbished" adı altında satışa sunulur. Büyük birçok satıcının böyle sattığı ürünler var. Mesela Newegg, BestBuy'a bakabilirsiniz. İsterseniz "kaynapından" isterseniz başka bir yerden öğrenin. Madem bir WP mesajı uzağınızda lütfen sorun ve aldığınız cevabı buraya atın.

Bu arada bu adamları savunmak amaçlı demiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Tanımam etmem, ilk defa bu konuda duydum. Ben sadece "refurbished kart diye bir şey yok" yorumuna dedim.

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
İşlemci, ekran kartı, müzik, futbol.
Ekran kartına VRAM eklemek ne zamandan beri refurbished oluyor? BIOS modlu, PCB tamirli ekran kartını refurbished adı altında satmanın yasal hiçbir dayanağı yok. Ayrıca ekran kartlarında zaten üst seviye kapasitörler kullanılıyor, burada yazanı hiç bilgisi olmayanlar bile azçok yalanlar zaten.
Şunu da ekleyeyim, her kartta bu yapılmıyor vram ekleme yapılmıyor. Şu an test edilme aşamasında. Kapasitör yenilemek ise ürünü yenilemektir evet. Ve sorun şurada problem çıkarsa birebir geri değiştirme garantisi verilmiş ortada bir girişim varken neden kösteklik çabası var? Adama sal bi deneyelim denir yani, ayrıca yasal olarak bütün belgeler alınmıştır.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,138
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Şunu da ekleyeyim, her kartta bu yapılmıyor vram ekleme yapılmıyor. Şu an test edilme aşamasında. Kapasitör yenilemek ise ürünü yenilemektir evet. Ve sorun şurada problem çıkarsa birebir geri değiştirme garantisi verilmiş ortada bir girişim varken neden kösteklik çabası var?
Refurbished işlemi sertifikalı yerler veya resmi servisler aracığıyla yapılır. Bunlardan hangisine sahipsiniz? Hiçbiri. O yüzden konuyu daha fazla uzatmayalım, insanlara da yanlış bilgiler vermeyin.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,053
İsim
yusuf ecer
Şunu da ekleyeyim, her kartta bu yapılmıyor vram ekleme yapılmıyor. Şu an test edilme aşamasında. Kapasitör yenilemek ise ürünü yenilemektir evet. Ve sorun şurada problem çıkarsa birebir geri değiştirme garantisi verilmiş ortada bir girişim varken neden kösteklik çabası var? Adama sal bi deneyelim denir yani, ayrıca yasal olarak bütün belgeler alınmıştır.
Dostum forumda üç günde bir büyük markaların bile iade de çok büyük sıkıntıları oluyor. Kardeşler kundura misali noname, 3 hafta önce açılmış bir markanın garantisine kim güvenir? Yarın kartım bozuldu dediğinde geçmiş olsun unlucky olmuş demeyeceklerinin garantisi nerede.

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
Refurbished işlemi sertifikalı yerler veya resmi servisler aracığıyla yapılır. Bunlardan hangisine sahipsiniz? Hiçbiri. O yüzden konuyu daha fazla uzatmayalım, insanlara da yanlış bilgiler vermeyin.
Belge işine hakim değilim. O konuda bir şey diyemem. Diyeceğim tek şey var o da yapılanın mümkün olabileceği. Ama forumda sevdiğim insanlardansınız en azından bazıları gibi "Refurbished yalan" demiyorsunuz. Bu işlemin nasıl yapıldığını açıklıyorsunuz. Yanlış bilgi raporum red yemeseydi keşke.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum forumda üç günde bir büyük markaların bile iade de çok büyük sıkıntıları oluyor. Kardeşler kundura misali noname, 3 hafta önce açılmış bir markanın garantisine kim güvenir? Yarın kartım bozuldu dediğinde geçmiş olsun unlucky olmuş demeyeceklerinin garantisi nerede.
Bunun içinde zaman gerekiyor maalesef. Yeniyiz çünkü. Ben burada güveniliriz desem kim inanır değil mi. O nedenle zamana bırakalım, kullanıcı yorumları gelsin, insanlar bu ref kavramını anlasın iade ve garanti politikalarını anlasın. Ondan sonra tekrardan konu açıp tartışalım. <3

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Belge işine hakim değilim. O konuda bir şey diyemem. Diyeceğim tek şey var o da yapılanın mümkün olabileceği. Ama forumda sevdiğim insanlardansınız en azından bazıları gibi "Refurbished yalan" demiyorsunuz. Bu işlemin nasıl yapıldığını açıklıyorsunuz. Yanlış bilgi raporum red yemeseydi keşke.

Bunun içinde zaman gerekiyor maalesef. Yeniyiz çünkü. Ben burada güveniliriz desem kim inanır değil mi. O nedenle zamana bırakalım, kullanıcı yorumları gelsin, insanlar bu ref kavramını anlasın iade ve garanti politikalarını anlasın. Ondan sonra tekrardan konu açıp tartışalım. <3
Dostum konuyu baştan sona okudum ve bu olayı bizzat kendisine de sordum. Anlattı. Allah yolunu açık etsin dedim. Bilmiyorum yaşın kaç ama sana bir tavsiye vereyim. Bir laf vardır. Başkasının y..la gerdeğe girme diye. Site sahibi senmişsin gibi savunmuşsun. Para alıyorsundur kendi iş yerin gibi görüyorsundur ben bilmem ama dediğimi uygula sadece bu kadar söyleyeceklerim iyi forumlar.

SugarRay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Meriç Bozdemir
ne tarz bir işlemci ve ekran kartı istediğinizi söylerseniz sistem toplamada size yardımcı olurum özelden.

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
Dostum konuyu baştan sona okudum ve bu olayı bizzat kendisine de sordum. Anlattı. Allah yolunu açık etsin dedim. Bilmiyorum yaşın kaç ama sana bir tavsiye vereyim. Bir laf vardır. Başkasının y..la gerdeğe girme diye. Site sahibi senmişsin gibi savunmuşsun. Para alıyorsundur kendi iş yerin gibi görüyorsundur ben bilmem ama. Dediğimi uygula sadece bu kadar söyleyeceklerim iyi forumlar.
Fikirlerine değer verdiğim birisin, beni tanımazsın BatuhanKLC ile muhabbetim var kendisiyle hakkında konuşurken ibrahim abi diye hitap ederim. Eleştirin için teşekkür ederim, biraz fazla savundum evet ama ben başkaları yalan yanlış şeyler görüp alışkanlıklarında devam etmesinler diye böyle yapıyorum. Para almıyorum bunu belirteyim, hesap geçmişimi gösteririm isteyene. Fazla savunmuş olabilirim, sağlıcakla kal <3 Ek olarak şunu da belirteyim, bu şekilde savunmamın sebebi yalan söyleyenlerin olmasıydı. Fikri yanlış olan kişiye çok düzgün cevap verdim. Fakat düpe düz yalan söyleyen kişiye de tepkimi koymak benim yapmam gereken bir şeydir bana göre. Kendimi Davutoğlu gibi hissettim elimde bilgi var söyleyemiyorum. Neyse uzatmanın mantığı yok. Herkese keyifli forumlar.

Son düzenleme:

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,136
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Şüpheci davranırsınız bilmem. Satıcı sırrıdır. Ama şunu söyleyeyim her firmanın elinde bu program vardır, kartlarda mining yapıldı mı yapılmadı mı bu şekilde anlaşılır. Normal herhangi insanlar erişemez.

Diğer parçalar tamamen sıfır. Karttan maliyet düşüyor sistem kondisyonu %100 oluyor sıfır ayarında diyeyim halk dilinde. Oradan düşen maliyet sisteme yansıyor.

Çünkü herhangi bir insan bu programlara erişemez. Ama her satıcıda firmada bu programlar vardır. Kartların miningli olup olmadığını bu şekilde anlarlar.
Satıcı sırrıymış :D Sizden bir ürünün kaynak kodunu, telif hakkını falan istemedim. Alt tarafı mining yapılıp yapılmadığını nasıl öğrendiğinizi söylemenizi istedim. Bu satıcı kadar alıcının da bilme hakkının olduğu bir şey.

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
Satıcı sırrıymış :D Sizden bir ürünün kaynak kodunu, telif hakkını falan istemedim. Alt tarafı mining yapılıp yapılmadığını nasıl öğrendiğinizi söylemenizi istedim. Bu satıcı kadar alıcının da bilme hakkının olduğu bir şey.
Bu konuda cevap vermem bile hata aslında siteye karşı bir ön yargı oluşturdum. Tekrar tekrar söylüyorum kartlar miningli değildir. İbrahim abinin dediği doğru başkasının y...ıyla gerdeğe girilmez. O nedenle ben susacağım. Bir zaman geçsin, kullanıcı yorumları yapılsın dediğim gibi ondan sonra tartışırız.

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,136
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Başkasının ipiyle kuyuya inilmez diyin şuna yaw forumdayız :)

ValarMorghulish

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
MCA
Bir sorun oldugunda firma bozuntusu ;

1680375264466.png

Birde ekibine öğretmişler bir değerli insan lafını. Sanki din pazarlıyor gibi irreti ediyor beni :D

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom