Neler Yeni

Yardım ! PCKOLİK'TEN MONİTÖR ALMAYIN, ALDIRTMAYIN !

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,880
İsim
.
son durum hocam kuzenden 82 ekran tv aldım küçük kardeşin kırdığınıda yan ekran yaptım itopya işi çözülene kadar
iadeyi yaparlarsada işte dell almak istiyorum
İtopya sıkıntı ama senin ürününün sorunu belli iade almama gibi bir lüksleri olduğunu düşünmüyorum kral.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,174
İsim
Volkan
4 Ekim'de Teknik özelliklerini farklı zannederek aldığım ve elime geçtikten sonra yanlışlığı fark eder etmez iade etmek istediğim Bu monitörün iadesi için Pckolik bana anlaşmalı kargo numarası veriyor. Özenle hiçbir parçasına zarar vermeden vidasına, kablosuna, monitörün kendisinde bir kusur bırakmadan güzelce ve doğru şekilde yerleştirip Pazartesi olur olmaz götürüyorum veriyorum kargoya.

Ertesi gün bir telefon, "Monitörün ekranında toz ve tüy olduğu için ve monitörün jelatinleri çıkarıldığı için iade koşullarına uymamaktasınız. Ürünü geri gönderiyoruz." Şaka mı yapıyorsunuz ya siz dedim, ben monitöre nasıl davranmalıyım maske mi takayım ameliyat eldiveni mi takayım o ürünü yarım saat kullandıktan sonra tozlanmaması için? Bir de jelatin demişler o daha facia zaten. Ekranın köşelerine koca koca enerji tüketimine dair stickerlar koymuşlar, fotoğrafını da BURAYA bırakıyorum açıp bakın. Ben onu sökmeden kalite kontrolünü nasıl yapacaktım monitörün başka bir fikri olan var mı oradaki ölü pikseli nasıl göreceğime dair?

Bu saçma, ilgisiz ve asla geçerliliği olmayan sebeplerden ötürü 5 telefon görüşmeme(her biri 5-15dk arası),5 de mail atmama rağmen bana ısrarla her yerden monitörün ekranı tozluydu ve jelatinleri yoktu o yüzden biz bunu satamayız diyip duruyorlar. Ya sen monitörü deponda kontrol etmiyor musun? Jelatin ve toz mu senin o monitörü satmana engel oluyorlar?

Ben de 175'i arayarak Tüketici Hakem Heyeti adına ve hukuksal olarak böyle bir iade reddinin sadece iç çamaşırı, bebek emziği gibi hijyen isteyen ürünlerde olabileceğine dair bilgi aldım. Sonrasındaysa THH'ye başvurumu yaptım ve gerekirse 4-5 ay bekledikten sonra paşa paşa o tozlu ürünlerini alıp peçeteyle silip o 1tl'ye mâl olacak jelatini tekrardan yerleştirip o ürünü satışa koyup paramı da iade alacağım. Böyle bir saçma bahane daha önce hiçbir iademde karşılaşmadım ve paylaşmak istedim.

Eğer aklınızda Pckolik'ten bir ürün alma düşüncesi varsa tekrar gözden geçirin veya hatta hiç aklınızdan geçirmeyin.
aslında şöyle bir durum var adamlar sana ürün satıyor fakat ürünü sen açtığın için ikinci ele düşüyor mantıken adamın sıfır ürünü ikinci el oluyor ha hukuk kısmına gelirsek koşulsuz iade diyor fakat bazı yerlerde de satıla bilirlik bozulduğu için iadeye girmez gibi yada açılmamış ürün iade alınacak vs vs şeyler yazıyor mesele ince hesapta sözleşmesinde yazıyor açılmış ürünü iade almıyoruz diye senin konuna gelirsek senin iaden keyfi alırken iyi baksaydın adam sana sattığı sıfır ürünü ikinci el olarak geri almak zorunda değil kendince o yüzden sana hak veremiyorum adamlar farklı ürün gönderse neyse kusur ölü pixel olsa neyse bu tamamen keyfi bir durum bence böyle sızlanman başlıca saçmalık benim için mesela bu ürünü adamlar alsa başkasına satmak zorunda sonra alan kişi mağdur oluyor açılmış ürünü aldığı için.

xRauf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Rauf Emir
Geçmiş olsun hocam. Konudan alakasız ama söylemek geldi. Kendime yeni monitör bakıyordum elimde emektar SyncMaster 226NW vardı. 1 ay önce nethouse şubesine gittim orada 3500 tl ye LG24GN65R-B buldum ürünü satın aldıktan sonra piksel testi yapalım dedik, ölü piksel testini orada yaptırdım kendimi garantiye aldım.

hamzaersoy

80+ Bronze
aslında şöyle bir durum var adamlar sana ürün satıyor fakat ürünü sen açtığın için ikinci ele düşüyor mantıken adamın sıfır ürünü ikinci el oluyor ha hukuk kısmına gelirsek koşulsuz iade diyor fakat bazı yerlerde de satıla bilirlik bozulduğu için iadeye girmez gibi yada açılmamış ürün iade alınacak vs vs şeyler yazıyor mesele ince hesapta sözleşmesinde yazıyor açılmış ürünü iade almıyoruz diye senin konuna gelirsek senin iaden keyfi alırken iyi baksaydın adam sana sattığı sıfır ürünü ikinci el olarak geri almak zorunda değil kendince o yüzden sana hak veremiyorum adamlar farklı ürün gönderse neyse kusur ölü pixel olsa neyse bu tamamen keyfi bir durum bence böyle sızlanman başlıca saçmalık benim için mesela bu ürünü adamlar alsa başkasına satmak zorunda sonra alan kişi mağdur oluyor açılmış ürünü aldığı için.
ürünü iade almayı pckolik bile kabul ediyor zaten sadece sen etmiyorsun. başımdan geçeni anlattığımda seve seve kabul edip bana anlaşmalı kodu yolladıktan sonra üründe toz gördükten sonra kabul etmiyor adamlar. ha baştan deseler ki "sizin yanlışınız üzerinden biz sorumluluk alamayız", o zaman yorganımı ona göre uzatırdım fakat dediklerinizin hiçbir anlamı ve önemi maalesef yok çünkü pckolik bu duruma itiraz etmemişti, kutusunu açtığım ürünü satmayı kabul etmişlerdi.

eneskaya6

80+ Silver
Aynı şeyi idefixte yaşadım. Modem almıştım iade etmek istedim verdikleri cevap; kutusu acıldığı icin 2. ele düşüyor iade edemezsiniz.
alay ediyorlar resmen :)

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Burak
Bu butun firmalarda boyle arkadaslar. Ne amazon, ne hb, ne trendyol ne de vatanbilgisayar. Hepsi ayni seyin laciverti, ulkede adamakilli cezalandirma olmadigi icin kendilerini hukuktan ustun gorup takiliyorlar ki oyleler.
Bugun bir firmayi THH 'e ver, en fazla para iadeni alirsin o da 6 ay sonra. Peki firma bir ceza yiyor mu? Hayir yemiyor. Bir de senin parani aylarca kullaniyor :)

Su an vatan ile ayni senaryoyu yasiyorum, 50 gundur anakarti gasp ettiler. Servisten iade karari cikti, THH basvurumu cekmezsem iade odemesi yapmayacaklarini soyluyorlar. Ben de cekmiyorum, devam.

GirayHan

80+ Platinum
4 Ekim'de Teknik özelliklerini farklı zannederek aldığım ve elime geçtikten sonra yanlışlığı fark eder etmez iade etmek istediğim Bu monitörün iadesi için Pckolik bana anlaşmalı kargo numarası veriyor. Özenle hiçbir parçasına zarar vermeden vidasına, kablosuna, monitörün kendisinde bir kusur bırakmadan güzelce ve doğru şekilde yerleştirip Pazartesi olur olmaz götürüyorum veriyorum kargoya.

Ertesi gün bir telefon, "Monitörün ekranında toz ve tüy olduğu için ve monitörün jelatinleri çıkarıldığı için iade koşullarına uymamaktasınız. Ürünü geri gönderiyoruz." Şaka mı yapıyorsunuz ya siz dedim, ben monitöre nasıl davranmalıyım maske mi takayım ameliyat eldiveni mi takayım o ürünü yarım saat kullandıktan sonra tozlanmaması için? Bir de jelatin demişler o daha facia zaten. Ekranın köşelerine koca koca enerji tüketimine dair stickerlar koymuşlar, fotoğrafını da BURAYA bırakıyorum açıp bakın. Ben onu sökmeden kalite kontrolünü nasıl yapacaktım monitörün başka bir fikri olan var mı oradaki ölü pikseli nasıl göreceğime dair?

Bu saçma, ilgisiz ve asla geçerliliği olmayan sebeplerden ötürü 5 telefon görüşmeme(her biri 5-15dk arası),5 de mail atmama rağmen bana ısrarla her yerden monitörün ekranı tozluydu ve jelatinleri yoktu o yüzden biz bunu satamayız diyip duruyorlar. Ya sen monitörü deponda kontrol etmiyor musun? Jelatin ve toz mu senin o monitörü satmana engel oluyorlar?

Ben de 175'i arayarak Tüketici Hakem Heyeti adına ve hukuksal olarak böyle bir iade reddinin sadece iç çamaşırı, bebek emziği gibi hijyen isteyen ürünlerde olabileceğine dair bilgi aldım. Sonrasındaysa THH'ye başvurumu yaptım ve gerekirse 4-5 ay bekledikten sonra paşa paşa o tozlu ürünlerini alıp peçeteyle silip o 1tl'ye mâl olacak jelatini tekrardan yerleştirip o ürünü satışa koyup paramı da iade alacağım. Böyle bir saçma bahane daha önce hiçbir iademde karşılaşmadım ve paylaşmak istedim.

Eğer aklınızda Pckolik'ten bir ürün alma düşüncesi varsa tekrar gözden geçirin veya hatta hiç aklınızdan geçirmeyin.
hata sende toz olmaması için monitörün kutusunu yerçekimsiz kapsüle girip açacaktın.

GirayHan

80+ Platinum
adam isterse keyfi iade eder isterse beğenmez iade eder. kime ne ? kanun bize bu hakkı vermiş millete ne anlamıyorum. başkasına satamazmış. satmasın. yeterli sermayesi yoksa monitör satmayacak gidip çorap satacak onun iadesi yok.

Whoose11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Osman
en azından içim rahat hocam thhnin el atacağını düşünüyorum. hayır o kadar thhye başvuru yapacağımı söylememe rağmen asla geri adım da atmıyorlar. bir bildikleri mi var diye düşünüyor insan
Bir bildikleri var hocam. Cihazı her türlü geri alacaklar. "Ne kadar geç o kadar iyi faizi" protokolünü başlatmışlar. THH süreci biraz uzun sürdüğü için o zamana kadar gerek depolarında (varsa) kalabalık yapan ürünleri satmış olacaklar ve belki de aylar sonra size sattıkları ürünü geri alacaklar. Sonrasında ise atıyorum siz 1 liraya aldınız, onlar 1 liralık iade ödemesi yaptıkları an ürünü 2 liraya başka bir müşteri için satışa sunacaklar. Piyasayı da emsal olarak gösterecekler. Durum bu yani.

Top Bottom