Neler Yeni

Yardım ! PCKOLİK'TEN MONİTÖR ALMAYIN, ALDIRTMAYIN !

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Berk
4 Ekim'de Teknik özelliklerini farklı zannederek aldığım ve elime geçtikten sonra yanlışlığı fark eder etmez iade etmek istediğim Bu monitörün iadesi için Pckolik bana anlaşmalı kargo numarası veriyor. Özenle hiçbir parçasına zarar vermeden vidasına, kablosuna, monitörün kendisinde bir kusur bırakmadan güzelce ve doğru şekilde yerleştirip Pazartesi olur olmaz götürüyorum veriyorum kargoya.

Ertesi gün bir telefon, "Monitörün ekranında toz ve tüy olduğu için ve monitörün jelatinleri çıkarıldığı için iade koşullarına uymamaktasınız. Ürünü geri gönderiyoruz." Şaka mı yapıyorsunuz ya siz dedim, ben monitöre nasıl davranmalıyım maske mi takayım ameliyat eldiveni mi takayım o ürünü yarım saat kullandıktan sonra tozlanmaması için? Bir de jelatin demişler o daha facia zaten. Ekranın köşelerine koca koca enerji tüketimine dair stickerlar koymuşlar, fotoğrafını da BURAYA bırakıyorum açıp bakın. Ben onu sökmeden kalite kontrolünü nasıl yapacaktım monitörün başka bir fikri olan var mı oradaki ölü pikseli nasıl göreceğime dair?

Bu saçma, ilgisiz ve asla geçerliliği olmayan sebeplerden ötürü 5 telefon görüşmeme(her biri 5-15dk arası),5 de mail atmama rağmen bana ısrarla her yerden monitörün ekranı tozluydu ve jelatinleri yoktu o yüzden biz bunu satamayız diyip duruyorlar. Ya sen monitörü deponda kontrol etmiyor musun? Jelatin ve toz mu senin o monitörü satmana engel oluyorlar?

Ben de 175'i arayarak Tüketici Hakem Heyeti adına ve hukuksal olarak böyle bir iade reddinin sadece iç çamaşırı, bebek emziği gibi hijyen isteyen ürünlerde olabileceğine dair bilgi aldım. Sonrasındaysa THH'ye başvurumu yaptım ve gerekirse 4-5 ay bekledikten sonra paşa paşa o tozlu ürünlerini alıp peçeteyle silip o 1tl'ye mâl olacak jelatini tekrardan yerleştirip o ürünü satışa koyup paramı da iade alacağım. Böyle bir saçma bahane daha önce hiçbir iademde karşılaşmadım ve paylaşmak istedim.

Eğer aklınızda Pckolik'ten bir ürün alma düşüncesi varsa tekrar gözden geçirin veya hatta hiç aklınızdan geçirmeyin.
vatandan monitör aldım forum olmasa ne ghosting ne ölü piksel testi yapmadan hayırlı olsun der kullanırdım. sırf ölü piksel çıkarsa iade de bana zorluk çıkartmasınlar diye ürünü sanki satın almamış, incelermiş edasında ürünü kullanmıştım. aynı o elektrik tüketimi stickerlar cart curt hiç birini yırtmadan, kablo poşetlerine kadar, köpüğüne kadar zarar vermeden söküp test etmiştim. sonuçta ölü piksel çıkmıştı ve aynı paketlemeyi tekrar yaparak geri götürmüştüm hiç bir sorun çıkmamıştı. siz burada ürünün üzerideki paketlemeye dair bir zarar verdiyseniz bu konuda haklı olabilirler lakin internet satışı 14gün iade mevzusu hakkında çok bir bilgim yok. sanıyorum özenerek inceleseydiniz başınıza böyle bir durum gelmeyecekti yani süreç daha hızlı ilerlerdi.

hamzaersoy

80+ Bronze
vatandan monitör aldım forum olmasa ne ghosting ne ölü piksel testi yapmadan hayırlı olsun der kullanırdım. sırf ölü piksel çıkarsa iade de bana zorluk çıkartmasınlar diye ürünü sanki satın almamış, incelermiş edasında ürünü kullanmıştım. aynı o elektrik tüketimi stickerlar cart curt hiç birini yırtmadan, kablo poşetlerine kadar, köpüğüne kadar zarar vermeden söküp test etmiştim. sonuçta ölü piksel çıkmıştı ve aynı paketlemeyi tekrar yaparak geri götürmüştüm hiç bir sorun çıkmamıştı. siz burada ürünün üzerideki paketlemeye dair bir zarar verdiyseniz bu konuda haklı olabilirler lakin internet satışı 14gün iade mevzusu hakkında çok bir bilgim yok. sanıyorum özenerek inceleseydiniz başınıza böyle bir durum gelmeyecekti yani süreç daha hızlı ilerlerdi.
hocam o biraz vatanla alakalı sanki. pckolik ise jelatinler yerinde olsa da kendileri için geçerli bir madde bulacaktı zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

adam isterse keyfi iade eder isterse beğenmez iade eder. kime ne ? kanun bize bu hakkı vermiş millete ne anlamıyorum. başkasına satamazmış. satmasın. yeterli sermayesi yoksa monitör satmayacak gidip çorap satacak onun iadesi yok.
hocam zaten benim kanunen iade hakkım olmasa ben internetten 1 ürün bile almam. bu hakkıma güvenerek monitör alıyorum ben zaten ki gelip de kutuyu açmışsın adamlar satamaz diyorlar hala

GirayHan

80+ Platinum
hocam o biraz vatanla alakalı sanki. pckolik ise jelatinler yerinde olsa da kendileri için geçerli bir madde bulacaktı zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam zaten benim kanunen iade hakkım olmasa ben internetten 1 ürün bile almam. bu hakkıma güvenerek monitör alıyorum ben zaten ki gelip de kutuyu açmışsın adamlar satamaz diyorlar hala
onların babaları tüccar ondan böyle yazıyorlar. millet haklarını kullanmasın haklarını bilmesin ki bu köylü kurnazları daha fazla para kazanıp tüketiciyi tokatlasın diye uğraşıyorlar.Sen bakma onlara.

eneskaya6

80+ Silver
Bu arkadaşın iadesi keyfi olmuş oyüzden almazlar tabi.
eski dukkan esnaflığı biteli cok oldu. satılan mal geri alınmaz devrinde yasamaya calisiyor bazı firmalar. gaminggen den monitor almıştım 7gun kullandim 7. gün baska bi yerde bi monitör cok guzel indirime girdi aradım gaminggeni boyle boyle iade edip onu alacagim dedim tabi iade edebilirisniz kargo kodu şu dedi iade mi gerceklestirdim. Benim yaptigimdan daha keyfi iade mi var mesela :)

cnbskya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Halim Can Başkaya
Bundan sonra alışveriş yapmayız olur biter. Bilgilendirme için teşekkürler kardeşim. Sonuna kadar hakkını aramalısın. THH + nereye gitmen gerekiyorsa git zaten haklı çıkacaksın

hamzaersoy

80+ Bronze
eski dukkan esnaflığı biteli cok oldu. satılan mal geri alınmaz devrinde yasamaya calisiyor bazı firmalar. gaminggen den monitor almıştım 7gun kullandim 7. gün baska bi yerde bi monitör cok guzel indirime girdi aradım gaminggeni boyle boyle iade edip onu alacagim dedim tabi iade edebilirisniz kargo kodu şu dedi iade mi gerceklestirdim. Benim yaptigimdan daha keyfi iade mi var mesela :)
dünyanın en keyifli olayıdır şu mesela. ne iyi firmaymış

hamzaersoy

80+ Bronze
Konuya yanıt veren herkesi etiketleyeceğim rahatsız ettiğim olursa şimdiden özür dilerim
- @Recaizade Mahmut Ekrem @dreamuiz @emreBeoa @solenzara1 @huseyin2047 @Mr8ilgin @Yvşlagaçtanealıyon @xTURANN @4060fetişlidinazor @Volkan:/ @xRauf @eneskaya6 @spitfire @GirayHan @Zeki Altay @codcubiri @Whoose11 @habbassaka @eneskaya6 @cnbskya -

Bugün inceleyip toz ve jelatin yüzünden reddettikleri monitör geri geldi. Karşı ödemeliymiş. 240tl gidiş-geliş kargo parası ödedim. Mâlum firma kendi müşterisinin iade ederkenki kargo ücretini de karşı ödemeli olarak uyguluyormuş. Koskoca teknolojik ürün satan firma ve sıradan bir müşteri ha, bu güncellemeyi yapmak istedim. Ha ben parayı mutlaka geri alırım onda sıkıntı yok fakat "PCKOLİK" aklınızda daima bir köşede bulunsun diye bir konuya bir update yapayım dedim. Tekrardan kusura bakmayın.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,880
İsim
.
Konuya yanıt veren herkesi etiketleyeceğim rahatsız ettiğim olursa şimdiden özür dilerim
- @Recaizade Mahmut Ekrem @dreamuiz @emreBeoa @solenzara1 @huseyin2047 @Mr8ilgin @Yvşlagaçtanealıyon @xTURANN @4060fetişlidinazor @Volkan:/ @xRauf @eneskaya6 @spitfire @GirayHan @Zeki Altay @codcubiri @Whoose11 @habbassaka @eneskaya6 @cnbskya -

Bugün inceleyip toz ve jelatin yüzünden reddettikleri monitör geri geldi. Karşı ödemeliymiş. 240tl gidiş-geliş kargo parası ödedim. Mâlum firma kendi müşterisinin iade ederkenki kargo ücretini de karşı ödemeli olarak uyguluyormuş. Koskoca teknolojik ürün satan firma ve sıradan bir müşteri ha, bu güncellemeyi yapmak istedim. Ha ben parayı mutlaka geri alırım onda sıkıntı yok fakat "PCKOLİK" aklınızda daima bir köşede bulunsun diye bir konuya bir update yapayım dedim. Tekrardan kusura bakmayın.
Aga harbiden çok saçma iyice bilendin tabi sen bunlara.
THH başvurunu yaptınmı ?

hamzaersoy

80+ Bronze
Aga harbiden çok saçma iyice bilendin tabi sen bunlara.
THH başvurunu yaptınmı ?
THH başvurumu konuyu açtığım gün yaptım evet. Şimdi dilekçeyi nasıl güncelleyebilirim onu araştırııyorum kargo dekontunu da ekleyeceğim.

Bilenmemek elde mi ağabey artık konu 240tl falan değil

GirayHan

80+ Platinum

tekrar ürünü yolla ve tekrar iade talebinde bulun. keşke ürünü teslim almasaydın.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,880
İsim
.
THH başvurumu konuyu açtığım gün yaptım evet. Şimdi dilekçeyi nasıl güncelleyebilirim onu araştırııyorum kargo dekontunu da ekleyeceğim.

Bilenmemek elde mi ağabey artık konu 240tl falan değil
Bunun için güncellemene gerek yok dekontu ekle yeter her türlü haklar senin yanında zaten

hamzaersoy

80+ Bronze
tekrar ürünü yolla ve tekrar iade talebinde bulun. keşke ürünü teslim almasaydın.
haklıyken haksız duruma düşmek istemedim belki bir bildikleri var diye hocam ne dedilerse onu yaptım şimdilik. kutuyu hiç açmadım o şekilde bekleticem dilekçe sonuçlanana kadar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,015,421
Üyeler
160,846
Son üye
Yigit42