Neler Yeni

PSU'DAN ATEŞ ÇIKTI

Shoto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Shoto Todoroki
PSU anahtarı çok dayanıklı ve devamlı açılıp kapatılması için tasarlanan bir şey değil. Eğer bilgisayarından tamamen güç kesilmesini istiyorsan bununla ilgili BIOS ayarı var onu yapmalısın.
Hocam bende her akşam pc yi kapadığımda onu da kapatıyorum. gece elektrik gidiyor diye evde arada sırada kesiyorlar. onu kapamayayım mı? Ne yapayım?

Efes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Efe Sevinç
B
Boşuna kaliteli PSU alın demiyoruz. Patlayanı bile duydum ben. Diğer bileşenlerine zarar da verebilir. Düzgün bir PSU al
Elektriği kesti bile hocam artık çok geç
Mesaj otomatik birleştirildi:

B

Yeni psu alıp denicem eğer diğer bileşenlere de zarar vermediyse çok şanslıyım

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
B

Yeni psu alıp denicem eğer diğer bileşenlere de zarar vermediyse çok şanslıyım
Bütçen ne düzgün bir öneri yapalım sana

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
Öşu an çalışıyor ve ordan yazıyorum :Dpsu yu değişicem alternatif olarak hangi marka tavsiye edersiniz
Hocam Sakın yeni PSU alana kadar kullanmayın sonra tüm sistemi yakabilirsiniz şuan sisteminizin yanması sadece ufak bir Elektirik dalgalanmasına bakıyor

Hocam bunu Alabilirsiniz buda iyidir +80 brone sertifikası var
(Satıcıyı 2 olan Creature gamestore yapın)

Hocam Eğer güvenli Olsun Sorun yaşamayayım doyosanız bunu Alabilirsiniz +80 Gold setifikalı korumasıda baya var (alırken bı alttaki direk teknobiyotik olandan alın n11'den almayın)

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,174
İsim
Volkan
  • Beğen
Reaksiyonlar: Efes

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
direkt kapatmadan yapmıyordum kapandığında 2-3 sn bekleyip kapatıyorum sabahları geri açıyorum çünkü bütün ekipmanlara ışık gidiyor kapalı olsa da ben de kapatıyordum o tuşu ama bu sabah tekrar açmak istediğimde bu olay oldu pat sesi geldi ama çalıştı yine de dediğiniz gibi riske atmadan değişicem
Hocam Neden tuşu kapatıyorsunuz ki ışıklar için PC'yi tam kapttıktan Sonra 3'lü prizi çekin direk hepsi kapanacak zaten?? Hayır senin gibi yapanda çok gördüm direk prizden çek niye tuşu kapatıyorsunuz ki?

Keşke açmasaydım şu an gitti bile psu diğer parçalara zarar verdi mi bile bilmiyorum
Hocam keşke beni dinleseydiniz daha PC bu duruma gelmeden 3-5dk önce Kapatın tüm siteme zarar verirsini pişman olmayın yazdım ama dinleyen kim 😂
Peki monitör ve kasa tam kapandıktan sonra prizi çeksem olur mu?, Psu anahtarını kapatmadan.
Zaten yapılması gereken o knk niye Psu kapatıyon direk fişi çek zaten otomatikmen Psu'ya Elektirik gitmediği için hiç bir sorun olmaz (Ama PC tam kapandıktan sonra yani sistem açıkken faln çekersen zarar verirsin)

Hayır cidden halkımızdaki şu Psu anahtarı muhabbetini anlamıyorum direk fişi çekmek varken niye Pusu'nun tuşunu kapatıp açıyonuz mesela?

Yani Süpürge Makinasının üstündeki Tuş ile kapatıp prize takılı bırakmak gibi çok saçma direk fişi çek tüm sorunlardan kurtul

Efes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Efe Sevinç
Bütçen ne düzgün bir öneri yapalım sana
Abi bütçe 2000 o civarlarda

Psu alıcaz da diğer parçalar çalışacak mı bide o var keşke gamepower olmasaydı zaten ben almadım kasanın içinde geldi bilmiyordum kalitesiz olduğunu

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Abi bütçe 2000 o civarlarda

Psu alıcaz da diğer parçalar çalışacak mı bide o var keşke gamepower olmasaydı zaten ben almadım kasanın içinde geldi bilmiyordum kalitesiz olduğunu
Nzxt C750 bakabilirsin

• Beğen
Reaksiyonlar: Efes

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Erdem
devamlı fişi sök tak yapabilirsin evet ama düşük ihtimal de olsa o da ark yapabilir başıma gelmişti. İlla gücü kesicem diyorsan anahtarlı kaliteli hatta beraberinde akım korumalı uzatmalı priz alırsın, her gece oradan kapatırsın. Onun tuşu bozulsa bile pcye zarar verecek akımın geçmesini engelleyecektir. Ama ben şahsen gerek görmüyorum çünkü hepsi açık bile dursa yılda 10tl anca elektrik harcıyor.
Hocam konuyu değiştirmiş olmak istemem ama ilk defa masaüstü kullanacağım hatta dün sipariş ettim, laptop kapanınca fişten söküyordum masaüstü gelince tam ne yapmam gerekiyor ? Her gece fişten söksem sorun olur mu? Ya da psu'yu kapatmayıp sadece fişten mi sökmem lazım

Whoose11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Osman
konudn biraz alakasız olabilir de turkiyede şunu gördüm. PSU denilen şey 500-600w elektrik cekiyor bu küçümsenecek bisey değil prizler 220-240 iken bilgisayar en az 2 katını cekiyor ve hem hayati hem butun riskleri taşıyan tek bileşen ama türkiyede en az ciddiyeti ve parayı gören bileşen PSU.
Şu konuda yanlışınız var. PSU watt olarak çeker. Evlere ulaşan standart statik elektrik, dalgalanmayı ve altyapıyı baz almadan ortalama 240 Volt olarak dağılır. İkisi ayrı birimdir.

Top Bottom