Ram uzmanları görev başına

Herhangi bir 6000 cl30 kiti alın geçin işlemci ryzen ise. Ayrıca 2x32 yapmaya çalışın
Hocam DDR5 Quad Verimli Çalışmıyordu Değil Mi ?

Birde Sorun Yaratıyor Diye Hatırlıyorum , Düzeltmiş Olabilirler .

4 slot ddr5 Ram ile 9800x3d de overclock ile 6000 mhz çalıştırmak mümkün ancak stabilite inanılmaz bozuluyor Programlar çöküyor siteler askıya alınıp kapanabiliyor bir ton sorun çıkıyor Oyüzden 2 slot yüksek kapasite öneriyorum. Hatta Bizzat asus rog strix 870e anakart ile test ettim kendim bir sürü ince ayar yaparak 6000 mhz çıkarttım ancak sistem çok kararsız çalışıyor bir çok uygulama çöküyor v.s hatta kademeli olarak düşürmeyi denedim 4800 mhz de 3 saat sorunsuz çalıştıktan sonra internette gezinirken birden mavi ekran yedim 3600 mhz aldım hiç bir sorun kalmadı.

Sana Quad Kit önerenin hastane masraflarını karşılamanı öneririm sunucu sistemi kurmuyorsan quad kurmanın anlamı yok quad kit takınca 4800de sabit çalışacak 6000 quad kit takamazsın anakartın isterse x870 XSPROMAX olsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca anakart işlemci belirtmedende ram istenmez ben sana EXPO ram veririm sen gidip takarsın sistem XMP yok diye CL artıramaz boşa para harcarsın paranın dert olmaması önemli değil :)
4x16 RAM kullanmak quad channel anlamina gelmiyor. 4 modul RAM kullanimi ile 4 kanal RAM kullanimi farkli seyler.

Yanlış Bilgilendirme
4x16 RAM kullanmak quad channel anlamina gelmiyor. 4 modul RAM kullanimi ile 4 kanal RAM kullanimi farkli seyler.
Tam Olarak Quad Channel Oluyor Hocam . Nasıl 2'li Modülde Dual Oluyorsa 4'lü Modüldede Quad Oluyor .

O Yüzden Dual Channel Öneriliyor Ya İşte :shy: :kizginpeepo:
Bak kardesim, 4 modul RAM kullanmakla quad channel destegi farkli seyler. Bu dedigim seyi duzgunce okursan farki ayirt edeceksin. 4 modul RAM taktiginda da dual channel calisiyor zaten sistemdeki RAM'ler.

4 modul yerine 2 modul onerilme sebebi, gunumuz anakartlarinin %99'unun Daisy Chain Topology'e sahip olmasidir. Bu RAM topolojisi de 2 modul RAM kullanimina yatkin. 2 module uygun anakarta 4 modul RAM taktiginda, yuksek frekanslara cikmana engel olabiliyor cunku parazitlenmelere yol aciyor. 2 modul ile 6400 gorebilecegin sistemde 4 modul ile 5600'de tikaniyorsun ornegin. Bunun onune T-Topology anakart ile gecilebiliyor, bu RAM topolojisine sahip anakartlar 4 modul RAM kullanimina olanak sagliyor, Daisy Chain gibi 2 module yatkin degil.

Quad Channel ve Dual Channel ile alakali yeterli bilgiye sahip olmadigini dusunuyorum cunku quad channel - 4 modul iliskisini dual channel - 2 modul ile benzetmeye calisiyorsun.

4 slot olursa bant genişliği düşer kardeşim, dual kit daha mantıklı. Şöyle de başlıklar atmayın

Yanlış Bilgilendirme
Bak kardesim, 4 modul RAM kullanmakla quad channel destegi farkli seyler. Bu dedigim seyi duzgunce okursan farki ayirt edeceksin. 4 modul RAM taktiginda da dual channel calisiyor zaten sistemdeki RAM'ler.

4 modul yerine 2 modul onerilme sebebi, gunumuz anakartlarinin %99'unun Daisy Chain Topology'e sahip olmasidir. Bu RAM topolojisi de 2 modul RAM kullanimina yatkin. 2 module uygun anakarta 4 modul RAM taktiginda, yuksek frekanslara cikmana engel olabiliyor cunku parazitlenmelere yol aciyor. 2 modul ile 6400 gorebilecegin sistemde 4 modul ile 5600'de tikaniyorsun ornegin. Bunun onune T-Topology anakart ile gecilebiliyor, bu RAM topolojisine sahip anakartlar 4 modul RAM kullanimina olanak sagliyor, Daisy Chain gibi 2 module yatkin degil.

Quad Channel ve Dual Channel ile alakali yeterli bilgiye sahip olmadigini dusunuyorum cunku quad channel - 4 modul iliskisini dual channel - 2 modul ile benzetmeye calisiyorsun.
Tamam en iyi sen biliyorsun en iyisi sensin en çok sen biliyorsun birde gidip chatgptden aldıklarını yapıştırması yok mu ampülleri söndür Artık

4 quad Demek İşte dümdüz bilgi ama ampül kafalılar hiçbir zaman laftan anlamaz sana da kimse anlatmayacak cahilliğin Ile kalman dileğiyle rahat bırak @Michael_Scofield Michaelımı

Tamam en iyi sen biliyorsun en iyisi sensin en çok sen biliyorsun birde gidip chatgptden aldıklarını yapıştırması yok mu ampülleri söndür Artık

4 quad Demek İşte dümdüz bilgi ama ampül kafalılar hiçbir zaman laftan anlamaz sana da kimse anlatmayacak cahilliğin Ile kalman dileğiyle rahat bırak @Michael_Scofield Michaelımı
ne anlatıyon sen kral ne chatgpt'si :D 4 modül RAM kullanımı ile quad channel farkını bilmeyen adam 3.000 mesaj yazmış, şaka gibi :d bu kadar basit bir şeyi bile 3.000 mesaj ve 2022 üyesi olarak bilmiyorsan üzüldüm adına.

Geri