Neler Yeni

Ramleri 3200 mhz yapınca mönitöre görüntü gelmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Yusuf
Biostan ram profili xmp yapınca mönitöre görüntü gelmiyor eskiden yapınca hiç bir sorun olmuyordu ama yeni bir işlemci aldım ve taktım bios güncelledim ondan sonra böyle oldu biosu eski sürümlere güncelledim yinede sorunum devam etti

Owlore

80+ Bronze
İşlemci anakart ram modelleri ne hocam

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Yusuf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Biraz araştırdım hocam bir kişide gene benzer bir durum olmuş, varsa Power Down Mode ayarını kapalı haline getirebilir misin biostan
Bakıyorum hocam şimdi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biraz araştırdım hocam bir kişide gene benzer bir durum olmuş, varsa Power Down Mode ayarını kapalı haline getirebilir misin biostan
Düzelmedi hocam

Son düzenleme:

Owlore

80+ Bronze
Bakıyorum hocam şimdi

Düzelmedi hocam
Normalde klasik rami silgiyle silme vs olayını söylerdim ama formattan sonra olması garip, istersen gene de bir dene hocam. Aklıma da pek bir şey gelmiyor genelde intellerde yüksek mhz desteklememe problemi oluyor ama amdde o sorun çok yok. Belki @Emre Zengin hocam biliyordur bilgili bios konusunda

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Yusuf
Normalde klasik rami silgiyle silme vs olayını söylerdim ama formattan sonra olması garip, istersen gene de bir dene hocam. Aklıma da pek bir şey gelmiyor genelde intellerde yüksek mhz desteklememe problemi oluyor ama amdde o sorun çok yok. Belki @Emre Zengin hocam biliyordur bilgili bios konusunda
Bir daha format atsam sorun çözülür mü

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Yusuf
Yani hocam yanlış bilgi vermek gibi de olmasın ama bildiğim kadarıyla ramin windows ile pek bir alakası olmaması lazım biosla alakalı oluyor. Düşük mhz profili denedin mi 2933 2666 mhz falan
Hayır hocam denemedim zatten sadece 1 tane profil var onun dışında manuel artırmayı hiç denemedim yeni işlemci aldım o kadar hevesim kursağımda kaldı

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,448
İsim
efe araci
bios güncelleyince ayarlar gidiyordu sanırım bir ayar kapanmış olabilir onun harici bilemedim.
Biostan ram profili xmp yapınca mönitöre görüntü gelmiyor eskiden yapınca hiç bir sorun olmuyordu ama yeni bir işlemci aldım ve taktım bios güncelledim ondan sonra böyle oldu biosu eski sürümlere güncelledim yinede sorunum devam etti

Owlore

80+ Bronze
Hangi ayar hocam ben 2 gündür bu sorunla uğraşıyorum kafayı yicem artık
Bu ayarı dener misin hocam varsa eğer Load Optimised Defaults optimize standart ayarlara atıyormuş bios ayarları sıfırlanıyormuş ama. Eğer olmazsa manuel olarak ramin voltajını biraz artırmak gerekecek kaç voltajda şuan

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Yusuf
Bu ayarı dener misin hocam varsa eğer Load Optimised Defaults optimize standart ayarlara atıyormuş bios ayarları sıfırlanıyormuş ama. Eğer olmazsa manuel olarak ramin voltajını biraz artırmak gerekecek kaç voltajda şuan
Deniyorum hemen hocam

Hocam bu ayarı yapamadım çünkü artık pc hiç açılmıyor pcde her şey çalışıyor ama mönitörde görüntü yok en son ram mhz bir daha yükseltim ondan sonra daha açılmıyor pc

Pc nin son hali

Ekler

• IMG_0305.jpeg
    IMG_0305.jpeg
    2.4 MB · Hit: 11
Son düzenleme:
Top Bottom