Neler Yeni

Ray Tracing Saçmalığı ve Pazarlama

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,259
İsim
Fatih
Benzer şeyi düşünüyoruz. RT ilk tanıtıldığında en büyük örneği Minecraft ile verdiler ama kaç kişi oynuyor şuan? Herhangi bir shader pack çoğu insanın işini görüyordur. Path tracing çıkardılar bir de ulan cyberpunkta 5090 30 fps anca alıyor zaten path tracing açık. Bende RTX 2060 var mesela RT destekli ilk serinin en düşük kartı. 1 gün bile açmadım RT'yi çünkü hem fps düşürüyor hem de aman aman bir şey etki etmiyor oynadığım oyunlarda.

Ayrıca Nvidia RTX 5000 serisiyle bildiğimiz yazılım satacak. RTX 5070 eşit değildir 4090'a. DLSS 4 vs DLSS 3

Ray Tracing bana göre bomboş bir şey. Path tracing güzel ama 5 fps oynamak istemiyorsan onu da açmayacaksın mecbur.

enessylu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Enes Soylu
Benzer şeyi düşünüyoruz. RT ilk tanıtıldığında en büyük örneği Minecraft ile verdiler ama kaç kişi oynuyor şuan? Herhangi bir shader pack çoğu insanın işini görüyordur. Path tracing çıkardılar bir de ulan cyberpunkta 5090 30 fps anca alıyor zaten path tracing açık. Bende RTX 2060 var mesela RT destekli ilk serinin en düşük kartı. 1 gün bile açmadım RT'yi çünkü hem fps düşürüyor hem de aman aman bir şey etki etmiyor oynadığım oyunlarda.

Ayrıca Nvidia RTX 5000 serisiyle bildiğimiz yazılım satacak. RTX 5070 eşit değildir 4090'a. DLSS 4 vs DLSS 3

Ray Tracing bana göre bomboş bir şey. Path tracing güzel ama 5 fps oynamak istemiyorsan onu da açmayacaksın mecbur.
Aynen öyle kardeşim. Eline sağlık yazdığın yazın için :)

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,451
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih, Teknoloji, Müzik, Psikoloji, Felsefe
Instagram
@haris4era
Twitter
lrearis
Discord
aster4era
Abi şu yormadı mı e yazılım sattı noldu kötü bir şey mi yazılım geliştirmenin maliyeti donanım maliyetleriyle yarışıyor sizi ne rahatsız ediyor yaklaşık %30 performans artışı alıyorsun gayet iyi DLSS 4'deki Multi Frame Geni ilk AMD getirdi önceki nesilinde ancak optimize edemediler ondan dolayı kapatıldı yazılım geliştirmeyi basit bir şey sanıyorsunuz heralde adamlar bak yapamadı teknoloji hazır olsa da ve sondaki karşılaştırma hatalı iki ekran kartı da DLSS 4 destekli tek fark biri 3 yapay kare yapıyor öteki 1

enessylu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Enes Soylu
Abi şu yormadı mı e yazılım sattı noldu kötü bir şey mi yazılım geliştirmenin maliyeti donanım maliyetleriyle yarışıyor sizi ne rahatsız ediyor yaklaşık %30 performans artışı alıyorsun gayet iyi DLSS 4'deki Multi Frame Geni ilk AMD getirdi önceki nesilinde ancak optimize edemediler ondan dolayı kapatıldı yazılım geliştirmeyi basit bir şey sanıyorsunuz heralde adamlar bak yapamadı teknoloji hazır olsa da ve sondaki karşılaştırma hatalı iki ekran kartı da DLSS 4 destekli tek fark biri 3 yapay kare yapıyor öteki 1
Canım kardeşim sen konuyu hala anlamıyorsun, ben bana gerçek ışık yerine daha gerçek grafik sunsunlar diyorum. Benim 5 yıllık ekran kartım çöp olsun önemli değil ben gidim yenisini aliyim DLSS 4 açayım bunda problem yok, adamlar bana yapay ışığın gerçeğini vererek herhangi bir grafik değişikliği olmadan benim güncel ekran kartımı yok ediyor bunu da dlss ile çözüyorum diyor, yav arkadaş gerçek ışık yerine bana çok gerçekçi grafikler sun, ondan sonra ve dlss teknolojisini. Yoksa sana neden yazılım geliştiriyorsun diyen yok, saçma sapan şeyler üzerine yazılım geliştiriyorlar neymiş ışın izlemeymiş al açıp izliyorum ben ışığa bakıyorum ışık bana bakıyor.

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Göksel
grafikleri daha fazla iyileştiremezler ki dokular modellemeler nerdeyse artık son seviyede daha gelişemiyor ondan dolayı ışıkdır gölgedir yansımadır onlarla uğraşıyorlar ve evet ekran kartı firmaları oyunlarla anlaşarak yeni kart almaları için bilerek böyle fps düşürttürüyorlar bazı oyunlarda grafik ayarlarında 1 tane ayarı ultradan high a düşürünce bile 20 fps arttığı oluyor fakat grafikte hiçbir değişiklilik olmuyor

enessylu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Enes Soylu
grafikleri daha fazla iyileştiremezler ki dokular modellemeler nerdeyse artık son seviyede daha gelişemiyor ondan dolayı ışıkdır gölgedir yansımadır onlarla uğraşıyorlar ve evet ekran kartı firmaları oyunlarla anlaşarak yeni kart almaları için bilerek böyle fps düşürttürüyorlar bazı oyunlarda grafik ayarlarında 1 tane ayarı ultradan high a düşürünce bile 20 fps arttığı oluyor fakat grafikte hiçbir değişiklilik olmuyor
Hay ağzına sağlık dostum. RDR2 en basiti optimize ayar yap 20 30 fps kardasın :D

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Göksel
örnek gerekirse rdr2 ağaç tealasyonu mu neydi öyle bi ayar vardı onu açınca 10 fps düşüyordu fakat sadece yaptığı şey ağaçların gövdelerini büyütmek saçma sapan işe yarıyordu ben 6700xt ile 4k da fsr açarak rdr2 oynuyorum optimize ayarlarla cam gibi görüntü alıyorum

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Furkan Enes Kaplan
rtx teknolojisinin aslında ne kadar boş olduğunu son zamanlarda teknoloji kanalları tepki olarak çekmişti. O ayarı görsem bile açasım gelmiyor çünkü çoğu oyunda basit düzeyde kullanılıyor ve tek yaptığı gereksiz fps sömürmek bunun karşılığında da dlss sunuyor bu iş sol cepten sağ cebe koymak gibi nvidia kullanıcı kazılıyor maalesef.

CupOk

80+ Bronze
Sıkıldım artık Nvidia donanım değil yazılım satıyor diyen büyük olayı görmüş konu başlıklarından. Her foruma girdiğimde aynı şeyi okuyormuşum gibi hissediyorum

Top Bottom