Red switch 100 klavye önerisi

sevimli kedi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
110
Bütçe
5000

bu klavyeyi almayı düşünüyorum

bütçe 5000 - 4500

bilek desteği olup olmamasının önemi yok

oyun oynamak için alacağım, led ışığını ayaralama gibi özelikler olsun

en önemlisi bu linkte atığım klavyedeki gibi, ses kısma açma tuşu olsa yeter bunu istiyorum mutlaka

bu linkteki klavyeyi tavsiye ederseniz bunu alacağım ama daha iyisi var önerinizi bekliyorum

Tam boyut klavyede farklı switch veya manyetik klavye hiç görmedim. Yani illa %100 olsun diyorsan 1-2 tane batılı firma hariç alternatif yok.

Numpad bence şart değil, %75 olur diyorsan bağlantıdaki klavye özellikle olarak Asus switch (tamamen marka abartması, kaliteli red switchlerden farkı olduğunu sanmıyorum) olarak belirtilse de düz mekanik klavyeden daha iyi.

Manyetik switch tuş ayarı yapmak, genel yazım ve oyun tarafında konforu çok artırıyor. Düz mekanik veya membran klavyelerinde bir tık algılasın diye güç uygulaman gerekiyor. Manyetik'de bunları sorun yaşamayacağı en düşük seviyeye çekersen dokunduğun gibi algılıyor. Ayrıca düz mekanik klavyelere göre daha uzun ömürlü ve çift basma gibi sorunlar çok yaşanmıyor. Asus da olsa düz mekanik klavyede bu sorunları yaşama ihtimalin çok yüksek.

Ayrıca Wraith yerli bir firma, kendi klavyesi konusunda yedek parça satıyor. Switch'in bozuldu, kutudan gelen yedek switchi kullandın diyelim ve o da bir miktar sonra bozuldu. Siteden yedek switch alabilirsin. Keza manyetik başka bir sürü switch de satıyorlar. Switchlerin sesleri falan artık sarmamaya başladı, farklı switch geçersin. Veya keycapslerden sıkılırsan farklı keycapsler alabilirsin. Ayrıca klavye için kablo, bilek desteği vb. de alabilirsin. Genel olarak çevre birimi alınacaksa kendi ürünleri özelinde iyi destekleri var.

Ya kısaca şunu diyeyim Asus, giriş seviyesi (ucuz ₺700-2000 arası) klavyelerde yaşanan sorunlar, kendi marka gücü vb. ve döviz farkından bir tık fiyatları şişik. Bu firmaların ülkeye girmeyen veya girse de ₺6-8K manyetik switch klavyeleri de var. Ama yanda Çinli firmalar veya Wraith gibi firmalardan F/P manyetik switch güzel bir klavye alabiliyorsun. Yani %100 şart değilse Asus dışındaki klavyelere bakın.

Bu arada genelde ses ayarını çok değiştirmiyorum. Ben de knob şart gibi koşup Dareu EK75 RT almıştım. Ses tekerleğini çok çok az kullanıyorum. Yani konforlu bir şey gibi gözükse de bence çok da gerekli değil. Membran Rampage şu klavyesini kullanırken, üst kısmında medyaları oynat/durdur, sonraki müzik gibi tuşlar mesela çok konforluydu. FN+F6, F7, F8 gibi tuşlarla yapılıyor. Ama bu tarz klavyelere dahil edilebiliyorsa ben medya oynatmak için üç tane tuş isterdim herhalde.

2025-12-27_08-47.webp

Buradaki sessize almayı knob basarak da yapabiliyorsun da, en azından benim klavyedeki gümüş knob tekerleği çok da konforlu değil basma konusunda. %75 klavyelerde de yukarı doğru bir yükseltme ile şu tarz medya veya macro tuşları da eklenebilir. Belki bavucular Çinlilere buna benzer bir manyetik klavye ürettirirler.

Çinli ve wraith gibi firmalar X

Çinli firmalar 👍

Hepsi fason olarak Çin'de üretiliyor.
Yerli olmasından ziyade ben "iade kabul etmiyoruz" söylemlerinden dolayı wraith'den soğudum.
Wraith de ucuza satmıyor zaten. Madem yerli vergisiz 4200 yerine 3000'e satsın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aula f75 i ben dahil birçok kişi 500 liraya çekti temudan. ve şirket bundan da kar ediyor.
şimdi fiyatı 2 k küsür, kâr marjını sen düşün yani. adam 10.000 adet ürünü kim bilir tane başı 20-30 dolardan alıyor. sattığı fiyat 100 dolar.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,572
Üyeler
186,751
Son üye
tug1
Geri