Resmi Bilgi: AMD 5000-6000 Serisi GPU'lar Öldü

Bu amdnin gtü kalktı nvidia 2000 serisine bile dlss 4 getirdi.Benim evdeki 6800xt ölüydü zaten resmi olmasa bile fsr3 kenar yumuşatma modu hiç güzel çalışmıyor ve kötü görüntüler sunuyor.
Nvidia 2000 serisinden beri kartlara bu işleri yaptıracağı buna özel birimler koyuyor, hatta 4000 serisinde bu işi biraz daha geliştirdi Frame Generation işini de yapan başka birimler de ekledi. AMD ise 9000 serisi hariç böyle bir şey yapmadı her kartta bulunan birimlerle FSR yi yaptı ama onun da kalite olarak DLSS ile alakası yok.

9070XT'ye geçmemem için artık bahanem kalmadı. Sadece o ekran kartının sığacağı yeni bir kasa gerekecek ve bir de yeni PSU gerekebilir. Hepsiburada umarım güzel bir şey yapar.
Vade farksız 10 taksit avantajı ile bir şeyler düşürürsün amd nin 9000 serisi çok uzın süre destek alır 9000 deki handi kap güç tüketimi cidden fazla ve bügün gene elektrige zam geldi evde uzun süreli pc kullanıyprsan ciddi devantajlı konuma gelmiş oluyorsun rakibe göre

Ayıp etmişler hoş değil

amd öneririm hep severim ama bu harbi kötü olmuş okadar AMD önerip amd kullanan ben yeni ekran kartım olarak NVDİA alacak gibi duruyorum :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sadece yeni oyunlar için optimize desteği kesilecek anladıgım kadarıyla , yeni bir şey eklemeyip hatalı bir şey olursa onu düzelticekler.

Yinede çok büyük eksiklik. Yeni oyunlarda optimize edilmemiş ekran kartı nekadar performans verebilir :d

Ama amd nin geri adım atacağını düşünüyorum çok fazla tepki alacaktır çünkü giriş-orta segmenti kapsıyor yani geniş bir kesime hitap ediyor inşallah gerekli tepkiyi veririz karardan vazgeçerler.

Hepsini geçtim de, 6800xt-6900xt gibi kartlara bu yapılır mı be? Halen canavar gibi 2k kartları. Amd den 1 adım uzaklaştım şu an...

Şu saatten sonra amd savunmam ben arkadaş sırf gariban dostu diye şu ana kadar savunduk garibanları sevdi ayıptır söylemesi.
O gariban dostluğu da kalplerinin temizliğinden değildi ki, Nvidia ile aynı fiyata sattıklarında kartların alınmayacağını bildikleri için daha ucuza sattılar :)

amd nin yaptıgı hata globaldede aynı soruları dogrumuş daniel oven dan dinleyin türkçe altyazı seçip izlemenizi tavsiye ederim

zaten gelen yazılımlar da bir değişiklik hissedilmiyordu hatta sorun çıkan sürümler bile oluyordu bir sonraki sistemimde işlemci amd ekran kartı nvidia olacak bay bay amd

amd atiyi 2006 yılında aldı biliyorsun değil mi? en son ati radeon x1900 ekran kartları vardı windows xp kullanıyorduk o zamanlar daha windows vista bile çıkmamıştı. sonrasında amd radeon hd serisine başladılar.
o yılda çıktığını biliyorum ama tam desteği ve ürünlere tam el atması gibi muhabbet vardı diye hatırlıyorum bi süre yaklaşık 5 yıl kadar ati tek devam etti sonrasında devretti veya karar merciği ile beraber şirketin anahtarını verdi amd ye
bence 20 serisi dlssnin az ekmeğini yemedi yine de. dlss ilk çıktığında kötüydü mesela sonraki yıllarda düzelttiler 20 serisinin de işine yaradı
20 serisi canavardı ama sonra iphone gibi seri üretime geçip b.k ettiler güzelim ekran kartlarını ekran kartına donanımsal bişiler ekledik diyip insanlara daha eski versiyonları kullandırttılar yeni çıkan serilerdede dedikleri gibi bir şey yoktu toplulukların geliştirdiği yamalarla oyunlarda dlss rtx hatta amd nin fsr si bile kullanıldı ve g.t ettiler iki markayıda o yüzden 2 side benim gözümde 5 para etmez markadır

Vade farksız 10 taksit avantajı ile bir şeyler düşürürsün amd nin 9000 serisi çok uzın süre destek alır 9000 deki handi kap güç tüketimi cidden fazla ve bügün gene elektrige zam geldi evde uzun süreli pc kullanıyprsan ciddi devantajlı konuma gelmiş oluyorsun rakibe göre
hocam ilerleyen süreçlerde elektrik faturasına göre kart öneriler olursa valla şaşırmam :D
psu da dahil

tamamen olmasa da geri adım atmaları yine iyi. İleri günlerde daha iyi haberler görelim

3060 12GB ımla mutluyum hala

Geri