RTX 3080 Görüntü Alamama Sorunu?

anilkeles

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar Selamlar.

Yeni bir pc topladım yalnız ekran kartının güç kablolarını takınca sistemde güce bastığımda herhangi bir tepki alamıyorum sistem açılmıyor.

Güç kablolarını söküp sadece ana karta bağlı bıraktığımda sistem çalışıyor fanlar ve ve rgbler devreye giriyor doğal olarak vga ışığı yanıyor.

Benim şüphelendiğim kısım ise şu pcıe kablosu psu tarafında uyumsuzluk yapıyor olabilir mi
Bir tarafı 8 pin psu ya giriyor diğet taraf 6+2 x2 bir şekilde ekran kartına giriyor

Kabloyu evde buldum ama bu psu nun olduğundan emin değilim

Sistem bileşenleri

İşlemci: Intel Core i5-14400F
Anakart: Gigabyte B760 DS3H AX DDR4 Rev. 1.2
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 3080 12 GB
RAM: G.Skill Ripjaws V 32 GB (2×16 GB) DDR4 3200 MHz CL16
Model: F4-3200C16D-32GVK
Güç kaynağı: Cooler Master V750 Gold 750 W Model kodu: RS-750-AFBA-G1
İşlemci soğutucu: MSI MAG CoreLiquid A13 360
SSD: WD Green SN350 960 GB NVMe

Çoğu parça sıfır alındı anca psu ve ekran kartı benim eski sistemden kalma sökülü bir şekilde 3-4 aydır boşta duruyordu.

Arkadaşlar Selamlar.

Yeni bir pc topladım yalnız ekran kartının güç kablolarını takınca sistemde güce bastığımda herhangi bir tepki alamıyorum sistem açılmıyor.

Güç kablolarını söküp sadece ana karta bağlı bıraktığımda sistem çalışıyor fanlar ve ve rgbler devreye giriyor doğal olarak vga ışığı yanıyor.

Benim şüphelendiğim kısım ise şu pcıe kablosu psu tarafında uyumsuzluk yapıyor olabilir mi
Bir tarafı 8 pin psu ya giriyor diğet taraf 6+2 x2 bir şekilde ekran kartına giriyor

Kabloyu evde buldum ama bu psu nun olduğundan emin değilim

Sistem bileşenleri

İşlemci: Intel Core i5-14400F
Anakart: Gigabyte B760 DS3H AX DDR4 Rev. 1.2
Ekran kartı: MSI GeForce RTX 3080 12 GB
RAM: G.Skill Ripjaws V 32 GB (2×16 GB) DDR4 3200 MHz CL16
Model: F4-3200C16D-32GVK
Güç kaynağı: Cooler Master V750 Gold 750 W Model kodu: RS-750-AFBA-G1
İşlemci soğutucu: MSI MAG CoreLiquid A13 360
SSD: WD Green SN350 960 GB NVMe

Çoğu parça sıfır alındı anca psu ve ekran kartı benim eski sistemden kalma sökülü bir şekilde 3-4 aydır boşta duruyordu.

Ekran kartında kısa devre oluşmasından şüphelen derim. Bağlantında problem yok Y şeklinde bağlamışsın. Biri direkt 1-1 öbürü ise bir kabloyu 2 tane 8 pine dağıtmışsın. Bende 3080 imi öyle kullanmıştım

Bizzat aynı sorun yaşadım. Kart takılı güç tuşuna basıyorum tepki yok kartı çıkarıyorum güce basıyorum her şey normal çalışıyor ve vga ışığı yakıyor. Psu sorunuda çıkmadı çünkü başka psu ile denedim gene aynısı olmuştu.

Kartı servise gönderdim kısa devre olduğunu tespit etmişlerdi

Anakart pciexpress slot arızasıda olabilir ama daha nadirdir. Başka gpu ile denemeye çalış. Ekran kartına tek bir pciexpress güç girişi bağlasan bile boot eder mutlaka ama vga ışığı yakar veya ekranda uyarı verir kartın kablosunu kontrol edin diye

Sende gpu takılıyken komple hiç elektrik almıyor. Burası önemli. Kartı bi bilgisayarcıya götür derim

Edit: kart daha önceki sisteminden gelmiş şimdi okudum. Önceki sistemde gpu sorunu yokmuş o halde?

Anakart pci express slotu kısmına doğru gitmeye başladı şüphelerim o halde

Yine de başka arkadaşların görüşlerini bekle bakalım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,482
Üyeler
201,221
Son üye
basitadam

Geri