Yardım RTX 3080 Ti vs RX 6900 XT

ReQo

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
160
Bütçe
16000
Anakart: Asus Prime B650M-R
İşlemci: Ryzen 5 7600
Güç Kaynağı: Enermax MAXPRO III 700W

Bütçe max 16.000₺ hangisini önerirsiniz? Monitörüm 1440p

hocam kontrol ettim saglam duruyor cok can sıkıcı bir sorun
Ekran görüntüsü 2026-01-02 194452.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam kontrol ettim saglam duruyor cok can sıkıcı bir sorun
ön taraf değil zaten arkadaduran siy sarı bazende tamamen siyah koblolar oynama yapıyordu en ufak bir masa titremesinde pc siyah ekran veriyordu
aç mak için pc yi yeniden başlatmam lazımdı
başlattıktan sonrada herhangi bir oyuna girince sabit 2 fps alıyordum
bu durum dan da kurtulmak için driveri yendiden kurmam gerekiyordu
işlemci anakart ram ekran kartı hepsini değişmiştim sorun psu da çıkmıştı

Bilgisiz bir şekilde yalan söyleyerek ve bilgisizliğinin sonucu yaşadığın şeylerle başka yerlere varman; ne kadar da cahil olduğunu kanıtlıyor dostum. Benim düşündüklerimi uygula dediğim tek bir cümlemi göster.

Bir önceki metinde "paraya ihtiyacım vardı" deyip, bir sonraki metinde "her şeyin F/P halini almak zorunda değilim" diyorsun. Daha bir dediğin, diğer dediğini tutmuyor.

Coilwhine bir sorun bile değil. CW'ın sorun olmadığını dahi bilmiyorsun. Siyah ekranın bir sürü nedeni olabilir; senin işletim sistemini, driver'larını senin kurduğunu bile sanmıyorum. Fan yalpalaması; ehh işte CW'a sorun diyen birisinin sözüne ne kadar güven olur?

Polat Alemdar kim la? Seviye fena yerlerde. Kaçtım ben.
"Benim düşündüklerimi uygula" dediğin bir cümlen yok evet fakat ama yazdıklarından bu çok net bir şekilde anlaşılıyor.

Paraya ihtiyacım vardı, doğru ama her zamanda paraya acil ihtiyaç mı olur dostum? O zaman öyleydi bu zaman böyle. Şuanki zamanı şuana göre değerlendireceksin.

Coil Whine bir sorun değil. Kime göre? Sana göre ve üreticilere göre :D O kadar para bağladığım bir şeyin masanın üstünde sivrisinek gibi vızıltısından rahatsız olmuyorsan helal olsun, ne diyeyim. Siyah ekran sorunu ise, niye daha önceki ekran kartlarımda yoktuda bunda var? Hepsinde uyguladığım kurulum adımlarının aynısını bu kartta da uyguladım. Yazılımsal değil, donanımsal bir sorun. Driverları kurmadığımı sanmaya devam et, et ki egon biraz daha tatmin olsun :D Fan yalpalamasına bile laf etmişsin, sanırım satıcı sensin :D Gittikçe komikleşiyorsun.

Bence de, "Sil la siteyi" diyen birisinin Polat Alemdar'ı tanımama ihtimali çok yüksek. Bir an önce konudan gidersen sevinirim zaten baltalayacağın kadar baltaladın.

Anakart: Asus Prime B650M-R
İşlemci: Ryzen 5 7600
Güç Kaynağı: Enermax MAXPRO III 700W

Bütçe max 16.000₺ hangisini önerirsiniz? Monitörüm 1440p
RX 7900XT öneririm hocam mükemmel bir kart.

Tabi ki 3080Ti hemen herkes yazmış

3080Ti hatta RTX2060 bile bugün hemen ehr oyunu açar oynatır ki 3080Ti muzzam bir karttır varsa paran 3090ana da bakabilirsin.
FG/MFG desen zaten uyugulamalar ile o teknolojilere rahat ulaşırsın

Bu abimizi takip ediyorum ve bu videosuna denk gelmiştim, haklı. Nvidia'nın artılarını zaten biliyordum ama vram'e kafayı takıyordum. Bu videoyu tekrardan görene kadar... 3080 Ti'a daha sıcak olmaya başladım, umarım yanılmam :d

Alıntıyı görüntüle

ön taraf değil zaten arkadaduran siy sarı bazende tamamen siyah koblolar oynama yapıyordu en ufak bir masa titremesinde pc siyah ekran veriyordu
aç mak için pc yi yeniden başlatmam lazımdı
başlattıktan sonrada herhangi bir oyuna girince sabit 2 fps alıyordum
bu durum dan da kurtulmak için driveri yendiden kurmam gerekiyordu
işlemci anakart ram ekran kartı hepsini değişmiştim sorun psu da çıkmıştı
isten gidince daha dikkatli kontrol edicem sagol ilgin icin

Bu abimizi takip ediyorum ve bu videosuna denk gelmiştim, haklı. Nvidia'nın artılarını zaten biliyordum ama vram'e kafayı takıyordum. Bu videoyu tekrardan görene kadar... 3080 Ti'a daha sıcak olmaya başladım, umarım yanılmam :d

Benim rtx4080 mobil 12gb vram var her oyunu 2k en yüksekte açıyorum 100ün atlına fps düşen pek oyun yok ama fps takıntımda yok oynasın yeter
RTX3080ti ise benim kartan daha iyi performans alır net olarak en kötü eşit kalır.

Benim rtx4080 mobil 12gb vram var her oyunu 2k en yüksekte açıyorum 100ün atlına fps düşen pek oyun yok ama fps takıntımda yok oynasın yeter
RTX3080ti ise benim kartan daha iyi performans alır net olarak en kötü eşit kalır.
Muhtemelen tercimi RTX 3080 Ti tarafından yapacağım hocam, teşekkürler.

RX 6800 XT de seçenek olabilir 10-11' e bulursan bu arada. Arada cok fark yok ama bazen 10k ya bile denk getireni gördüm. 11k üstüne geliyorsa hiçbir mantıgı yok ama.

RX 6900 XT de bence 13-14 den sonra pek mantıklı değil.

Phantom D, Red Devil öneririm öbür modellere pek bakmayın bence.

3080Ti aşağı yukarı aynı fiyattaysa o da tercih edilebilir ama RX 6900XT' nin OC performansı da iyidir. Time Spy da rahatça 22k alınır heralde

Kısaca arada 1000-2000 lira varsa bence 3080Ti tercih edin.

10000-11000 liraya getirebilirseniz RX 6800XT

13-14' e gelirse ve yukarıdaki koşullar yoksa RX 6900XT.

RX 6800 XT de seçenek olabilir 10-11' e bulursan bu arada. Arada cok fark yok ama bazen 10k ya bile denk getireni gördüm. 11k üstüne geliyorsa hiçbir mantıgı yok ama.

RX 6900 XT de bence 13-14 den sonra pek mantıklı değil.

Phantom D, Red Devil öneririm öbür modellere pek bakmayın bence.

3080Ti aşağı yukarı aynı fiyattaysa o da tercih edilebilir ama RX 6900XT' nin OC performansı da iyidir. Time Spy da rahatça 22k alınır heralde

Kısaca arada 1000-2000 lira varsa bence 3080Ti tercih edin.

10000-11000 liraya getirebilirseniz RX 6800XT

13-14' e gelirse ve yukarıdaki koşullar yoksa RX 6900XT.
14'e Sapphire Nitro+ S.E 6900 XT var
16'ya Asus Rog Strix 3080 Ti var
valla uzun zamandır adam akıllı kart arıyorum ve konuyu okuduysanız elimdeki karttan da memnun değilim. Biraz fazla verip kurtulmak istiyorum çünkü bu süreç beni bayağı yordu ):

Ayrıca 3080 Ti'ı satan arkadaşa sordum mining çıkması dedi elinde başka 3080 Ti modelleri de varmış şu elimdeki karttan kurtulayım hepsini detaylı bir şekilde soracağım.

14'e Sapphire Nitro+ S.E 6900 XT var
16'ya Asus Rog Strix 3080 Ti var
valla uzun zamandır adam akıllı kart arıyorum ve konuyu okuduysanız elimdeki karttan da memnun değilim. Biraz fazla verip kurtulmak istiyorum çünkü bu süreç beni bayağı yordu ):

Ayrıca 3080 Ti'ı satan arkadaşa sordum mining çıkması dedi elinde başka 3080 Ti modelleri de varmış şu elimdeki karttan kurtulayım hepsini detaylı bir şekilde soracağım.
Nitro+ SE önermem Phantom veya red devil bakmaya calısın bence.
Özellikle red devil.

16 ya Strix 3080Ti iyi baya ama bakımını yapman gerekir tabii %90

Zor bir soru. 2 kartta aşağı yukarı aynı. Hangisi olsa da üzmez. Sen karar ver artık. :D
Oyumu yeşil tarafa veriyorum ☘️😁

Nitro+ SE önermem Phantom veya red devil bakmaya calısın bence.
Özellikle red devil.

16 ya Strix 3080Ti iyi baya ama bakımını yapman gerekir tabii %90
Nitro+ S.E serisi en üst serilerden ddğil mi hocam? ve evet 16'ya rog strix iyi bence de ama elimdeki kartı ayın 5'inde iade edeceğim ve o zamana kadar satılma ihtimali de var :d satılırsa da sağlık olsun, başka ilanlara bakarım.

Geri