5060Ti alacaktım da yeni nesiller uyumsuz dediler bu uyumluysa eski de olsa güçlü kart bunu alayım ikinci el.Sağlam darboğaz yer ama çalışır mı çalışır. Sistemin ramiyle ekran kartının vrami arasında bir bağlantı yok yani 24gb kullanırsın.
3090 ısınan bi cihaz alırken sıcaklıklara mutlaka bak vram sıcaklıklarına hotspot ve gpu bunlara bak ben 5600x le kullanıyodum 4k da yer yer darboğaz yiyodum grafikleri kökleyince bir miktar düzeliyordu önereceğim bir karttır ama alırken dürüst bi adamdan almak lazım5060Ti alacaktım da yeni nesiller uyumsuz dediler bu uyumluysa eski de olsa güçlü kart bunu alayım ikinci el.
Monitörüm zaten 4K ama zorlamamak için 1080P kullanıyorum genelde yine öyle kullanırım sadece grafikleri fullerim artık RTX falan hepsini açarım şuan orta ayarlarda bile donma takılma olabiliyor3090 ısınan bi cihaz alırken sıcaklıklara mutlaka bak vram sıcaklıklarına hotspot ve gpu bunlara bak ben 5600x le kullanıyodum 4k da yer yer darboğaz yiyodum grafikleri kökleyince bir miktar düzeliyordu önereceğim bir karttır ama alırken dürüst bi adamdan almak lazım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
bu arada 4k tv falan varsa onda oynamanı öneririm fhd de besleyemezsin
aynen öyle rtx msaa ne varsa kökle bende 2 adet rog strix vardı eğer alırsan vidalarına mutlaka bak işi bilmeyenin elinde yalama oluyor kartın vidaları bi daha açamazsın. SIcaklıkta dediğim gibi önemli bu kartta yüksek sıcaklığa cıktımı kendini kısar yinede evladiyelik bir kart gerçektenMonitörüm zaten 4K ama zorlamamak için 1080P kullanıyorum genelde yine öyle kullanırım sadece grafikleri fullerim artık RTX falan hepsini açarım
Bakalım temiz kart buluruz umarım çevredeki ilanlara bakıyorum.
Saf güç lazım değilse pek mantıklı bir tercih olmaz üstüne biraz daha koyup düz 9070 veya 9060xt/5060 ti bakılması taraftarıyım.İ3 9. Nesil işlemciyle RTX 3090 24GB uyumlu olur mu bir de benim RAMim 16GB olduğu için ekran kartı yine de 24GB olur mu yoksa 16GB olarak mı kullanabilirim kartı?
Açılmış kart almam zaten vidasında etiket olan kartlardan alırım mümkün olduğunca.aynen öyle rtx msaa ne varsa kökle bende 2 adet rog strix vardı eğer alırsan vidalarına mutlaka bak işi bilmeyenin elinde yalama oluyor kartın vidaları bi daha açamazsın. SIcaklıkta dediğim gibi önemli bu kartta yüksek sıcaklığa cıktımı kendini kısar yinede evladiyelik bir kart gerçekten
5060Ti düşünüyordum normalde sıfır olsa daha işime gelir risksiz olur ama uyum sorunları olabilir dediler i3 9. Nesille.Saf güç lazım değilse pek mantıklı bir tercih olmaz üstüne biraz daha koyup düz 9070 veya 9060xt/5060 ti bakılması taraftarıyım.
onlarda da o kart bu sürede macunu kurutmuş olacak illaki bakım gerekecek bol şansAçılmış kart almam zaten vidasında etiket olan kartlardan alırım mümkün olduğunca.
5060Ti düşünüyordum normalde sıfır olsa daha işime gelir risksiz olur ama uyum sorunları olabilir dediler i3 9. Nesille.
Uyum sorunu falan olmazAçılmış kart almam zaten vidasında etiket olan kartlardan alırım mümkün olduğunca.
5060Ti düşünüyordum normalde sıfır olsa daha işime gelir risksiz olur ama uyum sorunları olabilir dediler i3 9. Nesille.
5060Ti uyumlu ise onu alayım o zaman ama PCI sürümün düşük demişlerdi o kart için çalışmazsa iade zor olabilir.Uyum sorunu falan olmazdümdüz al bence.
Çalışır hocam sadece performansı normaline göre %3-5 düşük olur o kadar oda sorun olmaz.5060Ti uyumlu ise onu alayım o zaman ama PCI sürümün düşük demişlerdi o kart için çalışmazsa iade zor olabilir.