Rtx 5070 Ti Vanguard PCIE Dönüştürücü problemi

Giriş kısmına baktığımda MSİ Vanguarda uymuyor. Mesela benim hepsiburada linki attığım ürüne bakın. Ürün 90 derece açıyı yukarı verdiğini gösteriyor. Fakat Vanguard tam ters olduğu için aşağıya veriyor ve aslında benim işime de yarıyor. Ama kablonun markasını bilmiyorum
Bu nasıl istersen 90 derece bu.

Pc ye bu kadar masraf yapmışken parçalar yeni iken elbet her şekilde masraftan kaçmak lazım. Sana çok teşekkür ediyorum yardımın için. Fakat bende hem size yazıyorum hem de internetten çözüm yöntemi arıyorum. Linkini attığım kablo PCIE girişini takıldığı gibi aşağıya indiriyor kabloları. Marka hakkında bilginiz var mı bir bakarsanız sevinirim bu modele.
Estağfurullah hocam, dediğim gibi dönüştürücü kati surette önermem fakat bütçe buysa ve çözüm şartsa en azından bilindik markadan alın demekten başka bir şey gelmiyor elimden, attığınız kablo joyjom'un kablosu yanlış bulmadıysam, şöyle bir şikayet var (alıntıda). dönüştürücü kullanacaksanız en azından cablemod v.b. gibi psu üreticileri tarafından onaylanmış kişilere bakın. Fakat öncelikle uyarmak isterim ki adaptör dönüştürücülerin çok ısındığı yönünde şikayetler az değil.
1753831177311.webp

Evet bu msi vanguard için gayet uygun. Psu alıp buna taktık mı problem kalmıyor aslında. Mevcut dönüştürücü ile kullansam 300w Tdp değerli bir kartı 2 kere dönüştürmüş olacam. Absürt kaçabilir.

Evet bu msi vanguard için gayet uygun. Psu alıp buna taktık mı problem kalmıyor aslında. Mevcut dönüştürücü ile kullansam 300w Tdp değerli bir kartı 2 kere dönüştürmüş olacam. Absürt kaçabilir.
Ekran kartı kutusundan çıkan kabloyu kullanmayı denesen biraz bükemiyor musun?

Estağfurullah hocam, dediğim gibi dönüştürücü kati surette önermem fakat bütçe buysa ve çözüm şartsa en azından bilindik markadan alın demekten başka bir şey gelmiyor elimden, attığınız kablo joyjom'un kablosu yanlış bulmadıysam, şöyle bir şikayet var (alıntıda). dönüştürücü kullanacaksanız en azından cablemod v.b. gibi psu üreticileri tarafından onaylanmış kişilere bakın. Fakat öncelikle uyarmak isterim ki adaptör dönüştürücülerin çok ısındığı yönünde şikayetler az değil.
Alıntıyı görüntüle
Çok fazla yorum var. Ürün genel manada 4,6 yıldız almış. 122 derecelendirmede 4,6 yıldız güzel bir oran. Şöyle bir yorum gördüm. Yorumda dikkatimi çeken şey 2 adet dönüştürücü mevcut.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartı kutusundan çıkan kabloyu kullanmayı denesen biraz bükemiyor musun?
Ben teknolojide kısa vade çözümleri sevmiyorum hocam. Mesela büktüm kolay bir şekilde. Üzerine tamperli camı koydum. Baskı olarak %15-20 bir baskı oluşturdu ama böyle vidaları çıkarınca çok hafif havalanıyordu. Kısa vadede hiçbirşey yapmaz. Fakat kökten bükülen bir kablo yüksek voltajda en ufak bir sıkıntıda ciddi hasarlara yol açabilir. Ya da kökten büküldüğü için Ekran kartında baskı oluşturabilir , O yüzden tamperli camı çıkarıp kabloyu kendi halinde bıraktım ve baya dışarı sarktı. O yüzden böyle bir arayış içine girdim.

Ekler

• dönüştürücü.webp
    dönüştürücü.webp
    72.6 KB · Hit: 14
Ben teknolojide kısa vade çözümleri sevmiyorum hocam. Mesela büktüm kolay bir şekilde. Üzerine tamperli camı koydum. Baskı olarak %15-20 bir baskı oluşturdu ama böyle vidaları çıkarınca çok hafif havalanıyordu. Kısa vadede hiçbirşey yapmaz. Fakat kökten bükülen bir kablo yüksek voltajda en ufak bir sıkıntıda ciddi hasarlara yol açabilir. Ya da kökten büküldüğü için Ekran kartında baskı oluşturabilir , O yüzden tamperli camı çıkarıp kabloyu kendi halinde bıraktım ve baya dışarı sarktı. O yüzden böyle bir arayış içine girdim.
Anladım seni ama bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum o kabloları biraz büksen camla temas etse bile bir sıkıntı olmaz gibi.

Anladım seni ama bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum o kabloları biraz büksen camla temas etse bile bir sıkıntı olmaz gibi.
Kökten büküp camı kapattım. 1 saat sonra açtım. Kablonun eğilme noktasına baksana. Sağlıklı duruyor mu sence

Ekler

• IMG_1132.webp
    IMG_1132.webp
    24.2 KB · Hit: 18
Bulabilirsen kaliteli 90 derece dönüştürücü al. Eğer bulamazsan yeni kasa al. Ama ne yaparsan yap o kabloyu eğip bükme, kasma.

Flu gözüküyor netleyebilirsen diğer açılardanda bakalım.
Şu an sana başka bir şey göstermek istiyorum hocam. Kartta Cw var bunu dert etmiyorum çünkü kasayı aşağıda kullanıyorum. Tamperi kapatıp kulaklk takınca ses hiç duyulmaz. Zaten açıkktende duyulmuyor kasa aşağıda olduğu için. Fakat Yük altında değilken ve chrome sayfaları açıkken ekran kartından sanki su damlar gibi ses geliyor. Sürekli ve kesilmiyor. Bunu duymak için kasanın içine kafanı sokman lazım. Dediğim gibi sese takan birisi değilim. CW sesi ömrü ya da performansı etkilemez fakat bu ses farklı bir ses. Bunda elektriksel olarak bir sıkıntı olabilir mi ?

Şu an sana başka bir şey göstermek istiyorum hocam. Kartta Cw var bunu dert etmiyorum çünkü kasayı aşağıda kullanıyorum. Tamperi kapatıp kulaklk takınca ses hiç duyulmaz. Zaten açıkktende duyulmuyor kasa aşağıda olduğu için. Fakat Yük altında değilken ve chrome sayfaları açıkken ekran kartından sanki su damlar gibi ses geliyor. Sürekli ve kesilmiyor. Bunu duymak için kasanın içine kafanı sokman lazım. Dediğim gibi sese takan birisi değilim. CW sesi ömrü ya da performansı etkilemez fakat bu ses farklı bir ses. Bunda elektriksel olarak bir sıkıntı olabilir mi ?
CW den başka bir şey aklıma gelmiyor. Fanların üstündeki stickerları çıkardın mı? Çok içine sinmiyorsa iade et madem zaten kasadan patlıyorsun.

CW den başka bir şey aklıma gelmiyor. Fanların üstündeki stickerları çıkardın mı? Çok içine sinmiyorsa iade et madem zaten kasadan patlıyorsun.

Fan dönmezken ses çıkarıyor. Mesela kart yükte değil boşta. Fanlar dönmüyor 40 derece. Chrome ya da masaüstünde. Böyle saat tıklaması gibi , tik tik tik tik tik aynı aralıklarla ses geliyor. Sonra kartı yüke sokunca sadece Hafif CW sesi geliyor. Hocam çok uyguna geldi , Birdaha bu fiyata denk gelmez vanguard mümkün değil.

Kart devasa büyük arkadaşlar. 400 cm ekran kartı desteği olan kasam bile yanında ne kadar küçükmüş gibi duruyor. Bu ciddi bir problem. Bu kartın içerisinden çıkan 3x8 pin to 12 PCIE dönüştürücüsünün sarmaları çok sıkı. Bu kablo kasanın dış kısmında kaldığı için tamperli camı kapatamıyorum. Kasa da açık kalıyor. Kasanın açık kalması herhangi bir dezavantaj değil fakat tozlanma olayları için kapanması taraftarıyım. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi iz düşümüne bakınca çok dışarıda duruyor kablo. Araştırdığımda kullandığım psu 750w +80 gold xpg kyber , fakat eski bir versiyon olduğu için 12x pin girişi yok. 4 adet 8 li pin girişi mevcut. Bu döüştürücü kablo dışında bana önereceğiniz birşeyler var mı ? PSU değiştirsem sırf kablo kalın geliyor diye o kadar masraf yapacam. Yani 750+80 gold gayet yeterken şu iş için 6-7k vermeye değmez şahsen. Onun harici kasa değiştirmeyi düşünsek yine 5-6 k yı gözden çıkaracağız. Burada en mantıklı ihtimallerden bir tanesi Kablosu böyle dışarda olmayan kolay bükülebilen bir dönüştürücü kablo. Fakat ben ekran kartlarında dönüştürücü kullanılmaması taraftarıyım. Dönüştürücüler hakkında bilgim zayıf. Yardım edersiniz çok sevinirim. Sizlere referans olması açısından kasanın fotoğraflarını atıyorum.
Esnek PCI-EX kablo kullanarak ekran kartının montaj açısını değiştirmek mümkün olabilir mi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,632
Üyeler
183,449
Son üye
galata04
Geri