Existentia
80+ Silver
1080Pde her şey az çok darboğaz yapar
Hocam kararsızım herşeyi test ettikten sonra donanım satın alabilirim.Ya monitör darboğazı ya da PSU sıkınıtılı yeni PSU.1080Pde her şey az çok darboğaz yapar
Hocam instagram var m
Var hocam. İsimden aratabilirsin. mecetinel olarak görünüyorHocam instagram var mı
darboğaz yapıyor olduğunu nerden çıkardınız ekran alıntısı atar mısınız oyunlardaArkadaşlar öncelikle merhaba herkese;
- İşlemci: AMD R5 5600X 6-Core Processor 3.70 GHz.
- RAM: 2x8 DDR4 16 GB 3600 MHz.
- Ekran kartı: AMD Radeon RX 6800 16 GB.
- SSD: 1 TB NVMe.
- Anakart: B450M-A Pro Max.(MS-7C52)
- Monitör:Asus VG258QR Gaming Monitör Monitör fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. Asus VG258QR kampanyalar ve uygun fiyat seçenekleriyle Vatan Bilgisayar'da. Satın al.
- PSU:Ucuz Power Supply (PSU) Modelleri ve Fiyatları - incehesap.com
- Kule tipi 1000TL'lik fan kullanıyorum. (Snowman)
Sizce AMD Radeon RX 6800 16 GB'e gidecek darboğaz yaşatmayacak bir işlemci önerir misiniz? 1920x1080 monitörde kullanacağım. Sizden ricam bilgili arkadaşlar yazsın, çok masraf ettim hala sonuca istediğim performansa gelemedim.Ya da şöyle mi yapayım monitör 2k alıp yoluma devam mı etmeliyim yoksa işlemci mi ya da ekran kartını satıp düşürmeli miyim?
darboğaz yapıyor olduğunu nerden çıkardınız ekran alıntısı atar mısınız oyunlarda
Hocam ne yapayım ki kafayı yiyeceğim ben? işlemci mi yükselteceğim yoksa ekran kartı mı düşüreceğim ya da monitör%100 işlemci kullanımı darboğaz değildir. Ekran kartının %99 kullanılamaması darboğaz oluyor. %100 işlemci kullanımı işlemcinin oyun için yetersiz kalması oluyor.
Siz haklı çıktınız TV'de 4K ve 2K olmak üzere denedim HDMI ile 60 FPS üzerinden çoğunlukla akıcı bir şekilde 60 FPS oynadım ve akıcıydı.TV'de biraz ağırdı MS yüzünden herhalde oda normaldir.Bir monitörün darboğaz ve takılmalara sebep olduğunu ilk defa görüyorum,ve beni aydınlattınız işlemci,PSU değiştirmeye gidecektim az kalsın.Arkadaş 100p monitörüde yeni almıştık artık satacağız VSR'e gelince hiç bir b... yaramıyor orjinal monitör ile arasında dağlar kadar fark var onuda gördüm.Yani R5 5600X ve RX 6800+ 1080P monitörde gitmez.Minumum 2K artık bunu satıp 2K ya geçmeliyim sağolun her şey için.Abi ekran kartını düşürsen darboğaz olmaz ama aynı şekil performans artışın da olmaz ki. Sadece düşmüş olursun. Hız sınırı 50 olan yolda ferrari yerine tofaşa binmiş olacaksın gibi düşün. Gene aynısı sadece elindekilerin niteliği düşer. Kalsın böyle 3 5 fps az al. Rdr2 gibi ekran kartı oyunlarında olmaz bile o darboğaz. Anca cs valo gibi işlemci oyunlarında olur. Kalsın böyle. En akıllıcası 2k monitör almak olur. 2k ya alışınca 1080 blurlu gelir, standart 1080 olmaktan yavaştan çıkıyor zaten.
Siz haklı çıktınız TV'de 4K ve 2K olmak üzere denedim HDMI ile 60 FPS üzerinden çoğunlukla akıcı bir şekilde 60 FPS oynadım ve akıcıydı.TV'de biraz ağırdı MS yüzünden herhalde oda normaldir.Bir monitörün darboğaz ve takılmalara sebep olduğunu ilk defa görüyorum,ve beni aydınlattınız işlemci,PSU değiştirmeye gidecektim az kalsın.Arkadaş 100p monitörüde yeni almıştık artık satacağız VSR'e gelince hiç bir b... yaramıyor orjinal monitör ile arasında dağlar kadar fark var onuda gördüm.Yani R5 5600X ve RX 6800+ 1080P monitörde gitmez.Minumum 2K artık bunu satıp 2K ya geçmeliyim sağolun her şey için.2K'da darboğaz yapmaz, 1080p sebepli olabilir.
Siz haklı çıktınız TV'de 4K ve 2K olmak üzere denedim HDMI ile 60 FPS üzerinden çoğunlukla akıcı bir şekilde 60 FPS oynadım ve akıcıydı.TV'de biraz ağırdı MS yüzünden herhalde oda normaldir.Bir monitörün darboğaz ve takılmalara sebep olduğunu ilk defa görüyorum,ve beni aydınlattınız işlemci,PSU değiştirmeye gidecektim az kalsın.Arkadaş 100p monitörüde yeni almıştık artık satacağız VSR'e gelince hiç bir b... yaramıyor orjinal monitör ile arasında dağlar kadar fark var onuda gördüm.Yani R5 5600X ve RX 6800+ 1080P monitörde gitmez.Minumum 2K artık bunu satıp 2K ya geçmeliyim sağolun her şey için.(1080p kullanıyordum bu arada).Hocam nasıl darboğaz yasıyorsun 2kda anlamadım ben r5 5600 ile rx6900xt 2k da kullanıyorum rdr2 gow da falan en yüksek ayarlarda cok hafif darbogaz yapıyo.
Siz haklı çıktınız TV'de 4K ve 2K olmak üzere denedim HDMI ile 60 FPS üzerinden çoğunlukla akıcı bir şekilde 60 FPS oynadım ve akıcıydı.TV'de biraz ağırdı MS yüzünden herhalde oda normaldir.Bir monitörün darboğaz ve takılmalara sebep olduğunu ilk defa görüyorum,ve beni aydınlattınız işlemci,PSU değiştirmeye gidecektim az kalsın.Arkadaş 100p monitörüde yeni almıştık artık satacağız VSR'e gelince hiç bir b... yaramıyor orjinal monitör ile arasında dağlar kadar fark var onuda gördüm.Yani R5 5600X ve RX 6800+ 1080P monitörde gitmez.Minumum 2K artık bunu satıp 2K ya geçmeliyim sağolun her şey için.ağabey vsr'ye ne bakıyorsun. vsrde yazan 2k, 2k olan monitörlerle aynı şeyi sağlasa kim neden alsın monitör. aynı sisteme ben de sahibim, vsr açınca görüntüde değişiklik bile olmuyor. sadece oyundaki hud küçülüyor. o darboğazı 1080p bir monitörde her türlü yiyoruz yani
Yapıyor kardeşim şahsen şuan denedim test ettim TV'de akıcılık efsaneydi sadece ağırdı oda TV'dendir diye umut ediyorum.R5 5600X RX 6800 1080p'de kullanılmaz insanı kanser eder.Kaç kere daha açılacak bu konu?
yok yapmaz aynı sistemi bizzat kullanıyorum : D
Çok darlanırsan işlemciye OC yapıştır (sıvı veya kule soğutma olabilir)
Siz haklı çıktınız TV'de 4K ve 2K olmak üzere denedim HDMI ile 60 FPS üzerinden çoğunlukla akıcı bir şekilde 60 FPS oynadım ve akıcıydı.TV'de biraz ağırdı MS yüzünden herhalde oda normaldir.Bir monitörün darboğaz ve takılmalara sebep olduğunu ilk defa görüyorum,ve beni aydınlattınız işlemci,PSU değiştirmeye gidecektim az kalsın.Arkadaş 100p monitörüde yeni almıştık artık satacağız VSR'e gelince hiç bir b... yaramıyor orjinal monitör ile arasında dağlar kadar fark var onuda gördüm.Yani R5 5600X ve RX 6800+ 1080P monitörde gitmez.Minumum 2K artık bunu satıp 2K ya geçmeliyim sağolun her şey için.Ben 5600 ile rx 6800 kullanıyorum öyle bi darboğaz söz konusu değil.Başka bir sıkıntı olmalı diye düşünüyorum
Siz haklı çıktınız TV'de 4K ve 2K olmak üzere denedim HDMI ile 60 FPS üzerinden çoğunlukla akıcı bir şekilde 60 FPS oynadım ve akıcıydı.TV'de biraz ağırdı MS yüzünden herhalde oda normaldir.Bir monitörün darboğaz ve takılmalara sebep olduğunu ilk defa görüyorum,ve beni aydınlattınız işlemci,PSU değiştirmeye gidecektim az kalsın.Arkadaş 100p monitörüde yeni almıştık artık satacağız VSR'e gelince hiç bir b... yaramıyor orjinal monitör ile arasında dağlar kadar fark var onuda gördüm.Yani R5 5600X ve RX 6800+ 1080P monitörde gitmez.Minumum 2K artık bunu satıp 2K ya geçmeliyim sağolun her şey için.Öncelikle arka plandaki gereksiz açık programları kapat işlemci harcamasın. Radeon ayarlarından virtual super resolution etkinleştir. Oyunları 1440p veya 4K oynarsan sorun kalmaz. Çözünürlük artması işlemciye binen yükü azaltır.
Bilmiyorum ki acaba benim başka bileşenimde mi problem varRyzen 5600 ve RX 6800 kullanıyorum. 2K'da rahat oyun oynuyorum.
Hocam 2k monitör alın. O ekran kartının hakkı 2k dır. 1080p için bu ekran kartları çok güçlü. İster istemez çoğu işlemci ile (özellikle işlemci ağırlıklı oyunlarda) darboğaz yapacaktır. Mesela bende r5 5600 ve 6700 xt kullanıyorum. İşlemci ağırlıklı oyunlarda darboğaz yaşıyorum 1080pde. O yüzden bende 2k monitöre geçeceğim.Hocam kararsızım herşeyi test ettikten sonra donanım satın alabilirim.Ya monitör darboğazı ya da PSU sıkınıtılı yeni PSU.
ee iyide hocam ben 4k TV'de bile denedim,ilk olmuyor gibiydi sonra arada bir droplar meydana geldi.Bunun tek çözümü var ya ekran kartı düşüreceğiz yada r5 5800x3d'ye geçeceğiz.Hocam 2k monitör alın. O ekran kartının hakkı 2k dır. 1080p için bu ekran kartları çok güçlü. İster istemez çoğu işlemci ile (özellikle işlemci ağırlıklı oyunlarda) darboğaz yapacaktır. Mesela bende r5 5600 ve 6700 xt kullanıyorum. İşlemci ağırlıklı oyunlarda darboğaz yaşıyorum 1080pde. O yüzden bende 2k monitöre geçeceğim.