gavanoz
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 221
- Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam bir üst mesajda yazdığım gibi hallettiğim zaman yazacağım. bugün komple kasayı söktüm. hem kablolamayı düzelttim, hem bi kasayı sildim temizledim, ekran kartını da aynı şekilde zaten fazla tozlu değildi macunu bi kaç kez sıkıp sildim kontrol ettim ve uyguladım. pumpout gibi bişey veya yerine oturmama gibi bişey söz konusu değil fanlarda düzgünce çalışıyor sadece thermal padleri değiştireceğim onlar biraz kurumuş he bir de 2. sahibim ama 0 diye almıştım şu sarı sitede herkesin dolandırıcı dediği bilgisayarcıdan bugüne kadar bi sıkıntı yaşamadım 2 senedir sorunsuz kullanıyorum sadece son 1 aydır sıcaklıklar çok arttı o da hava sıcaklığından diye düşünüyordum fakat 110 dereceye kadar çıktı nerdeyse kart kendini kapatıp iptal ediyor bi noktadan sonra oyun oynarken. Dediğim gibi thermal padler ve macun yerine arkadaşın önerdiğini denedikten sonra tekrar yazacağım.aynı şeyi yaşıyorum benim kartımda 6900xt bir çözüm buldun mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
ve hocam yanlış görmüyorsam sizin kartın çektiği güçte daha fazla acaba bilgisayarcıya mı götürsem uğraşmayıp? vramle alakalı falan değildir herhaldeEkran kartı ısındığı için macun değişimini Maxtor CTG8 ile yapmıştım. İlk başlarda sıcaklık çok iyiydi ama sonradan pump out yapıyor ve hotspot yine yükseliyordu. Normal sıcaklıklar olması gereken değerde ama hotspot yükseldiği için sınıra geliyor ve throttle oluyordu. Tekrar değiştirdim az sürdüm ama bir süre sonra yine aynısını yaptı. Pump out yapmayan bir şey lazımdı bana. PTM 7950 denk geldim. Pump out yapmıyor deniliyordu. Sürekli macun değiştirmektense bunu denemek istedim. Siparişi verdim ve az önce montajını yaptım. Şu an sıcaklıklar normal, olması gereken değerde. Pump out...
- AirLife
- Cevaplar: 26
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri ve Rehberleri
Bu konuda RX 6900 XT Sapphire Toxic kartıma uygulamasını yapmıştım. Yaklaşık 8 ay bu şekilde kullandım ve değerler hala ilk sürdüğüm gibiydi. Bu kartımın fanlarının RGB'si çalışmıyor diye aynı kartın RGB çalışanını aldım. Aldığım zaman sıcaklık değerleri bu şekilde hotspot 95 dereceye ulaşarak throttle oluyordu. (Bu kartta hotspot sınırı 95, fanlı modeller gibi 110 değil)
![]()
Ürünü bu satıcıdan 40x80 olarak geçen sene ağustos ayında aldım. 2 kez ekran kartına 1 kez de işlemci için kullandım...
- AirLife
- Cevaplar: 35
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri ve Rehberleri
PTM7950 ile yapsan daha iyi olur.