Çözüldü✓ RX 9070 VS RX 9070 XT

En kral sistemim var çok şükür hocam önerin için teşekkür ederim :D Ben hazır sistem değilde ekran kartı almak istiyorum yeni.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2K monitörümde var fakat FPS oyuncusu olduğum için 1080P monitörümde 380Hz yapıp takılıyodum diğer ekran kartım ile hocam yeni bir teknoloji ekran kartı almak istiyorum onuda 9070 olarak belirlemiştim fakat peşin fiyatına taksit fırsatını kaçırdığım için maalesef alamıcam yönümü 9070XT beyaz ekran kartına çevirdim sence mantıklı yapar mıyım ?
siz bu sistemde ağırlıklı olarak ne tarz oyunlar oynayacaksınız
1080p fps oyunları mı
hikayeli oyunlar 2k mı

Hocam bütçem 37K fakat peşin fiyatına taksitle alacağım için 3 ay filan yapmak istemiyorum çünkü 3 ay yapınca bu sefer çok oluyor taksit fiyatı para da malum lazım oluyor.
Bütçe çıkarsa tek tık OC'li veya OC performansı üzmeyecek bir 5070ti, olmadı 9070xt öneririm. Kasanın boyutundan ve PSU'nun yeterli olduğundan emin ol. Canavar gibi güç çekiyor 9070xt.

siz bu sistemde ağırlıklı olarak ne tarz oyunlar oynayacaksınız
1080p fps oyunları mı
hikayeli oyunlar 2k mı
Hocam şöyle diyeyim hikayeli oyunları 2K monitörümde oynamayı düşünüyorum diğer 1080P monitörümde de FPS oyunları oynamak istiyorum.

Günümüz için bile 1440p high-ultrada sınır değer, geleceğe yönelik mantıksız tercih.

5070ti öneririm hocam, 40-45bin bandında üzmez.

Bütçe nedir dostum?
Benim yazdığım 60 hazır sistem için yoksa 60k ekran kartına veremem.

En kral sistemim var çok şükür hocam önerin için teşekkür ederim :D Ben hazır sistem değilde ekran kartı almak istiyorum yeni.

2K monitörümde var fakat FPS oyuncusu olduğum için 1080P monitörümde 380Hz yapıp takılıyodum diğer ekran kartım ile hocam yeni bir teknoloji ekran kartı almak istiyorum onuda 9070 olarak belirlemiştim fakat peşin fiyatına taksit fırsatını kaçırdığım için maalesef alamıcam yönümü 9070XT beyaz ekran kartına çevirdim sence mantıklı yapar mıyım ?
9070xt gerçekten güzel kart . Ama mesela 9070xt almak için bence 5070ti ile 4-5 bin lira oynaması lazım . 2-3 bin lira için AMD almaya gerek yok . Ama bende 9000 serisini beğendim adamlar baya bı geliştirdiler kendilerini .

Bütçe çıkarsa tek tık OC'li veya OC performansı üzmeyecek bir 5070ti, olmadı 9070xt öneririm. Kasanın boyutu ve PSU'nun yeterli olduğundan emin ol. Canavar gibi güç çekiyor 9070xt.
raijintek cratos atx 3.0 850w 80+ gold pcie 5.0 Bu psu var hocam yeterli mi? kullananlar gördüm çok memnunlar da sorayım yine de.

9070xt gerçekten güzel kart . Ama mesela 9070xt almak için bence 5070ti ile 4-5 bin lira oynaması lazım . 2-3 bin lira için AMD almaya gerek yok . Ama bende 9000 serisini beğendim adamlar baya bı geliştirdiler kendilerini .
Valla hocam açıkcası hiç beklemezdim AMD'nin böyle bir çıkış yapacağını işlemci konusunda zaten inteli geçti oyun açısından.
Ekran kartlarında da 9070XT'den başka üretmeye devam ederse üst segment her türlü nvidiayı sollar bu gidişle.

raijintek cratos atx 3.0 850w 80+ gold pcie 5.0 Bu psu var hocam yeterli mi? kullananlar gördüm çok memnunlar da sorayım yine de.

Valla hocam açıkcası hiç beklemezdim AMD'nin böyle bir çıkış yapacağını işlemci konusunda zaten inteli geçti oyun açısından.
Ekran kartlarında da 9070XT'den başka üretmeye devam ederse üst segment her türlü nvidiayı sollar bu gidişle.
güzel bir ürün elindeki ürün

Arkadaşlar bu iki karttan birini almak istiyorum model olarak fotoğraf atıcam sizce hangisi daha hoş kasam ve her şeyim beyaz renk mousem ve mousepad klavyem bile.
Asus olan düz model 9070 Beyaz olan 9070 XT İşlemcim 9800X3D
9070XT alsam hangi kartla kapışıyor nvidia tarafında ?
9070 alsam hangi kartla kapışıyor nvidia tarafında ?
5070 5070ti la kapışıyor 9070 alınabilir ama yıl sonu gre modeli çıkacak oda 24 25k bandında olacak diyorlar lansman fiyatından gre de çekilebilir seçim sizin her kart iş yapar üst segment ne istediğinize karşılık karar verin ama 7900xt den geçilecek kartlar değiller kesinlikle 2026 sonunda yeni 3nanometreli ekran kartları gelecek o beklenmeliydi bence

5070 5070ti la kapışıyor 9070 alınabilir ama yıl sonu gre modeli çıkacak oda 24 25k bandında olacak diyorlar lansman fiyatından gre de çekilebilir seçim sizin her kart iş yapar üst segment ne istediğinize karşılık karar verin ama 7900xt den geçilecek kartlar değiller kesinlikle 2026 sonunda yeni 3nanometreli ekran kartları gelecek o beklenmeliydi bence
Hocam üst segment en iyi olarak 9070XT geçiyor şuan sence ne alsam ?

çok oyun oynuyan biriyseniz bile rtx o teknoloji bu teknoloji gecikmeyi arttırıyor yapay kareler yerine 2026 sonunda biraz daha saf güç ve güçlenmiş teknoloji daha iyi olabilirdi 7000 serisi hala çok güçlü kartlar aradaki verdiğiniz fark çok fazla olacak değer bir performans artışı yok

5070 ile 5070ti mı yarışıyor 😂😂
Almışken ne alayım şimdi dostlar 40K filan yapmak istemiyorum bütçemi taksitle alıcam zar zor zaten :D

Almışken ne alayım şimdi dostlar 40K filan yapmak istemiyorum bütçemi taksitle alıcam zar zor zaten :D
9070xt al geç.

Geri