Ryzen 5 5600X 95 derece

Wraith stealth çıkıyor wraith prism çıksa böyle bir şey olmazdı.
5000 serisini küçümseme. O bile yetecektir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Geçen birisi 1.15V 4.4 GHz yapmıştı kim bunu CPB açık kullanır ki zaten. İşlemciye yazık

Wraith stealth çıkıyor wraith prism çıksa böyle bir şey olmazdı.
Çok az güç çekiyor aslında 5600X için stealth yeterli denebilir ama voltaj ayarı yapılmalı. R5 3600 gibi düşünün ilk çıktığında kafasına göre voltaj ayarlıyordu bu sefer işlemci 90 95 derece oluyordu.

aboooov aga işlemci 1.3 küsur voltaj çekiyor onu 1.1V'a sabitle sorunun düzelir büyük ihtimal.

Yok öyle bir şey. Lütfen sallamayalım, Wraith Prism vs. yetecektir diye tahmin ediyorum, ayrıca bence fan oturmadı ya da termal macunu beceremedi.

V düşürdün mü? UV yapalım. Sen birazcık bilgili gibi gözüküyorsun kolay anlatırım sana. İstersen şimdi yapabiliriz.

Evet son zen mimarisinin mükemmel olduğuna inanmanızı tavsiye ederim.
Zaten inanıyorum ama bu işlemcide bir sorun var beki üretin hatası belki yanlış monte edilmiştir o anlamda söylüyorum

%51 işlemci kendisine boşta dahi 1.45v veriyor ondan yüksek ısılar.
%49 Macun kalıntısından fan yüzeyi tam oturmamıs olabilir.

GTA 5 şu anda arkada açık her şey en yüksekte arkadaşlar işlemci kullanımı %50 civarında.
CSpGUJN0hlqy8l7L.png

1.1V 4.3GHz denemenizi öneririm, stok halde 1.45V verebiliyor kendine manyak şey.
Şu anda 1.1V 4.0GHz'deyim

Bende de aynı kasa ve işlemci var. 4.4 GHz, 1.125 volt yaptık. Şuan stabil çalışıyor. (Stok fan)

Tamamen sıfır kendim topladım arkadaşlar Ryzen 5 5600X - 2070 Super var.
Kutudan çıkan stok fanını takdım, stok termal macunu sürülüydü ek bir işlem uygulamadım direk tatım.
İşlemci yaklaşık 4.3GHz civarında geziyor az önce oyuna girdim %30 kullanımda 95 derecelere ulaştı, sizce neyden kaynaklı?
Sen macun yenileyip tekrar fanı takmayı dene. Fan rpm arttırmıyorda olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,305
Üyeler
187,315
Son üye
ucaksavar91
Geri