Neler Yeni

RYZEN 5600 YETMİYOR.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
5600 ile o değerleri alamamanız sistemsel ekstra bir durum. O değerler için yeterli bir işlemci.
  • BIOS güncellemelerini yapmadıysanız öncelikli olarak bir güncelleme yapın. Sonrasında XMP açmayı unutmayın.
  • Anakartınız B550 galiba yanlış yazdınız, doğruysa buradan chipset güncellemesi yapın.
  • GPU sürücülerinizi DDU ile kaldırın ve 537.58 sürümünü kurun.
Tüm bu adımlardan sonra, sorununuz devam ediyorsa tavsiyem temiz bir Windows 10 - Home kurulumu yapıp tekrar gözlemlemeniz.

Arda Fisher

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
401
İsim
Mustafa Arda BALIKÇI
5600 ile o değerleri alamamanız sistemsel ekstra bir durum. O değerler için yeterli bir işlemci.
  • BIOS güncellemelerini yapmadıysanız öncelikli olarak bir güncelleme yapın. Sonrasında XMP açmayı unutmayın.
  • Anakartınız B550 galiba yanlış yazdınız, doğruysa buradan chipset güncellemesi yapın.
Tüm bu adımlardan sonra, sorununuz devam ediyorsa tavsiyem temiz bir Windows 10 - Home kurulumu yapıp tekrar gözlemlemeniz.
Bios güncellemesi şu ana kadar hiç yapmadım ama asrockun bu appshopuna girip güncelleme yaptım ve evet b550 ymis sonrasında xmp dediğiniz nedir? Ve gpu sürücüsü ve ddu ile kaldırın demek istediğinizi anlamadım bilgisayarda cahilim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pardon hayır benim anakartim B550M dir

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bios güncellemesi şu ana kadar hiç yapmadım ama asrockun bu appshopuna girip güncelleme yaptım ve evet b550 ymis sonrasında xmp dediğiniz nedir? Ve gpu sürücüsü ve ddu ile kaldırın demek istediğinizi anlamadım bilgisayarda cahilim

Bu videolara göz atabilirsiniz.

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Anonim Ankh
Merhabalar monitör 240 hz almak istiyorum ancak pc valoda hersey en yuksekte 200 ile 400 arası gidip geliyor 240 altı düşmesi beni sıkıntıya sokacağı için islemcimi yukseltmek istiyorum ekran kartım 4060 gaming oc sadece islemcimi degistirmem yeterli olur değilmi? Olursa hangi işlemciyi onerirsiniz
Stok fanla mı kullanıyorsun, sıcaklıktan dolayı kendini kısıtlıyor olabilir işlemci

Arda Fisher

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
401
İsim
Mustafa Arda BALIKÇI

Hocam ekran kartı sıfırlama olayına baktım cihazi alalı 1 ay oluyor sizce gerek varmı? Ayrıca birisi işlemciye oc yap dedi benim işlemci 40/60 arası çalışıyor sence ne yapmaliyim

Yanıt verirmisiniz acaba rica etsem

Saturn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
793
İsim
Satürn

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam ekran kartı sıfırlama olayına baktım cihazi alalı 1 ay oluyor sizce gerek varmı? Ayrıca birisi işlemciye oc yap dedi benim işlemci 40/60 arası çalışıyor sence ne yapmaliyim

Yanıt verirmisiniz acaba rica etsem

Nvidia tarafında son sürümlerin bir kısmı sorunlu. Yaparsanız iyi olur. Ek olarak diğer söylediğim chipset vs. olayını da atlamayın.

OC yapmanız için bir sebep yok. XMP açmanız yeterli. Fazlasıyla bu ayarlar ile vermesi gerekiyor FPS'yi. Drop yemiyorsanız FPS değişmeleri kısmen normal. Önemli olan droba neden oluyor mu? OC yaptığınız zaman işlemci her zaman ayarlardığınız işlem gücüyle tam güç çalışacak. Bu da oyun oynamadığınız durumlarda fazladan gereksiz güç kullanımı demek.

Saturn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
793
İsim
Satürn
Anladım hocam eyvallah saolun eve gittiğimde masterden overclock yapıyorum o zaman çok isinirsa defaulta alayim demi
60 ustu gormuyormussunuz hiç bir şey olmaz game mode pbo bu kadar kolay gelsin.

Arda Fisher

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
401
İsim
Mustafa Arda BALIKÇI
Nvidia tarafında son sürümlerin bir kısmı sorunlu. Yaparsanız iyi olur. Ek olarak diğer söylediğim chipset vs. olayını da atlamayın.

OC yapmanız için bir sebep yok. XMP açmanız yeterli. Fazlasıyla bu ayarlar ile vermesi gerekiyor FPS'yi. Drop yemiyorsanız FPS değişmeleri kısmen normal. Önemli olan droba neden oluyor mu? OC yaptığınız zaman işlemci her zaman ayarlardığınız işlem gücüyle tam güç çalışacak. Bu da oyun oynamadığınız durumlarda fazladan gereksiz güç kullanımı demek.
Drop yemiyorum hiç

Top Bottom