ryzen 5600 ve 6900xt kullanıyorum 4k 60 hz monitörüm ve 4k ultra oynuyorum her oyunu sizce 5700 xd3 e geçmem ne fark eder bana ortalama olarak 10 fps falan mı hep 4k oynuyorum yoksa boşuna masraf etme ilerde am5 e dönersin mi diyorsunuz am4 e kalmak için son işlemci bu bana göre 5800 gereksiz pahalı bu uygun fiyatlı sistemden memnunum biraz performans artışı ve kasayı kullanım ömrünü uzatmak niyetindeyim
Şuan alabilirim 3 ayının taksidini de 5600 ü satıp öderim kalan 3 ay taksidi de zaten asgari ücret zamlı maaşı almış olcam, aklıma takılan işlemci sürekli düşüşte önümüzdeki ay kasım indirimleirnde daha daha da düşer mi diye düşünüyorum 6500 e 6 000 bine filan mesala
Geçen sene mesala hiç böyle işlemci vs de baya düşüş vs olan bir duruma şahit olan oldumu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Geçen sene bir kaç işlemciye baktım 1 Kasım ve 4 Kasım tarihlerinde indirim olmuş dolayısıyla ben kasımı beklicem 6200 leri göreceğini düşünüyorum bakalım neler olacak
ryzen 5600 ve 6900xt kullanıyorum 4k 60 hz monitörüm ve 4k ultra oynuyorum her oyunu sizce 5700 xd3 e geçmem ne fark eder bana ortalama olarak 10 fps falan mı hep 4k oynuyorum yoksa boşuna masraf etme ilerde am5 e dönersin mi diyorsunuz am4 e kalmak için son işlemci bu bana göre 5800 gereksiz pahalı bu uygun fiyatlı sistemden memnunum biraz performans artışı ve kasayı kullanım ömrünü uzatmak niyetindeyim
Bence gereksiz bir upgrade olur 4k ve hikayeli oyunlar oynuyorsan. Ama multiplayer oyunlar oynuyorsan. İşlemci isteyen onlarda fark olur. Rust, BF vb 3d cache fark yaratır burada. Onun dışında DDR5 geçeceksen yavaştan Bu BF indirimlerinden DDR5 ram vs kovalayabilirsin.
Arkadaşlar r5 5600 ve rtx 3080 1080p monitörde bu upgrade gerekli mi ? Param da pek yok ama kredi kartından taksit oluyorsa yapma şansım var. Değmez diyorsanız boşuna kendini sıkma diye zorlamayacağım durduk yere.
Arkadaşlar r5 5600 ve rtx 3080 1080p monitörde bu upgrade gerekli mi ? Param da pek yok ama kredi kartından taksit oluyorsa yapma şansım var. Değmez diyorsanız boşuna kendini sıkma diye zorlamayacağım durduk yere.
r5 5600 ve rtx3060 ile AAA oyunlarda fark olmaz ama PUBG gibi espor oyunlarında fps uçurmak için geçmeyi düşünüyorum. rtx3080 ile r5 5600 zaten kötü bir seçim olmuş. r5 5600 zaten zorlanır 3080i beslemekte. İşlemciye yüklenen oyunlar oynuyorsanız hele Spiderman, Warzone gibi.. 3080le r5 5600 kullanıyor olsam 6bin civarına düşmesini falan beklemez direkt alırdım.
r5 5600 ve rtx3060 ile AAA oyunlarda fark olmaz ama PUBG gibi espor oyunlarında fps uçurmak için geçmeyi düşünüyorum. rtx3080 ile r5 5600 zaten kötü bir seçim olmuş. r5 5600 zaten zorlanır 3080i beslemekte. İşlemciye yüklenen oyunlar oynuyorsanız hele Spiderman, Warzone gibi.. 3080le r5 5600 kullanıyor olsam 6bin civarına düşmesini falan beklemez direkt alırdım.
AMD Ryzen 7 5700X3D 3 GHz AM4 96 MB Cache 105 W İşlemci Tray en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
www.n11.com
Ben ucuza aldim sanıyordum fiyat çok iyi ihtiyacı olan için birebir.
Önceki açtığım konulardan da hatırlayacağınız gibi 5700X3D almalımıyım diyordum, neden almalıyım yada neden almama gerek yok mantıken tam cevap alamamış tam anlamıyla bir tarafa ikna olamamıştım. Youtube da ekran kartımla yapılmış iyi bir test videosuna da denk gelmemiştim. Yaşadığım sıkıntılar...
ben de 3080 düşündüm de çok güç çekiyor meret. Onun yerine 5000 serisini bekliyorum ben. Gerçi 5060ın da 8gb vramle geleceğini duyduktan sonra bi yıkılmadım değil hani. 12gb modeli çıkarsa direkt alırım. Bakalım şimdilik 3060 12gb idare ediyorum.
Sorma ben 18 bine aldım taksitli. Koydum kenara. Fiyatı bu seviyelerden aşağı düşeceğüni sanmıyorum Ancak yeni gelecek işlemci bu performansı veripte 18-20 bandında çıkarsa 7800x3d fiyatı biraz düşer ama üretim durmuş deli gibi talep var ve stok sınırlı. Satıcılar bunu değerlendirir