Neler Yeni

🔥İndirim Ryzen 7 9700X 12.499₺!

Musty?

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Mustafa TURNA
cs2 zaten yeterince cpu ya aç bir oyun. L3 önbellek önemli tabii ki ama tek önemli olan l3 önbellek değil arada turbo frekansta 0.5ghz lik saat farkı var. ayrıca overclock yapılmayada çok müsait bir işlemci. ileride 7800x3d nin daha geride kalması daha muhtemel bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu arada arada şuan 100 dolar fark yok ama 100 dolar fark olsa bile az bir fark değil
Geride kalacak zaten

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yusuf
cs2 zaten yeterince cpu ya aç bir oyun. L3 önbellek önemli tabii ki ama tek önemli olan l3 önbellek değil arada turbo frekansta 0.5ghz lik saat farkı var. ayrıca overclock yapılmayada çok müsait bir işlemci. ileride 7800x3d nin daha geride kalması daha muhtemel bence

bu arada arada şuan 100 dolar fark yok ama 100 dolar fark olsa bile az bir fark değil
değilde tr şartları işte geleceğe yatırım taraftarıyım ben. 5800X3D almış adam mesela çok ileri görüşlüydü bence hala çok kral bir işlemci..

Geride kalacak zaten
anlıyorum :kekw:

shaco27

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
eyyüb
7800x3d satıp alaşım var.
Borçlari azaltirim.

@StrangerIX 15 tane 14 cm fan aldım anca kurtarır 😂🤧
Gülme bana 😢

Dentista

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ahmet Anıl Erdemgil
Fiyat farkları x3d işlemcileri alınabilir olmaktan uzaklaştırdı. Tamam 1080p için fps kazanımı var ama o fpsi verecek monitör var mı? Forumda kaç kişide 360 veya 500 küsür hz monitör var. Keşke 9800x3d 14-15 civarında olsa ve tartışmasız alınır desek. İki katı fiyat farkı var. Yakın zamanda da inmez bu fiyatlar. Sadece Türkiye değil yurt dışında da pahalı. Espor amacıyla pc toplanmıyorsa x3d işlemcileri mantıklı bulmuyorum. 7800x3d de 9700x de öyle 2-3 sene sonra darboğaz yaşayacak işlemciler değil. Bu işlemciler arasında kalan varsa 1080p de oyun oynamıyorsanız 9700x alın her anlamda daha iyi sonuç verir.

TahinPekmez

80+ Silver
Benim ekran kartı 6800XT de sence değer mi? İleride de b650 model bir anakart indirimi yakalayıp alırım vs. Bendekileri de satarım. Ama bilemedim çok bir artısı olur mu?
5600 ile 6800xt ikilisi 2k da bazi oyunlarda dar bogaz olur zaten ,.bu karti super besleyecek olan am4 de 5700x3d dir. bu islemci den alacagin performansla , 9700x den alacagin fps aynıdır. çünkü ekran kartin 6800xt de kalacak. ama ileride 4080 alirsan 9700x ve muadili sart tabi

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,330
İsim
Baran Kut
alan alsın, işlemci gücü 1080 de 720 de low ayarlarda yapılır, kimse kullanmıyor 1080 evet. İşlemcinin saf gücü atıyorum yüzde 30 daha fazla ama sen 2k kullanıcaksın hissetmiyosun dimi güzel. Ama bundan 1 yıl sonra 2 yıl sonra hissedebilirsin. Ben cpu isteyen oyunları sık oynuyorum şuan bile fark edecek mesela benim için. Herkes keyfine göre alsın abi yav ne uzattınız ha :kedi:
Uzattığımız bir şey yok. Sadece almayın 1-2 yıla elinizde patlar argümanın saçma geldi bana. Aralarında fiyat olarak çok ciddi bir fark olmasa hak vereceğim ama x3d işlemciler şu anda çok absürt fiyatlara satılıyor TR pazarında.

Zaten o yüzden uygun fiyata daha uzun götürecek bir işlemci kafasında herkes ve işlemci olarak 9700x güzel bir aday aslında. Neden 1-2 yıla patlar almayın dedin onu hiç anlamadık. İşlemci ağırlıklı rekabetçi oyunlar desek çoğu oyun en ideal sisteme uygun şekilde oyununu hazırlamaya özen gösteriyor zaten (5600-3060/4060 gibi).

Fiyat olarak şu anda akakçe üzerinden 9800x3d 25k gibi bir fiyata, 7800x3d 20k gibi bir fiyata satılmakta.
9700x 12.500 şuanda yuvarlayıp 13 diyelim. Aradaki farkı sistemin başka bir ürününde değerlendirebilir bence.

7800x3d satıp alaşım var.
Borçlari azaltirim.

@StrangerIX 15 tane 14 cm fan aldım anca kurtarır 😂🤧
Gülme bana 😢
Hocam bu tüketim hastalığının sonu hastane gibi hocam. Borçlardan krize gireceksin mazallah :kekw:

Hangi fanlardan aldın? Lian Li değildir inşallah :ROFLMAO:

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yusuf
Uzattığımız bir şey yok. Sadece almayın 1-2 yıla elinizde patlar argümanın saçma geldi bana. Aralarında fiyat olarak çok ciddi bir fark olmasa hak vereceğim ama x3d işlemciler şu anda çok absürt fiyatlara satılıyor TR pazarında.

Zaten o yüzden uygun fiyata daha uzun götürecek bir işlemci kafasında herkes ve işlemci olarak 9700x güzel bir aday aslında. Neden 1-2 yıla patlar almayın dedin onu hiç anlamadık. İşlemci ağırlıklı rekabetçi oyunlar desek çoğu oyun en ideal sisteme uygun şekilde oyununu hazırlamaya özen gösteriyor zaten (5600-3060/4060 gibi).

Fiyat olarak şu anda akakçe üzerinden 9800x3d 25k gibi bir fiyata, 7800x3d 20k gibi bir fiyata satılmakta.
9700x 12.500 şuanda yuvarlayıp 13 diyelim. Aradaki farkı sistemin başka bir ürününde değerlendirebilir bence.

Hocam bu tüketim hastalığının sonu hastane gibi hocam. Borçlardan krize gireceksin mazallah :kekw:

Hangi fanlardan aldın? Lian Li değildir inşallah :ROFLMAO:
:kekw:

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,330
İsim
Baran Kut
Ne için attın bilmiyorum ama hala argümanını doğrulayan bir şey göremedim burada.

9700x birçoğunda hem daha az güç kullanıyor, hem de daha az ısınıyor ve ona rağmen aynı performansı sunabiliyor.

Daha yüksek çözünürlüklerde de önceden attığım videodaki gibi işlemciler arasındaki performans farkı azalıyor. Zaten belirtmek istediğim de buydu en başta. 2k ve 4k çözünürlükte oynadığın oyunlarda GPU'ya daha rahat yük bindirilebildiği için işlemci performansı aralarındaki fark kısalıyor. Zaten o yüzden test metodoljileri ya 1080 ya da 720 üzerinden yapılır.

TR fiyatlarına da baktığında 7700x, 9700x ile aynı fiyatta. Hatta anlık 9700x daha ucuz.

Ayrıca şuradaki videoyu da incele. Windows'un 24h2 güncellemesi sonrası 9000 serisi işlemcilerin aldığı kazanca bak. Bu da 1080p testi.

Aynı testte 7000 serisi işlemcilerinde kazancı var ama tekrar hatırlatırım TR pazarı bazında iki işlemci de hemen hemen aynı fiyat aralığında olmasına rağmen 9700x hem daha az ısınıyor hem de daha az güç tüketiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yusuf
Ne için attın bilmiyorum ama hala argümanını doğrulayan bir şey göremedim burada.

9700x birçoğunda hem daha az güç kullanıyor, hem de daha az ısınıyor ve ona rağmen aynı performansı sunabiliyor.

Daha yüksek çözünürlüklerde de önceden attığım videodaki gibi işlemciler arasındaki performans farkı azalıyor. Zaten belirtmek istediğim de buydu en başta. 2k ve 4k çözünürlükte oynadığın oyunlarda GPU'ya daha rahat yük bindirilebildiği için işlemci performansı aralarındaki fark kısalıyor. Zaten o yüzden test metodoljileri ya 1080 ya da 720 üzerinden yapılır.

TR fiyatlarına da baktığında 7700x, 9700x ile aynı fiyatta. Hatta anlık 9700x daha ucuz.

Ayrıca şuradaki videoyu da incele. Windows'un 24h2 güncellemesi sonrası 9000 serisi işlemcilerin aldığı kazanca bak. Bu da 1080p testi.

Aynı testte 7000 serisi işlemcilerinde kazancı var ama tekrar hatırlatırım TR pazarı bazında iki işlemci de hemen hemen aynı fiyat aralığında olmasına rağmen 9700x hem daha az ısınıyor hem de daha az güç tüketiyor.
2k da 7700x alabilirsin, dediğin senaryolarda daha uyguna gelir hatta bunun için attım :D

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,330
İsim
Baran Kut
2k da 7700x alabilirsin, dediğin senaryolarda daha uyguna gelir hatta bunun için attım :D
Haklısın. Ben genel fiyatlandırmasına bakıyorum da şu an mesela aynı fiyattalar. Hadi güç tüketimi neyse. Neden daha rahat soğutabileceğim bir işlemci almayayım ki?

Hatta bu daha rahat overclock yapabilmemi de sağlayabilecek iken.

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yusuf
Haklısın. Ben genel fiyatlandırmasına bakıyorum da şu an mesela aynı fiyattalar. Hadi güç tüketimi neyse. Neden daha rahat soğutabileceğim bir işlemci almayayım ki?

Hatta bu daha rahat overclock yapabilmemi de sağlayabilecek iken.
al dostum tatlı işlemci yeni ve daha optimize fakat 350 dolar-tray, ben 9700x te para yatırılacak değer pek göremedim bu yüzden iptal ettim. uygun fiyata x3d beklenir bence, yatırım tavsiyesi değildir tabi. Keyfinüz bilür :kedi:

StrangerIX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,330
İsim
Baran Kut
uygun fiyata x3d beklenir bence
Kesinlikle beklenir. Bizim satıcılar biraz eşşek olmasa, fiyatları düşürseler alacak da millet ama işte mecburi böyle ikincil opsiyon arıyor herkes. Millet yurtdışında stoğu olmadığından alamıyor deli gibi sattığından, bizde ideal stok var ama alıcı bulamıyor :kekw:

İlla düşürecekler ya sabırla beklemek gerek. Benim arkadaş misal sabırsızdı o da, mecbur aldırdım ona 9800x3d 23k'ya. İlle de bu işlemciyi istiyordu, bütçesi vardı, aldı. O yüzden alana da bir şey diyemiyorum ama satıcı da böyle alıcıyı bulunca fiyatı düşürmüyor bir türlü.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,195
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
zaten bu mantalite ile düşündüğü için ülkede ticaret bitti, içine ettiler 7800x3D ninde bir artısı kalmadı artık fiyatı arttı iyice şişirdiniz..

Demek istediğim olay düşünsenize normalde 7800x3D' daha ucuz olması gereken yerde ( yurt dışında 9700x daha pahalı bu arada fiyat olarak ) 9700x ülkemizdeki fiyatı düşük. Ama yakında bunu da şişirip fiyatını yükseltirler.. Alacak olanlar alsın
Hype ile alakalı 5800X3D çok hype 5700X3D değil mesela aynı şekilde 7800X3D çok hype 9700X daha iyi ama daha ucuz saçmalık ama yapacak bir şey yok, alan alıyor.

Top Bottom