S25+ mı İphone 16 mı

Arkadaşlar 60k bütçem var bu iki telefon arasında kaldım, öğrenciyim, kağıt üstünde s25+ 16ya üstün geliyor ancak değer koruması benim için önemli.İphonun premium görünmesinide seviyorum telefon ben burdayım diyor ancak samsung da s serisi hiç heybetli gözükmüyor kamera dizaynı vs nerdeyse a16 a55 lerle aynı ve ucuz görünüyor bundan dolayıda iphone a sıcak bakıyorum.Kullanan deneyimi olan varsa ne önerir iphonun 60hz ı çok mu yorucu geliyor ayrıca kamera da çok önemli benim için oyun oynamıyorum telefonda
hocam dediğiniz gibi kamera önemliyse yorumları okumanıza gerek yok onlar aralarında hz kavgası veriyor. şahsen uzun yıllar android kullandım ve son 2 yıldır iphone kullanıyorum düz modelde alsanız kamerası fazlasıyla tatmin edecektir fakat imkan varsa bütçe artırılıp pro model almanızı öneririm. he bide 128 değil 256 alırsanız çok daha iyi olur.

Arkadaşlar 60k bütçem var bu iki telefon arasında kaldım, öğrenciyim, kağıt üstünde s25+ 16ya üstün geliyor ancak değer koruması benim için önemli.İphonun premium görünmesinide seviyorum telefon ben burdayım diyor ancak samsung da s serisi hiç heybetli gözükmüyor kamera dizaynı vs nerdeyse a16 a55 lerle aynı ve ucuz görünüyor bundan dolayıda iphone a sıcak bakıyorum.Kullanan deneyimi olan varsa ne önerir iphonun 60hz ı çok mu yorucu geliyor ayrıca kamera da çok önemli benim için oyun oynamıyorum telefonda
Samsung Galaxy S25+ ve iPhone 15 arasındaki seçim, kişisel tercihlere ve kullanım alışkanlıklarına göre değişir. Ancak, S25+ özellikle bazı temel alanlarda iPhone 15'e göre belirgin avantajlar sunar.
Donanım ve Performans: Samsung, genellikle en yeni ve en güçlü Android işlemcileri kullanarak cihazlarında üstün performans sağlar. Bu, Galaxy S25+'ın daha yüksek RAM seçenekleriyle birleştiğinde, çoklu görevleri daha akıcı bir şekilde yönetmesine ve en yeni oyunları sorunsuz bir şekilde çalıştırmasına olanak tanır. iPhone 15'in işlemcisi de güçlü olsa da, S25+'ın sunduğu bu ham güç ve esneklik, özellikle yoğun kullanım senaryolarında kendini belli eder.
Özelleştirme: Android ekosisteminin en büyük artılarından biri özgürlüktür. Galaxy S25+ kullanıcıları, ana ekran düzeninden ikon paketlerine, widget'lardan sistem temalarına kadar her şeyi diledikleri gibi kişiselleştirebilir. Bu, telefonunuzu tamamen size özel hale getirmenizi sağlar. iPhone 15 ise bu konuda daha kapalı bir yapıya sahiptir ve kullanıcıya sunulan özelleştirme seçenekleri daha sınırlıdır.
Batarya ve Şarj: Samsung, Galaxy S serisi telefonlarında genellikle daha büyük bataryalar ve daha hızlı şarj teknolojileri kullanır. Bu, S25+'ın tek bir şarjla daha uzun süre dayanabileceği ve piliniz bittiğinde çok daha kısa sürede tekrar kullanıma hazır hale geleceği anlamına gelir. Bu özellik, sürekli hareket halinde olan kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlar.

Evet, bir de iPhone 15'in 60 Hz ekranı olduğunu unutmayalım :D

50k biri 60k biri aradaki farkla altın alırsan her türlü samsungtan kar edersin.

2 ay önce 60 hz ekrandan s25+ geçtim. Öncelikle o konuda hiç bir fark hissetmedim. İnternette bir daha 60 hz ekrana bakamıyorum gibi yorumlar vardı beklentim çok yüksekti. hiç bir fark hissetmedim kafana o konuyu hiç takmana gerek yok. S25+ kullanım olarak çok zevkli ve hızlı bir telefon alan kişiyi üzmez. Ama senin beklentin değer koruması ve premium his olduğu için sana iphone almanı öneriyorum.
nasıl hissetmedin knk ben normalde pil tasarrufunda kullanırdım telefonumu geçen yeni telefon aldım 120 hz i görmek için pil tasarrufunu açmıyorum takıntımı kaldırdı resmen 60 hz olunca kasıyor gibi gözüküyor o akıcılık asla ama asla yok

60hz övüyorlar diyenler ne yaşıyor adam oyun oynamicak ise hangi alanda ne işe yarayacak tamam samsung her türlüğ daha iyi olabilir ama değer kaybetmesini istemiyor alcak kişi ilerde telefonu yükselticeğinde iphone'u rahat satar sadece başlığa göre değerlendirmeyin
Ana sayfanın akışı bile farkediyor hocam bir göz doktoruna görün istersen. İnstagram bile farklı kayıyor (Evet videodar 60fps ancak iki video arasındaki geçiş bile bariz şekilde farkediyor). Evde iş amaçlı kullandığım monitörü bile 165HZ aldım 2.5K 120HZ S24U'dan sonra donuyor hissi vermesin diye:D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

nasıl hissetmedin knk ben normalde pil tasarrufunda kullanırdım telefonumu geçen yeni telefon aldım 120 hz i görmek için pil tasarrufunu açmıyorum takıntımı kaldırdı resmen 60 hz olunca kasıyor gibi gözüküyor o akıcılık asla ama asla yok
Ayarlardan pil tasarrufunun detayına girersen ekranın 60HZ'ye düşmesini kapatabiliyorsun, güç tasarrufu açsan da düşmüyor yani istersen

ben önceden samsung a52 kullanıyordum sonradan iphone 12 ye geçtim ben çok dev bi ekran farkı farketmedim 90hz den 60hz e düştüm telefon ekranında hz öyle dehşet önemli bir şey değil önemli olan oled panel olması ve görüntü kalitesi pixel yoğunluğu 2 markanında ekranları çok güzel arkadaşımda s24 plus var elime aldım böyle dandik bir his yok iphone adı olduğu için alıyo herkes zaten hani biri sorunca bende iphone var diye ben sıkıldım diye samsung da iphone aldım kamerası falan güzel samsunhun her türlü samsung al çünkü ai özelliği çok güzel iphonunki başarısız özelliklere gelirsek pil olarak samsung daha iyi kamera olarak daha iyi ekran çözünürlüğü olarak daha iyi iphone 460ppı samsung 513ppı hz çok özenmli değil dediğim gibi telefonda ama samsung 120hz şarj hızı daha yüksek video kayıt kalitesi daha yüksek daha güncel
a52 90 hz bile alamıyor ki işlemci sağ olsun

Burada 60 hz güzellemesi yapanlar cidden garip. S24 Plus ile 120 hz mobil ekran ile tanıştım ve şuan 60 hz telefonu kullanmak bir yere dursun ekranına bakmak bile rahatsız diyor çünkü ekrandaki animasyonları kare kare görüyorum ve bu beni rahatsız ediyor. PC'de yüksek HZ ekran kullanırken telefondaki 60 hz ekran rahatsız etmiyordu ancak telefonda da yüksek hz'e geçince daha düşük hz değerleri rahatsız etmeye başladı. Soruya gelirsek bence cevap tamamen kişisel Samsung AI özellikleri konusunda çok ileriye gitti. Apple bu konuda hala geride ve geride kalmaya devam ediyor. Samsung'un en can sıkıcı yanı geç güncelleme vermesi.

geçen haftalarda Samsung’dan iPhone a geçiş yaptım ve Samsung’da çok basit dediğimiz özellikler bile yok ve can sıkıyor. Yine Google uygulamalarının hepsini indirmek zorunda kaldım ne anladım bu işten Bugün olsa kesinlikle samsungdan devam ederdim

Burada 60 hz güzellemesi yapanlar cidden garip. S24 Plus ile 120 hz mobil ekran ile tanıştım ve şuan 60 hz telefonu kullanmak bir yere dursun ekranına bakmak bile rahatsız diyor çünkü ekrandaki animasyonları kare kare görüyorum ve bu beni rahatsız ediyor. PC'de yüksek HZ ekran kullanırken telefondaki 60 hz ekran rahatsız etmiyordu ancak telefonda da yüksek hz'e geçince daha düşük hz değerleri rahatsız etmeye başladı. Soruya gelirsek bence cevap tamamen kişisel Samsung AI özellikleri konusunda çok ileriye gitti. Apple bu konuda hala geride ve geride kalmaya devam ediyor. Samsung'un en can sıkıcı yanı geç güncelleme vermesi.
120 hz yüzünden 60 hz bilgisayar monitörümden rekabetçi oyun oynayamıyorum

Ki ayrıca Hz değişiminde insanlar göz ardı etse de tek değişen şey Hz değil FPS de artıyor örneğin 60hz ekranda 60fps calısan bir uygulama 120hz ekranda 120fps calıstıgı zaman kayma mekaniği falan bile değişiyor safi akıcılık dısında da farklar oluyor yani uygulamalar 120fps' e göre aynı calısmıyor

S25+ kıyas tutmaz ip 16 ile 60 hz telefona 20k bile verilmez

Ki ayrıca Hz değişiminde insanlar göz ardı etse de tek değişen şey Hz değil FPS de artıyor örneğin 60hz ekranda 60fps calısan bir uygulama 120hz ekranda 120fps calıstıgı zaman kayma mekaniği falan bile değişiyor safi akıcılık dısında da farklar oluyor yani uygulamalar 120fps' e göre aynı calısmıyor
blade idle diye bi oyun oynuyodum 60 fps 120 fps 240 fps dalga temizleme zamanı farklı oluyordu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

daha fazla ödül veriyordu yani

HZ arttığı için FPS kilidi de açılıyor ayrıca belirtmemiştim o sebeple :) 120 FPS HZ ekran kısacası teflon tavada kayan tereyağ gibidir :D

Geri