Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Samsung G6 2k 240 hz 8999₺

Fantastiktürk

80+ Bronze
32 inç aşırı büyük geliyor bana takip edemiyorum. yedek monitör olarak mı alıyorsunuz? ben 27 inç bile kullanamıyorum büyük geliyor oyunlar için. en ideal 24 bana kişiden kişiye değişir tabii
akrabalarımdan birine 24 inç monitör aldırdım gayet menun diğer akrabama 24 al dedim 27 inç indirimde dedi tamam sen bilirsin dedim aldı pişman oldu fps kayıpları var ve ekran kötü gösteriyordu. haa samsung tabii ki kalitelidir ama yedek ekran olarak alacaksanız
FPS'in monitörün boyutuyla alakası yok hocam.
Goze batan bir sey yok, guzel monitor. Ayrica TizenOS destegi de var, Smart TV olarak kullanilabilir. Kutudan kumanda da cikiyor.
Aynen ben de çok beğendim. Kasım-Ocak arasındaki Acer XV272U V indirimi ile yarışır. O zamandan beri böyle iyi indirim görmedim.
va m ı ben kaçarrrrr
Bu özel bir VA hocam. IPS'ten bile hızlı. Samsung G6, Neo G7 ve belki bir-iki VA istisnadır bu konuda.

Requielme

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Bilal
İncelemelere baktım IPS ten daha iyi gözüküyor renk kalitesi ghostingte yok çok kararsız kaldım almak için

Yanında acaba kabloda geliyor mu laptopa falan bağlamak için. Alanlar varsa bilgilendirebilir mi, fiyatı iyi gibi duruyor alabilirim. Birde benim bilgisayarım 240 HZ ekranı var direkt bu monitörden de 240 HZ alabilir miyim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
298
İsim
Berkay Demir

Aynen ben de çok beğendim. Kasım-Ocak arasındaki Acer XV272U V indirimi ile yarışır. O zamandan beri böyle iyi indirim görmedim.

Bu özel bir VA hocam. IPS'ten bile hızlı. Samsung G6, Neo G7 ve belki bir-iki VA istisnadır bu konuda.
aslinda 1-2 hafta onceye kadar 9300 liraya onerdigim bir modeldi ama sonra birden 10000'e zamlandi, simdi 9000'e dusmus. tr'ye ilk girdiginde 9499 tl idi.

ZgrSmsk0

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
özgür şimşek

https://amzn.eu/d/eVlA987 bu IPS bu nasıldır sizce hangisi alınmalı?

DenizG101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Deniz
Alınır, hızlı va panel kullanıyor. Ghosting ve black smeering var ama minimal düzeyde yani bu fiyatlarda ki ips panellerden daha iyi bence. Üstüne Hdr600 olması da cabası, local dimming çok yok ama hdr400'den iyi yinede, birde freesync premium pro mevcut monitörde yani hdr ve freesync açık oyun oynayabilirsiniz. Birde bu monitör yerine ghosting yok diye ips panel öneren arkadaşlar ne içiyor anlamış değilim, çoğu ips panel 5 ila 8 ms gecikmeye sahip ve boru gibi de ghosting mevcut. IPS panelleri 1 ms diye pazarladıklarına bakmayın yalan tamamen, 1 ms gecikme süresi mprt moduyla çalışıyor sadece onu açınca da parlaklık aşırı düşüyor. Gerçek anlamda ghosting olmayan monitör istiyorsanız dyac destekli zowie monitör yada blur busters 2.0 sertifikalı monitör alın, amazonda şuan 9000 TL civarı blur busters sertifikalı viewsonic monitör mevcut ona bakabilirsiniz.

Alınır, hızlı va panel kullanıyor. Ghosting ve black smeering var ama minimal düzeyde yani bu fiyatlarda ki ips panellerden daha iyi bence. Üstüne Hdr600 olması da cabası, local dimming çok yok ama hdr400'den iyi yinede, birde freesync premium pro mevcut monitörde yani hdr ve freesync açık oyun oynayabilirsiniz. Birde bu monitör yerine ghosting yok diye ips panel öneren arkadaşlar ne içiyor anlamış değilim, çoğu ips panel 5 ila 8 ms gecikmeye sahip ve boru gibi de ghosting mevcut. IPS panelleri 1 ms diye pazarladıklarına bakmayın yalan tamamen, 1 ms gecikme süresi mprt moduyla çalışıyor sadece onu açınca da parlaklık aşırı düşüyor. Gerçek anlamda ghosting olmayan monitör istiyorsanız dyac destekli zowie monitör yada blur busters 2.0 sertifikalı monitör alın, amazonda şuan 9000 TL civarı blur busters sertifikalı viewsonic monitör mevcut ona bakabilirsiniz.
Hocam, ekran kartım G-Sync destekli fakat bunu aldığımda bahsettiğiniz Freesync özelliğini kullanabilir miyim ?

actn97

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Ali ÇETİN
32 inç aşırı büyük geliyor bana takip edemiyorum. yedek monitör olarak mı alıyorsunuz? ben 27 inç bile kullanamıyorum büyük geliyor oyunlar için. en ideal 24 bana kişiden kişiye değişir tabii
akrabalarımdan birine 24 inç monitör aldırdım gayet menun diğer akrabama 24 al dedim 27 inç indirimde dedi tamam sen bilirsin dedim aldı pişman oldu fps kayıpları var ve ekran kötü gösteriyordu. haa samsung tabii ki kalitelidir ama yedek ekran olarak alacaksanız
Zowie xl2411k monitörüm mevcut eskiden ghosting benim için çok önemliydi artık eskisi gibi tryhard cs vs. oynamak içimden gelmiyor o yüzden moba ve hikayeli oyunlara yöneliyorum onlar için yeterli gibi geldi. İlk defa 27inc kullanıcam 1080pde 27 almayın diyorlardı piksel sebebiyle ancak bunun 2K olmasının o sorunu ortadan kaldıracağını düşünüyorum. Zowie'yide 2. Ekran olarak kullanacağım.

DenizG101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Deniz
Hocam, ekran kartım G-Sync destekli fakat bunu aldığımda bahsettiğiniz Freesync özelliğini kullanabilir miyim ?
Knk benim bildiğim freesync monitörde dp üzerinden kullanılabiliyor gsync. Şimdi monitörlerde iki türlü bağlama şekli var biri hdmi diğeri dp, freesync hem dp hem hdmi üzerinden çalışıyor. Fakat bazı monitörler haricinde hdmi üzerinden freesync açmak mümkün değil. Bu noktada vesa standartı devreye giriyor(adaptive sync), vesa standartı ise dp üzerinden hem freesynci hemde gyscni sağlıyor.

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Selim
Arkadaşlar G5 var 7900’e IPS ama o 180Hz. O kadar yüksek çözünürlükte öyle bir hıza gerek yok zaten sizce bu monitör değerlendirilir mi? Aynı kalitede mi?
Prime Üyeleri İçin Fırsat: Samsung Odyssey G5 LS27DG502EUXUF, 27" inç IPS, QHD, 2560 x 1440, 2K, 1ms, 180Hz, DisplayHDR 400, FreeSync, Oyuncu Monitörü https://amzn.eu/d/dfOiy83

Fantastiktürk

80+ Bronze
aslinda 1-2 hafta onceye kadar 9300 liraya onerdigim bir modeldi ama sonra birden 10000'e zamlandi, simdi 9000'e dusmus. tr'ye ilk girdiginde 9499 tl idi.
İyi indirimden kastım fiyat olarak değil sadece, model olarak. Böyle F/P modeller çok nadir. Yani monitorün kendisi zaten fiyat olarak iyi + biraz indirim var.
https://amzn.eu/d/eVlA987 bu IPS bu nasıldır sizce hangisi alınmalı?
Kesinlikle G6. Bir defa bu 180Hz. Aynı segment bile değiller.
Birde bu monitör yerine ghosting yok diye ips panel öneren arkadaşlar ne içiyor anlamış değilim, çoğu ips panel 5 ila 8 ms gecikmeye sahip ve boru gibi de ghosting mevcut. IPS panelleri 1 ms diye pazarladıklarına bakmayın yalan tamamen, 1 ms gecikme süresi mprt moduyla çalışıyor sadece onu açınca da parlaklık aşırı düşüyor.
Bir-iki istisna harici evet IPS'ler VA'dan genellikle çok daha hızlı olurlar. Dolayısıyla bu modelin özel bir model olduğunu bilmeyen insanların VA diye uzak durması normal. Adam akıllı incelemesi de Hintçe olduğu için incelemesine bakamamaları da normal.

1ms olayında biraz anlamişsınız ama bilgileriniz eksik, yarım. Uzun bir konu olduğu için şimdi tek tek yazamayacağim ama öğrenmek istediğiniz bir şey varsa elimden geldiğince cevaplarım.
Gerçek anlamda ghosting olmayan monitör istiyorsanız dyac destekli zowie monitör yada blur busters 2.0 sertifikalı monitör alın, amazonda şuan 9000 TL civarı blur busters sertifikalı viewsonic monitör mevcut ona bakabilirsiniz
Doğrumsu gibi hocam söylediğiniz. DyAc VB. strobe özelliklerinin temel amacı hareket bulanıklığını göstermektir, ghosting değil. Ama evet o modellerde ghosting az olur. Tryhard, sadece rekabetçi oynayacağim diyen varsa Viewsonic XG2431 bakmalı. Bunun dışindaki her kullanımda G6, G2724D gibi modeller hız anlamında fazlasıyla yeterli olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar G5 var 7900’e IPS ama o 180Hz. O kadar yüksek çözünürlükte öyle bir hıza gerek yok zaten sizce bu monitör değerlendirilir mi? Aynı kalitede mi?
Prime Üyeleri İçin Fırsat: Samsung Odyssey G5 LS27DG502EUXUF, 27" inç IPS, QHD, 2560 x 1440, 2K, 1ms, 180Hz, DisplayHDR 400, FreeSync, Oyuncu Monitörü https://amzn.eu/d/dfOiy83
Samsung yeni modeller çıkarmış haberim yoktu. İncelemsini bulursam bir bakayım nasılmış. Ama fiyata bakarsak iyi olma ihtimali çok yok gibi. Bu segmentin iyi modeller genelde 9-10k çünkü.

Top Bottom