Yani soyledigine göre orjinal fatura 72 saat sonra mi düşecek?Güncel arkadaşlar az önce görüştüm.
Evet ve o faturada IMEI bulunacak diyor.Yani soyledigine göre orjinal fatura 72 saat sonra mi düşecek?
Benim telefon bugün elime ulaştı hattı takmadan kurulum yaptım. Henüz yeni fatura gelmesini bekliyorum sıkıntı çıkarırlar mı acaba?
canli destege yaz talep olusturmak istedigini soyle 2-3 gune herkese imeili halinde yuklerler sorun yok adamlar 9499 dan o kadar satis yapti fatura duzenleme isini rahat hallederler bekleyelim 2-3 gun cok kisi talep olusturdu takip edelim yapiyorlar mi buraya yazilir yine imeili faturasi guncellenen olursafaturada imei yazmıyor. çözebilenler oldumu
ben hattı taktım 1 kasımdan sonra alınmış sistem daha yeni çalısıyor hattı takmanın sakıncası yok amazona sordum bu durumu sorun yok 1 kasım sonrası alım yaptığınızdan sim kart takmanızda sakınca yoktur dediler.Benim telefon bugün elime ulaştı hattı takmadan kurulum yaptım. Henüz yeni fatura gelmesini bekliyorum sıkıntı çıkarırlar mı acaba?
Anladım fakat yeni fatura oluşturacaklar ve fatura tarihi telefon kurulumunu yaptıktan sonraki tarihte gözükecek. Yani bu sıkıntı yaratabilir.ben hattı taktım 1 kasımdan sonra alınmış sistem daha yeni çalısıyor hattı takmanın sakıncası yok amazona sordum bu durumu sorun yok 1 kasım sonrası alım yaptığınızdan sim kart takmanızda sakınca yoktur dediler.
Telefonun tarihi önemli değil, fatura tarihi 1 Kasım 2023 sonrası ise hiçbir problem olmaz.Anladım fakat yeni fatura oluşturacaklar ve fatura tarihi telefon kurulumunu yaptıktan sonraki tarihte gözükecek. Yani bu sıkıntı yaratabilir.
Telefonun tarihi önemli fatura tarihinden önce kullanılmaması gerekiyor. Arkadaşın gibi tekrar fatura kesildiğinde tarihi değişirse sorun olur.Telefonun tarihi önemli değil, fatura tarihi 1 Kasım 2023 sonrası ise hiçbir problem olmaz.
Ama fatura düzeltilmiş bir fatura olacak gerekirse eski faturayı da ibraz edebiliriz.Telefonun tarihi önemli fatura tarihinden önce kullanılmaması gerekiyor. Arkadaşın gibi tekrar fatura kesildiğinde tarihi değişirse sorun olur.
"Cihazın faturasında yer alan elektronik kimlik bilgisi veya bilgileri (IMEI) esas alınarak fatura tarihinden önce kullanılıp kullanılmadığı Mobil Cihaz Kayıt Sisteminden teknik imkanlar dahilinde kontrol edilir."
E-Faturalar üzerinde kesildikten sonra düzenleme yapılmıyor. Faturada değişiklik yapılması için iptal edilip tekrar fatura kesilmesi gerekli. Eski faturaya erişim sağlansa bile geçerli olmayacaktır. Ayrıca üzerinde imei numarası olmadığı için telefona ait olduğuda kanıtlanamaz.Ama fatura düzeltilmiş bir fatura olacak gerekirse eski faturayı da ibraz edebiliriz.