Samsung Odyssey G65B Alınır mı ??

Alınabilir alınmaz demiyorum güzel kardeşim küçük kardeşim benim 20 kere aynı şeyi söyledim çok komiksin. Attığım Ghosting fotoğrafı alırsanız bunu göreceksiniz. Benim savunduğum şey KULLANIM AMACINIZA a göre tercih edin. Eğer bu olayı sayfa kaydırdığınızda veya fps oyunlarında rahatsız ederse size kısacası FOTOĞRAFDAKİ UFO gibi görmek istemiyor iseniz fotoğrafdaki düzgün olan ufolara yani IPS e yönelin. Eğer sorun yok ben rekabetçi değilim o kadar rahatsız olmam derseniz alın bu kadar basit konu ?
Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Forumda konularını ararsan bulursun. Bir arkadaş forumda 4 defa almış 3ünde de normalde o monitörde olmaması gereken miktarda ölü piksel ve ışık sızması varmış. En sonunda ölü piksel çıkınca konu açmıştı devamını bilmiyorum

Ekler

• 1728482848906.webp
    1728482848906.webp
    220.1 KB · Hit: 17
  • Hahaha
Reaksiyonlar: Che_
Alınabilir alınmaz demiyorum güzel kardeşim küçük kardeşim benim 20 kere aynı şeyi söyledim çok komiksin. Attığım Ghosting fotoğrafı alırsanız bunu göreceksiniz. Ben savunduğum şey KULLANIM AMACINIZA a göre tercih edin. Eğer bu olayı sayfa kaydırdığınızda veya oyunlarda kısacası FOTOĞRAFDAKİ UFO gibi görmek istemiyor iseniz IPS e yönelin. Eğer sorun yok ben rekabetçi değilim o kadar rahatsız olmam derseniz alın bu kadar basit konu ?
Kullanım amacın ne olucak? VA panel bir monitöre bu paraları vermek saçma. Samsung öğrencilere OLED 360 hz 2K monitör satılıyodu 17 bine kesinlikle o devam ediyorsa onu al. 8 Bine düşse yine almam bu monitörü
bunu ebem mi yazdı ?

Sepette 11999₺ a düşüyor biraz önce 15199₺ ile alınıyordu. Acaba indirim mi gelecek :D

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Konunun özeti tek cahile güvenme. 20 tane bilgili insana güven monitörü gönül rahatlığıyla alabilirsin.

bunu ebem mi yazdı ?
Ben almam. Yazmışım küçük kardeşim benim hiç bir profesyonelin önünde de e sporcunun önünde de VA panel göremezsiniz. Tekrar ediyorum BEN ALMAM 12 BİN TL YE VA PANEL. Seni rahatsız etmicekse o ufodaki görüntü sen al bu kadar basit :)

Allahım sonunda bilen biri geldi ağzına sağlık

Ghosting var.
Rica ederim. VA paneller koyu renkler de hala IPS ten belirgin derecede yavaş. Açık renkler de IPS düzeyinde. Koyu renkler de biraz Black smearing (bu da koyu renklerde olan ghosting) var. Ama oldukça az. Saf FPS oyunu oynayacaklar için IPS tabii ki daha iyi ama normal birisinin anlayacağı düzey de ghosting yok. Hatta 180hz IPS modellerden daha seri. Ufonun netliğine bakarsanız IPS panelleri bile geçtiğini görürsünüz.

G65b aslında IPS ten pek de farklı olmayan bir monitör. Onu öne çıkaran şeyler hız ve renk probleminin çözmüş olması, IPS in sorunu olan düşük kontrast ve IPS glow problemlerinin olmaması. Va glow yine var ama curved olduğu için görüş açısı sorununu ortadan kaldırıyor sayılır.

Yani aslında g65b alınca kontrastı daha iyi olan ve IPS glow problemi olmayan bir IPS monitör almış oluyorsunuz.

Amaç üretkenlik yapmak veya hard core FPS oyunu oynamak ise IPS daha iyi. Ama amaç film, dizi, youtube izlemek veya hikayeli oyun oynamak ise G65b daha iyi. Bu demek değil ki G65b ile rekabetçi oyun oynanmaz, ghosting canavarı falan. 180hz IPS ten seri, sadece muadil 240hz IPS daha iyi olur. Amacın en yüksek rankları görmek ise G65b ile göremezsin demiyorum ama daha iyileri var (IPS)

Üretkenlikte yapılabilir ama daha iyileri var (IPS)

Ama hikayeli oyun, dizi, film vs daha mantıklı bir 2k monitör olduğunu düşünmüyorum. Yüksek kontrast bu tarz kullanımlarda görüntüye en çok etki eden şey.

Farklı bir profesyonel inceleme:

Ben almam. Yazmışım küçük kardeşim benim hiç bir profesyonelin önünde de e sporcunun önünde de VA panel göremezsiniz. Tekrar ediyorum BEN ALMAM 12 BİN TL YE VA PANEL. Seni rahatsız etmicekse o ufodaki görüntü sen al bu kadar basit :)
1762598224561.webp

tamm abi

Rica ederim. VA paneller koyu renkler de hala IPS ten belirgin derecede yavaş. Açık renkler de IPS düzeyinde. Koyu renkler de biraz Black smearing (bu da koyu renklerde olan ghosting) var. Ama oldukça az. Saf FPS oyunu oynayacaklar için IPS tabii ki daha iyi ama normal birisinin anlayacağı düzey de ghosting yok. Hatta 180hz IPS modellerden daha seri. Ufonun netliğine bakarsanız IPS panelleri bile geçtiğini görürsünüz.

G65b aslında IPS ten pek de farklı olmayan bir monitör. Onu öne çıkaran şeyler hız ve renk probleminin çözmüş olması, IPS in sorunu olan düşük kontrast ve IPS glow problemlerinin olmaması. Va glow yine var ama curved olduğu için görüş açılçsı sorununu ortadan kaldırıyor sayılır.

Yani aslında g65b alınca kontrastı daha iyi olan ve IPS glow problemi olmayan bir IPS monitör almış oluyorsunuz.

Amaç üretkenlikveya hard core FPS oyunu oynamak ise IPS daha iyi. Ama amaç film, dizi, youtube vs kullanmak veya hikayeli oyun oynamak ise G65b daha iyi. Bu demek değil ki G65b ile rekabetçi oyun oynanmaz, ghosting canavarı falan. 180hz IPS ten seri, sadece muadil 240hz IPS daha iyi olur. Amacın en yüksek rankları görmek ise G65b ile göremezsin demiyorum ama daha iyileri var (IPS)

Üretkenlikte yapılabilir ama daha iyileri var (IPS)

Ama hikayeli oyun, dizi, film vs daha mantıklı bir 2k monitör olduğunu düşünmüyorum. Yüksek kontrast bu tarz kullanımlarda görüntüye en çok etki eden şey.

Farklı bir inceleme:
Ağzına sağlık

50k ya aldığın va monitör marka modeli neydi hocam?

50k ya aldığın va monitör marka modeli neydi hocam?
msi mpg 34 oled değil VA olanı kontrast oranı aralğı renk parlaklık cart curt daha iyisini görmedim

Yav hocam deneyim ve tecrübeyle herkesin kararı farklı olabilir. Ben aktif olarak kullanan arkadaşlarımlada iletişime geçtim. Sadece siyahlar için alma VA. Bu zamana kadar sürekli IPS kullandıysan VA da oluşan ghosting gözüne çarpacaktır alışır mısın alışırsın ama ilk başlarda rahatsız edecektir dedi. Şuan siparişimi iptal ettim Vatan Topkapı'da eğer teşhir var ise ki çok yüksek ihtimalle vardır orada deneyimleyip gün içerisinde yine yazacağım.

Yav hocam deneyim ve tecrübeyle herkesin kararı farklı olabilir. Ben aktif olarak kullanan arkadaşlarımlada iletişime geçtim. Sadece siyahlar için alma VA. Bu zamana kadar sürekli IPS kullandıysan VA da oluşan ghosting gözüne çarpacaktır alışır mısın alışırsın ama ilk başlarda rahatsız edecektir dedi. Şuan siparişimi iptal ettim Vatan Topkapı'da eğer teşhir var ise ki çok yüksek ihtimalle vardır orada deneyimleyip gün içerisinde yine yazacağım.
hangi monitör ?
ips olup 3 tane aynı cismi sayabileceğin de var

Aynı şekilde düşünüyorum hocam bütün panelleri kullandım yüksek kontrast hoşuma gittiği için VA tercih etmiştim zamanında sizde edebilirsiniz ancak ufodaki siyahlık IPS lerin çoğunda yok olay sadece bu. VA panele 12 bin yerine 17 bine öğrencilere OLED veriyordu Samsung 2025 de uzun süren bir kampanya ile araştırın hala varsa ikisindeki sorunların olmadığı OLED alabilirsiniz. Eğer bütceniz yok ise tercih sizin

Geri