❌İndirim Bitti! Sapphire RX 9070 XT Nitro+ 37.999 TL

Giriş seviye 5070TI ile arada 5-6K+ gibi bi' fark olduğunda NITRO+ her türlü alınabilecek bi' kart. Kaldı ki zaten bu sistemleri toplarken güç tüketimi günlük kullanıcının çok da umrunda olmuyor, ya da ufak bi' undervolt yaparak bunu kendine göre düzenleyebilir. MFG konusunda Nvidia bi' tık ileride ama AMD tarafının da bu tip çalışmaları ilerleyen zamanlarda daha da geliştireceğini düşünüyorum. Bunun yanında yeni nesil oyunlarda RT zorunluluğu diye bi' şey imkansız, o zaman piyasadaki herkes elindeki kartları çöpe mi atsın?
Bu iş tamamen F/P ile ilgili, zaten çok parası olan gidip direkt istediği kartı alır ama 5070TI giriş seviye ile NITRO+ böyle bi' kıyaslamada saçma olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşte temel olarak sıkıntı AMD'nin üst segment kartlarda bile hep bazı noktalarda soru işareti bırakması. Açıkcası insan 38K para verdikten sonra CW dinlemek istemez ya da bunu dinlememek için FPS sınırlaması, undervolt gibi şeyler. İnsanları bi' noktada Nvidia tarafına kaydıran şeyler hep aslında detaylarda gizli ve detaylar her zaman fark yaratır.
Bu yüzden de bu kartlar ile Nvidia arasındaki makas açılıp daha F/P noktaya gelmeli, yoksa 2-3K için tercihler yine diğer tarafa kayıyor.
aynen öyle ben birde 42k fiyattan aldım o kadar fiyat verip ses duymak can sıkıcı oluyor ama şuanki fiyatıda iyi yine ama düşmesi lazım biraz daha

İkisini de takip ediyordum hangisini alsam diye düşünüyorum şu an?

Sen mi ben mi ikisi arasın da gidiyorum ve peşin 9 taksit de cabası. 5070ti da aklımı çeliyor

9800x3d + nitro kombosumu yapsam acaba.

Bu arada pulse fiyatı da baya iyi düşmüş eski bandına yaklaşmış.
9 taksit nerde

tamam gördüm hepsi burada

1746461042458.webp

hb

Yetersiz tespit evet 9070xt daha güçsüz ama 5070ti alacaksan giriş segment alacaksın. Multi frame gen teknolojisi gereksiz balon az çok iş gören tek şey dlss ve fsr. Fsr az çok dlss teknolojisini yakaladığını da unutma :)
yahu ne giriş seviyesiymis dostum neyin kafasındasınız giriş seviye ile üst seviye arasında tek fark sogutma çip aynı çip oyunlarda giriş seviye 100 fps veriyorsa asus rog seriside 100 veriyor nvdia ürünleri aşırı ısınan yanan ürünler degil düzgün bir sogutmaya sahip kasanız varsa rahatça kullanırsınız

sizin dediginiz olayda üst seviyenin 110 fps vermesi lazım giriş seviyedne farkı olması için ama 9070xt için aynı şeyi söyleyemeyiz hem çok fazla güç çektigi için dogal olarak ısınan bir yapıya sahip dogal oalrak en üstünü alman lazım ama nvdia için geçerli degil o konu

Coil whine olmayan amd kart bulmak çok zor. Undervolt yapmak çözüyor coil whine olayını çoğunlukla.
Amd olarak değil de yük altına girince çoğu yeni nesil kartta var 4xxx serisinden itibaren var. 3xxx serisin de kusur olarak görüyordu halbuki bobin sesi kasa için de ne kadar rahatsız edebilir orası ayrı.
Genel olarak cw artık bir kusur değil normal karşılanıyor.

nitro plus ile gaming oc gigabyte arasında ki soğutma farkını gösteren video çeken varmı bilginiz varmı kaç derecelik fark vardır arasında

Amd olarak değil de yük altına girince çoğu yeni nesil kartta var 4xxx serisinden itibaren var. 3xxx serisin de kusur olarak görüyordu halbuki bobin sesi kasa için de ne kadar rahatsız edebilir orası ayrı.
Genel olarak cw artık bir kusur değil normal karşılan
Msi ve gigabyte 4070 super kullandım ikisinde de yoktu coil whine 400 üstü fpslerde bile. Amd'de de 144 fps'e sabitlesen bile oluyor çoğunlukla coil whine

yahu ne giriş seviyesiymis dostum neyin kafasındasınız giriş seviye ile üst seviye arasında tek fark sogutma çip aynı çip oyunlarda giriş seviye 100 fps veriyorsa asus rog seriside 100 veriyor nvdia ürünleri aşırı ısınan yanan ürünler degil düzgün bir sogutmaya sahip kasanız varsa rahatça kullanırsınız

sizin dediginiz olayda üst seviyenin 110 fps vermesi lazım giriş seviyedne farkı olması için ama 9070xt için aynı şeyi söyleyemeyiz hem çok fazla güç çektigi için dogal olarak ısınan bir yapıya sahip dogal oalrak en üstünü alman lazım ama nvdia için geçerli degil o konu
O dediğin şey silikon kısmı, silikon kısmının segment ile alakası yok.
Giriş seviyesi demek fazladan çalışan fan ortalamanın üstünde sıcaklık demektir buna razı isen alırsın oturursun gtünün üstüne....

nitro plus ile gaming oc gigabyte arasında ki soğutma farkını gösteren video çeken varmı bilginiz varmı kaç derecelik fark vardır arasında
Buyur canım

tl:dr: alınabilecek en iyi 3 kart arasında performans olarak %6 daha iyi giriş seviye kartlardan 4k testinde. 3 top kart 80fps civarı giriş seviye kartları 68-70 arası. Aynı sonuçları vermiş xfx asrock ve nitro+. 79-80 fps Hangisini alacağına sen karar ver. Sen soğutma sormuşun onu görmemişim. Ama azcık undervolt ile istediğin seviyelere getirirsin bence.

N
İkisini de takip ediyordum hangisini alsam diye düşünüyorum şu an?

Sen mi ben mi ikisi arasın da gidiyorum ve peşin 9 taksit de cabası. 5070ti da aklımı çeliyor

9800x3d + nitro kombosumu yapsam acaba.

Bu arada pulse fiyatı da baya iyi düşmüş eski bandına yaklaşmış.
beyaz sistem dizdiysen pure ucuzlamasın bekle halen çok pahalı bence

Son düzenleme:

Üst seviye modeller, RedDevil, NitroPlus, Taichi gibi modeller zaten fabrikasyon olarak saat hızları arttırılmış şekilde geliyor, haliyle giriş seviye kartlara göre daha fazla fps verebiliyorlar, ayriyeten giriş seviye dediğiniz 9000 serisi kartlar bile PTM7950 ile geliyor, ısınmaları söz konusu bile değil, güç tüketimi konusunda haklısın ama Undervolt ile halledilir.

güzel fiyatlar tekrar toparlıyor gibi..9070GRE çıktığı gün bi tane çekip 6900xt ye veda etmeyi düşünüyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,692
Üyeler
184,669
Son üye
Maclorn
Geri