Ciddi anlamda diyebilecek bir şey bulamıyorum. Bütün siteler ne gpu mininge karşı bir şey yapıyor nede
Nvidia ile AMD bu konu ile adam akıllı ilgileniyor. Kart niye stokta yok diyince çip sıkıntısı öne
atılıyor. Pardon ama zaten üretilmeyen kartı nasıl çip sıkıntısı ile ilişkilendirip 8 katı daha pahalı
fiyata satış yapıyorsun ? Satıcı Almış zamanında MSRP fiyattan satıyor %800 kar oranı ile bu nasıl bir
piyasa kim ilgileniyor bu piyasa ile ? Sitene TCKN ile satışı koymak bu kadar zor değil. Ekle Kimlik numarası
ile satışı, iade edilmediği süreçte 6 ay içinde birdaha ekran kartı almasına yasak koy bu kadar kolay
mininge karşı gelmek. Niye bütün firmalar Stok yok bahanesi ile fiyatları yüksek tutup bütün
kartlar Miningcilerin elinde çıkıyor. Veya 2. elde 10 katı fiyata satan bir paragözün elinde çıkıyor ?
Firmalar artık şu konuyla adam akıllı ilgilenin. Hazır sistem satışlarınada aynı dediğim gibi 6 ay içinde
birdaha almasına yasak koy. Sizin korumanızla adam zaten her türlü başka IP'den başka hesap ile girip başka adres yazıp
yine o ürünü alabilir. Ayrıca hazır sistem satma olayınızı hiç kavramış değilim. Ya arkadaş bütün parçaları 1 tane alabilecek şekilde
dediğim yöntemle limitle adam kendisi sitede zaten fiyat uygun olacağından kendi ayarlar. Sonra git sepete koy bilgisayar montaj
özelliğini adam zaten bilgisayar parçaları aldıysa birleştir öyle yolla adama ne diye hazır sistem diye kasıp boş stokta durabilecek
kartı bilgisayar ile satıldığı için stokta yok diyorsun? Bakın artık şu piyasaya adam akıllı ilgilenin. 1 yıldır ekran kartı almaya
çalışıyorum RTX3060 alacaktım sözde Nvidia 3200TL MSRP fiyatı koymuştu. Çıkış günü herkes sadece hazır sistem ile birlikte satıyor.
Bilgisayar ise en ucuz 9000 TL olarak çıkış yapmış. Tabi hazır sistemlerle stok bitince RTX 3060'da doğal olarak kendiside 9000TL'ye
çıkış yaptı. Ya arkadaşlar bilgisayar donanımını sadece bilgisayar ile satmak nedir şaka mısınız siz? Bilgisayarı olup aradığı parçayı
almak için o bilgisayarı mı alacak dalga mı geçiyorsunuz siz ?
Örnek veriyorum bu bilgisayardaki RX580 Itopya sitesinde geçen sene 1400TL civarından satılıyordu.
Fakat ne hikmettir piyasadaki diğer satıcılarda fiyatlar artınca size bu kart oldu 8000TL. Fakat siz bu kartı 2020'de alsaydınız
ve iadelik bir durum olsaydı bu kartı şuan size 1400TL'lik fiyat etiketiyle iade ettireceklerdi veya 700TL daha ek verin 1050Ti ile değişim yapalım
falan diyeceklerdi.
Lütfen herkes destek çıksın etrafta paylaşsın. Satıcılar artık saçma sapan yok kıtlık var bahanesiyle en azından üretimi olmayan kartı katı katı fiyata satmasınlar. Böyle devam edersek artık 1050Ti'yi bile bu fiyatlarda göreceğiz.
Itopya, Sinerji, İncehesap, QP, Teknobiyotik, Hepsiburada, AMD Türkiye, Nvidia Türkiye, Gigabyte Türkiye, Asus Türkiye, MSI Türkiye,
Bu firmalarla iletişime geçebilecek birisi bu yazımı onlara
bana göre haklısın ama kur vergi ve satıcı da işin içinde