Seçtiğim Parçalar Nasıl ?

hocam tray işlemciyle ne problem yaşadınız incehesaptan 7800x3d aldım geçen hafta?
Hocam bu sizin de yaşayacağınız anlamına gelmez ama işlemci yüzünden 3 ay kernel power hatasıyla uğraştım oyundayken özellikle valorantta aniden ekran donup kalıyor yeniden başlatınca düzeliyordu hiçbir hata kodu falan da vermedi tray işlemcilerle ilgili teknik servisteki arkadaş şöyle dedi fabrikada belli testleri geçmeyen veya silikon kalitesi yetersiz olan işlemciler kutulanamyıp iç piyasaya dağıtılıyormuş

Hocam bu sizin de yaşayacağınız anlamına gelmez ama işlemci yüzünden 3 ay kernel power hatasıyla uğraştım oyundayken özellikle valorantta aniden ekran donup kalıyor yeniden başlatınca düzeliyordu hiçbir hata kodu falan da vermedi tray işlemcilerle ilgili teknik servisteki arkadaş şöyle dedi fabrikada belli testleri geçmeyen veya silikon kalitesi yetersiz olan işlemciler kutulanamyıp iç piyasaya dağıtılıyormuş
Yalan söylemiş. Tray işlemciler adı üstünde tepside bulk halde satıcılara giden işlemciler. Kutulu işlemcilerden performans ve teknik olarak hiçbir farkları yok.

Yeni kuracağım sistem için parçaları bu şekil seçtim herhangi sorunlu veya bu uyumsuz dediğiniz bir parça var mı işlemciyle ekran kartı seçemedim bir türlü ryzen 7 7800x3d 5070 alıp 2k ya mı geçsem yoksa ryzen 5 9600x alıp 5060 16gb alıp 1080p de devam mı etsem bilemedim 5070 li olanı seçersem fiyat çok yükselecek 2k için değer mi bilmiyorum
https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...=rt_pricecomp_na_na_na_standart-feed&v=1.39.1 Bu ssd daha ucuza bulunabiliyor 2300 civarına, neden ssd değiştik? çünkü dramli ssdye yüksek hacimde yazma işlemi yapılmıyorsa gerek yok, para israfı. oyun performansını, yüklemeleri vs etkilemiyor, dramsiz ssd'den bir farkı yok.

Seçtiğin parçalara göre 9500-9700 liralık bir kar var. Artık 2k monitörünü de alabilirsin.

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_kioxia-pcie-m2-1tb-exceia-plus-g3-nv-3d-50003900-dahili-ssd-1237612.html?utm_source=akakce psm&utm_medium=psm-other psm&utm_campaign=rt_pricecomp_na_na_na_standart-feed&v=1.39.1 Bu ssd daha ucuza bulunabiliyor 2300 civarına, neden ssd değiştik? çünkü dramli ssdye yüksek hacimde yazma işlemi yapılmıyorsa gerek yok, para israfı. oyun performansını, yüklemeleri vs etkilemiyor, dramsiz ssd'den bir farkı yok.

Seçtiğin parçalara göre 9500-9700 liralık bir kar var. Artık 2k monitörünü de alabilirsin.
Anakart 8 faz vram kanka
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_kioxia-pcie-m2-1tb-exceia-plus-g3-nv-3d-50003900-dahili-ssd-1237612.html?utm_source=akakce psm&utm_medium=psm-other psm&utm_campaign=rt_pricecomp_na_na_na_standart-feed&v=1.39.1 Bu ssd daha ucuza bulunabiliyor 2300 civarına, neden ssd değiştik? çünkü dramli ssdye yüksek hacimde yazma işlemi yapılmıyorsa gerek yok, para israfı. oyun performansını, yüklemeleri vs etkilemiyor, dramsiz ssd'den bir farkı yok.

Birde 60 amper aldığı anakartla kalır boşuna düşürmüşsünüz parça kalitesini

Hocam iyi güzel fakat b650 e düşmenin bi mantığı yok 7800x3d kullanırsam bu anakart olmaz bir de Amazon’dan toplamam lazım Amazon veya hepsiburada üzerinden önerirseniz sevinirim

Yani şöyle 5070 geçersem monitör değişmem gerekecek bilemedim 2k monitörler de 10k aşağısı yok 10k olanlar bile düzgün değil o yüzden kararsızım

Yani şöyle ana oyunum valorant işlemci önemli benim için ama hikayeli oyun da oynarım yani mesela bf6 çıktığında hayvan gibi oynarım ekran kartı da önemli o yüzden bir de sorunsuzluk önemli tray işlemciyle bi olay yaşadım daha hayatta almam kutulu alacağım mutlaka açıkçası 2k ile 1080p arasında hissedilecek bir görüntü farkı yoksa 2k geçmem
Niye hocam 5070 1080p de kullanılmıyormu, ben 1080p 380hz yim ama bu yaz 5070ti geçeceğim

Hocam iyi güzel fakat b650 e düşmenin bi mantığı yok 7800x3d kullanırsam bu anakart olmaz bir de Amazon’dan toplamam lazım Amazon veya hepsiburada üzerinden önerirseniz sevinirim
B850 eagle

Darboğaz olur diye düşünüyorum şahsen
Olsada fazla hissedilmez bence ama 7500f ile olur. 14600kf ile anlaşılmaz pek

Hocam nedir bu b850 rog sevdası ya birisi daha önerdi msı cıyım ben ayrıca b850 rog 17 bin civarında siyah rengi
Bendede b850 rog var ama bana kalırsa 9950x3d falan almadıkça 15-20klık anakartlar gereksiz kalır. Git b850 eagle al 8k mis gibi 12 faz yeter

Geri