Neler Yeni

Çözüldü✓ Sıfır Ryzen 7 5700x3D İşlemci Görüntü vermiyor

Swar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Burak Eryılmaz
Merhabalar

Sıfır aldığım Ryzen 7 5700x3D işlemcim yeni anakart almama rağmen hala görüntü vermiyor. Bilgisayarcıdan ödünç aldığım eski ryzen 3 1200 işlemciyle ve ödünç ramlerle bios update yapıp işlemciyi çalıştırdım ama bu seferde kendi ramlerimi taktığımda asla görüntü gelmiyor cpu ışığı yanıyor. Yani sorun işlemcide veya anakartta değil ram de olmasından şüpheleniyorum ama yine çok saçma çünkü zarar görecek bir durum olmadı aşağıda size uzunca açıklayayim başımdan geçeni.

Başımdan geçen bir olayı uzunca anlatacağım 1 haftadır çıldırmak üzereyim umarım yardımcı olursunuz. Daha öncesinde Ryzen 5 5600x ve MSI X470 Gaming Pro anakartım vardı. 8X2 3000mhz XPG Ram ve MSI VENTUS 3X RTX 3080 ile kullanıyordum. Format atmaya niyetlendim girişmişken macun falanda yenileyeyim dedim 2.5 senedir dokunmuyordum. Sıvı soğutmayı sökerken işlemci soğutmayla beraber elimde kaldı (kilit kapalıyken) pinler yamulmuştu bende düzeltirken birini kırdım ve mezara kaldırdım. Bunun üzerine daha iyi bir am4 işlemci sipariş edeyim dedim. Kendi anakartımla denedim açılmadı. 5. Nesil kullanmama rağmen açılmaması da garipti. Sonra arkadaşımdan MSI X570 Gaming Edge Wifi anakart satın aldım daha öncesinde 3. nesil bir işlemciyle kullanıyordu. Taktım ve yine çalışmadı kırmızı cpu ışığı yanıyordu. Sonra yukarda anlattığım gibi eski bir işlemciyle bios update attım çalıştı. Ama bu çalışma işi farklı tek slot 16gb ramlerle olmuştu. Kendi ramlerimde asla çalışmıyor kırmızı cpu ışığı yanmaya devam ediyordu.

Artık delirmek üzereyim sorun nerede yine boşu boşuna masraf yapmak istemiyorum zaten 4-5 ay sonra AM5 geçeceğim yeni 5000 serisi ekran kartıyla. Ram alınacaksa alırım ama yine çalışmazsa artık bilgisayarı yakacağım. Bir işlemci pin yamultmaktan nereye kadar geldim.

Yaptığım aşamalar

1- Bios update beta sürümünün bir altındaki güncel sürüm ile başka ram ve başka ekran kartıyla X570 Gaming Edge anakart ve Ryzen 7 5700x3d ikilisini çalıştırıp bios girebildim.

2- Kendi ramlerimi farklı slotlarda denedim hepsini söküp çalıştırdığımda dram ışığı yandı. Farklı slotlarda yine tepki vermedi.

3- İşlemciyi bir çok defa söktüm taktım. Bios pili çıkardım taktım bunlar çözüm olmadı.

Çalıştığından emin olduğum parçalar
Bundan 1 hafta öncesine kadar taş gibi kullandığım sistemdi. Yeni ssd almıştım onu taktım. İşlemciye zarar verdim diye yeni işlemci aldım belki anakart da zarar görmüştür diye anakart da aldım. Bunlar haricinde ekran kartı ram vs zarar görmedi zaten çalışıyordu. Başka ram ve ekran kartıyla işlemcim ve anakartım çalıştı. Kendi ramlerimle ve ekran kartımla çalışmıyor. İşlemci veya anakartta problem yok gibi

Yardımlarınızı bekliyorum.

TahinPekmez

80+ Silver
son elinizde kalan sistem.donanimlari nedir

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,359
İsim
Arda doğan
Ya anakartın slotlar yandı yada ramlar yanık ramlari silgi ile hafifçe sil slotlara tükürük gelmeyecek şekilde bi üfle yeniden dene olmadı 8x2 ram al

Swar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Burak Eryılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
son elinizde kalan sistem.donanimlari nedir
Ryzen 7 5700x3D - MSI X570 Gaming Edge - XPG 8X2 3000mhz ram - Msi RTX 5080 - 750W Gold + Psu - Kingston 1tb ssd (boş windows kurulacak) - WD 1Tb Ssd (dosyalarım var)

Buna ek olarak sadece eski MSI X470 Gaming Pro anakartım var daha önceden Ryzen 5 5600x ile kullanıyordum bozmadan önce
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya anakartın slotlar yandı yada ramlar yanık ramlari silgi ile hafifçe sil slotlara tükürük gelmeyecek şekilde bi üfle yeniden dene olmadı 8x2 ram al
Anakartın ram slotları çalışıyor eminim çünkü ödünç aldığım 16gb cl22 3400mhz ramle çalışmıştı. Silgi yok diye elimle hafifçe temizledim ama olmadı tabi

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,359
İsim
Arda doğan
Ryzen 7 5700x3D - MSI X570 Gaming Edge - XPG 8X2 3000mhz ram - Msi RTX 5080 - 750W Gold + Psu - Kingston 1tb ssd (boş windows kurulacak) - WD 1Tb Ssd (dosyalarım var)

Buna ek olarak sadece eski MSI X470 Gaming Pro anakartım var daha önceden Ryzen 5 5600x ile kullanıyordum bozmadan önce

Anakartın ram slotları çalışıyor eminim çünkü ödünç aldığım 16gb cl22 3400mhz ramle çalışmıştı. Silgi yok diye elimle hafifçe temizledim ama olmadı tabi
O zaman ramlar bozuk bilgisayarcıdan rica et bi denesin ramlari başka bilgisayarda

TahinPekmez

80+ Silver
öncelikle geçmiş olsun dediklerini okudum ve inceledim.
arkadaşından aldığın anakart pek tutulmayan bir anakart. X570 ama 5. nesil işlemciler için hazır değil, maalesef 3. nesil bir CPU ile bios uptade yapman gerekir ve yapmışsında ama arada zahmet çekmişsin bu durumu bilmediğinden.
Dual ramleri anakartına aşağıdaki görseldeki gibi monte etmen gerekiyor.
1736324082270.png

Eğer tek ram takacaksan aşağıdaki görselin en soldaki gibi olacak
1736324179846.png

PC yi kapatıp, Tek ve çift olarak ramleri dene. Bunlara rağmen DRAM ışığı yanıyorsa ramlerde sıkıntı var demektir.

İnşallah ram bozukluğu ile çözerim ama ben uyumsuzluk olabilir mi düşüncesindeyim ramlerle
sıkıntı olmaz 3600mhz CL 16 ram işinizi görecektir. OC ile 4400mhz e kadar destek veriyor

Son düzenleme:

Swar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Burak Eryılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
öncelikle geçmiş olsun dediklerini okudum ve inceledim.
arkadaşından aldığın anakart pek tutulmayan bir anakart. X570 ama 5. nesil işlemciler için hazır değil, maalesef 3. nesil bir CPU ile bios uptade yapman gerekir ve yapmışsında ama arada zahmet çekmişsin bu durumu bilmediğinden.
Dual ramleri anakartına aşağıdaki görseldeki gibi monte etmen gerekiyor.
Alıntıyı görüntüle

Eğer tek ram takacaksan aşağıdaki görselin en soldaki gibi olacak
Alıntıyı görüntüle

PC yi kapatıp, Tek ve çift olarak ramleri dene. Bunlara rağmen DRAM ışığı yanıyorsa ramlerde sıkıntı var demektir.

sıkıntı olmaz 3600mhz CL 16 ram işinizi görecektir. OC ile 4400mhz e kadar destek veriyor
Teşekkürler cevabın için. Her zaman DIMMA2 - DIMMB2 takarım zaten tüm kombinasyonları da denedim elimde ki normalde geçen haftaya kadar sorunsuz kullandığım ramlerim ile. Ryzen 3 1200 ile Bios update yaptım evet ve sonrasında ryzen 7 5700x3d işlemci anakart ile beraber çalıştı, tabi farklı tek slot ramle. Dram ışığı değilde cpu ışığını yakıyor benim kendi ramlerim o yüzden tam ayırt edemiyorum. Bir arkadaşıma geçip onda DDR4 ramleri deneyeceğim çözersem dönüş yapıcam buraya

Top Bottom