Sizce 16 pro Max mi alınmalı 17 pro Max mi beklemeliyim ?

Tjistplt

80+
Katılım
20 Ağustos 2025
Mesajlar
15
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar hepinize selamlar.

iPhone 11 64 GB telefon kullanıyorum şu anda bir kere bataryasını değiştirdim beş yıldır kullanıyorum artık kasmaya başlıyor.
Biraz bütçe ayırdım 16 Pro Max 512 GB almayı düşünüyorum lakin 17'nin lansmanına 20 gün kalmış sizce beklemeli miyim? 17 Pro max‘e mi yönelmeliyim? Aradaki fiyat farkı en az 30 40.000 olacağı söyleniyor bu farka değer mi?

Bir de diyelim, şimdi almadım 16 Pro max‘i 17 serisi tanıtıldığı gün o zaman baktım fiyat çok yüksek ve ekstra bir yenilik yok. 16 Pro Max hemen şu andaki bugünkü fiyattan alabilir miyim hemen zam gelir mi ya da sipariş verdiğim zaman hemen satıcılar iptal mi eder? Çünkü sanırım 16 Pro Max'in üretimini satışını durdurdukları için Apple'ın sitesinden kalktığı için karaborsa‘ya düşüyormuş geçen sene bu tecrübeyi yaşayan var mı hiç bilgim yok bilgilendirirseniz çok sevinirim ya ona göre hareket edeceğim.

Hepinize teşekkür ediyorum...
 
1 aya 17 cihazlar tanıtılır en azından lansmana özel günler veya ön sipariş fiyatları iyi olabiliyor bence beklenebilir. 17 çıkışı ile 16 fiyatlarında zaten bir artış beklemiyorum
 
Bence bekleyin. 17 pm tanıtılıp ülkemize gelmesi ekim-kasım aylarını bulur. Ancak ön sipariş tutarı Apple Tr tarafından aynı gün ( genelde) ilan edilir. Ön sipariş tutarı bütçenize uygun olursa ön sipariş verip alırsınız. Uymazsa 16 pm alırsınız. Merak etmeyin, 17 pro max ülkemizde teknomarketlerde satılana kadar 16 pm bulunuyor olacaktır.
Ancak yeni her zaman daha iyi olduğu için almışken 17 pm almanızda fayda var. Kamera, pil ve işlemci zaten her zaman olduğu gibi daha iyi olacak.
Bunun haricinde tasarım değişecek. Dinamik adanın da küçüleceği söyleniyor.
Bütçemi zorlamak pahasına bu kadar para vermişken eski tasarım almazdım. En yenisini alırdım şahsen.
Not: 5 yıldır Se 2020 kullanıyorum. 17 plus bütçeme uygun olursa almayı planlıyorum. Zira se 2020 bu yıl artık son güncellemesini alacak ve seneye destek kesilecek.
 
Son düzenleme:
Bekle bence de.
 
1 ay kaldı, bekle
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,085
Mesajlar
10,372,668
Üyeler
183,058
Son üye
Thups
Geri
Top