SSD-HDD FARK

xPanda

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
445
Pek bir bilgim yok ama SSD daha iyi diye gördüm neden ? HDD 1TB daha ucuzken SSD neden daha pahalı ? HDD 1tb mı yoksa düşük gb ile SSD mi ?

SSD, HDD ye göre okuma yazma oranları yüksektir, bu sebepten bilgisayar daha hızlı açılır, oyunlar vb hızlı açılır yani kısacası sistemi hızlandırır. ✅

Pek bir bilgim yok ama SSD daha iyi diye gördüm neden ? HDD 1TB daha ucuzken SSD neden daha pahalı ? HDD 1tb mı yoksa düşük gb ile SSD mi ?
SSD yeni nesil depolama birimidir ve okuma yazma hızları HDD depolama biriminden daha hızlı kısacası bu.

SSD Harddisk'e göre daha hızlı okuma/yazma değerlerine sahip olduğundan dolayı daha pahalı. Hız istiyorsanız SSD, Depolama istiyorsanız HDD almanızı öneririm.

Gta 5 online da 20-30 sn fark atar ssd ler istendiği gibi taşınabilir çalışırken döndürür bükülür hiç bir şey olmaz fakat hdd ler zarar görür hatta hdd Bir laptop ile yolculuk yaptıktan sonra ilk açılışta çok yavaş açılır gibi ssd ler çok dayanıklıdır yılın etkisi çizilmez bozulmazlar
.

Sağolun tek tek yazmak için 30 ar saniye bekleme gerekiyor topluca teşekkür edeyim dedim :D qwewqd :)

SSD aldıysan hddye gerek bilgisayarınin hızlı olmasini istiyorsan SSD al ek olarak hdde alabilirsin ?

SSD HDD ye göre min. 15-20 kat hızlı. Ayrıca sessizdir. Cihazda çok yerde kaplamaz.

Ssd daha hızlıdır çünkü içinde flash belleklerikine benzer çipler bulunur bu yüzden sağlamdır hdd ler de ise 3-4 -(hdd boyutuna bağlı) cd bulunur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,187
Üyeler
187,791
Son üye
Alfanzo
Geri