Neler Yeni

Tanrı Sizce Var mıdır ?

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
Yaratılmadı yarattı çok güzel bi konu ama insanin aklina su soru takiliyor yaratilmayan bir varlığın ebedi yani sonu ezeli yani öncesi yoktur diyoruz ancak insan zamanla var olan bir varlik oldugu icin ezeli kısmını kavramakta gerçekten zorluk yaşıyor
senin dediğine göre yaratanı nasıl yaratıldı diyorsun şöyle söyleyeyim haşa yaratıcımız yaratılmış olsa bile onu yaratan onu da yaratan bir güç vardır bu böyle gider dediklerine göre peki o yaratıcılar hep öyle devam etmiyecek bir yerde tıkanacak o yüzden biz tek yaratıcı yaratılmayan yaratan ALLAH'a inanıyoruz

Rammstein

80+ Silver
Post image

ahenk'

80+ Silver
e bende onu diyorum zaten kanıtlanmis drğil istryen inanir isteyen inanmaz inanmayanlarida yobaz yapmaz bu
Mesaj otomatik birleştirildi:

evrim ağacı celal şengör vs ben sana yüzlerce kisi sayarim
Aga ben yobaz falan demedim. Yanlış anladın. Neyse

Beren

80+ Gold
o zaman böyle bir konu açma ayrıca o beğenmediğin şeyler gerçekler yada Hz.Nuh hikayesi Hz.İsa hikayesi Hz.Muhammed s.a.v hikayesi gibi pek çok peygamberin hikayesinde mucizeleri görürsün bunlar insan eliyle olamaz
Sen ateist olan birine, peygamber hikayesi anlatırsan, o sence Müslüman olur mu? Veya inanır mı? Azıcık mantıklı konuşun.

senin dediğine göre yaratanı nasıl yaratıldı diyorsun şöyle söyleyeyim haşa yaratıcımız yaratılmış olsa bile onu yaratan onu da yaratan bir güç vardır bu böyle gider dediklerine göre peki o yaratıcılar hep öyle devam etmiyecek bir yerde tıkanacak o yüzden biz tek yaratıcı yaratılmayan yaratan ALLAH'a inanıyoruz
O zaman tek tanrı olmuyor, çok tanrı oluyor. Ama İslam da tek tanrı inancı var.

Son düzenleme:

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan
Buna (Bdnim) verebilecek bir cevabım yok. Ama eğer bir yaratıcı yoksa bu tüm evren dünya insanlar hayvanlar bu düzen nasıl oluştu bunu aciklarmisin?
Bunu tek tek anlatamam elbette, evrim teorisini, evrenin oluşumunu araştirabilirsin. Peki sen bana Tanrı'yı kimin yarattığını söyler misin? Maymundan geldik diyene gül, çamurdan geldik diyene inan, muazzam.

yok sen kalben hissettinmi anlarsın evrenin bir yaratıcısı var körü körüne inanmıyoruz ama bizlerin inandığı şeyler yaşananlar okunanlar hissedilenler onların hepsi bir yaratıcının olduğunu gösteriyor tek bir yaratıcı işte o da ALLAH dır
Kanıtlayamadığın, görmediğin, kulaktan dolma şeylerle inanılan bir Tanrı...
Şunu unutmayalım sevgili dostum, ineğe tapan da kalben hissetiğini düşünüyor, putlara tapan da kalben hissettiğini düşünüyor. Çünkü ailelerinden bunu gördüler, kendilerini geliştirme ihtiyacı duymadılar.

Mehmet Anıl

80+ Silver
yanlis anlamadim ben sen yobaz dedin demedim diyenler vae
Aga ben yobaz falan demedim. Yanlış anladın. Neyse
demedim yobaz diyen ***** evrimciler var dedim evrimi savunan aptallar var dedim

ErselMert

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
Ersel Mert
Instagram
@erselmert
Twitter
erselmert
bu tamamiyle gönül meselesi hocam gerek bilimsel gerek idolojik olarak baktığında kanıt olarak bir taş bile kendi kendine kımıldayamadığından koca kainatın bir kaza sonucu ortaya çıkmadığını bir insanın doğumunun dahil istemeden olduğu şu güzel evrende bir yaratıcının olmadığını düşünmek bence mantıksız geliyor bilim adamları bile big bang kendileri yapmak için koca avrupanın altını kazdılar zar zar çarptırdılar ve sonuç kuranda anlatılanın aynısı çıktı lakin bunu bu şekilde anlatmıyorlar kısacası herşeyden önce kendi gönlüne bakmalısın kimsenin dediklerini düşünmemelisin

Eren34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
407
İsim
Eren Şenel
O, geceyle gündüzü, ayla güneşi hizmetinize verdi; yıldızlar da O’nun emrine boyun eğmişlerdir. Bunda aklını kullanan bir topluluk için önemli ibretler vardır.
Bunu tek tek anlatamam elbette, evrim teorisini, evrenin oluşumunu araştirabilirsin. Peki sen bana Tanrı'yı kimin yarattığını söyler misin? Maymundan geldik diyene gül, çamurdan geldik diyene inan, muazzam.

Şunu unutmayalım sevgili dostum, ineğe tapan da kalben hissetiğini düşünüyor, putlara tapan da kalben hissettiğini düşünüyor. Çünkü ailelerinden bunu gördüler, kendilerini geliştirme ihtiyacı duymadılar.

Nahl Suresi 12.Ayet

ErselMert

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
Ersel Mert
Instagram
@erselmert
Twitter
erselmert

İnanmayı gericilik olarak düşünüyorsan hata yaparsın hocam dün einstein bile evrenin bir yaratacı olduğunu atomu parçaladığında inanıp kabul etmiş biri

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
Sen ateist olan birine peygamber hikayesi anlatırsan o sence müslüman olur mu veya inanır mı azcık mantıklı konuşun .

O zaman tek tanrı olmuyor çok tanrı oluyor ama İslam da tek tanrı inancı var
zaten biz de tek tanrıya inanıyoruz arkadaşın dediği var sayımı yazdım oraya

biz kulaktan dolma olan şeylere değil yazılı olan şeylere inanıyoruz

Sen ateist olan birine peygamber hikayesi anlatırsan o sence müslüman olur mu veya inanır mı azcık mantıklı konuşun .

O zaman tek tanrı olmuyor çok tanrı oluyor ama İslam da tek tanrı inancı var
ateist olan araştıramaz mı ? araştırsın o hikayeleri ALLAH'ın mucizelerini görsün o zaman

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan
İnanmayı gericilik olarak düşünüyorsan hata yaparsın hocam dün einstein bile evrenin bir yaratacı olduğunu atomu parçaladığında inanıp kabul etmiş biri
Einstein'in herhangi bir Tanrı inancı olmadığını biliyorum. Biraz araştırabilirsiniz.
Gericilik olarak görmüyorum hocam, aksine ben her inanca saygı duyuyorum. Çünkü herkes araştırdıklarına göre bazı fikirler elde edebilir. Ayrıca burada bir sohbet havası var, kimsenin kalbini kırmak istemem ve istemeden kalbini kırdıklarım varsa cidden özür dilerim.

Beren

80+ Gold
zaten biz de tek tanrıya inanıyoruz arkadaşın dediği var sayımı yazdım oraya

biz kulaktan dolma olan şeylere değil yazılı olan şeylere inanıyoruz

ateist olan araştıramaz mı ? araştırsın o hikayeleri ALLAH'ın mucizelerini görsün o zaman
Ya adam inanmıyor böyle şeyler saçma geliyor ve sen Allah'ın mucizelerini görsün diyorsun ayrıca gördü diyelim neden Allah'a inansın binlerce inanılan tanrı var bunu da açıklaman lazım .

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan
O, geceyle gündüzü, ayla güneşi hizmetinize verdi; yıldızlar da O’nun emrine boyun eğmişlerdir. Bunda aklını kullanan bir topluluk için önemli ibretler vardır.

Nahl Suresi 12.Ayet
Yani bunu 30 yıl önce ben yazmış olsam görmediğiniz, kanıtlamadığım halde inanacak mıydınız? :) Kur'an'dan alıntılar yapıp duruyorsunuz sevgili dostum ama böyle şeyleri açıklayabilecek bilgi yok Kur'an'da. Sadece söylüyor, nasıl olduğuna dair hiçbir şey yok. Bilim olmasa hala evrenin varoluşu, uzayın derinlikleri gibi konulara hakim olamayacaktık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,454
Üyeler
167,981
Son üye
ankayyilkan
Top Bottom