Neler Yeni

Çözüldü✓ Topladığım sisteme nasıl?

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Talip Engür
high power daha ucuz. ve bilindik psu üreticilerinden. xpg gibi firmalar kendi üretmez genelde bu tarz firmalara ürettirir.
Sağolasınız hocam o son olarak high power mı yada bütçe arttırıp böyle bir şey almak daha iyi olur mu

Corsair 750W RMe Serisi RM750e 80+ Gold Tam Modüler ATX 3.0 GEN5 Güç Kaynağı

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Talip Engür
gereksiz aynı Watt aynı özellikler.
Evet hocam Corsair birde tam modirel ama şöyle bir sıkıntı var

High Power 750W 80+ GOLD Astro Lite Single Rail Güç Kaynağı​

Şu anda sadece teknobiyotik ye var 4k dan 2.7k ya düşmüş gözüküyor başka bir yerde satılık olarak bulamadım baya eski bir model 10 yıllık var galiba aynı paralara high power bronz psu larda var insan bi ama diyor siz alın herhangi bir sıkıntı olmaz diyorsanız hemen sipariş geçeceğim

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
ulaş dursun
Evet hocam Corsair birde tam modirel ama şöyle bir sıkıntı var

High Power 750W 80+ GOLD Astro Lite Single Rail Güç Kaynağı​

Şu anda sadece teknobiyotik ye var 4k dan 2.7k ya düşmüş gözüküyor başka bir yerde satılık olarak bulamadım baya eski bir model 10 yıllık var galiba aynı paralara high power bronz psu larda var insan bi ama diyor siz alın herhangi bir sıkıntı olmaz diyorsanız hemen sipariş geçeceğim
evet eski biraz. içim rahat etsin diyorsan fsp tercih edebilirsin o daha yeni bir model. yine baba markalardan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://www.itopya.com/nzxt-c750-75...upZg12X_00pFjGlJbUW3eVa294xPEnLXS_-okh81klSlt buda iyiymiş aslında

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
669
İsim
Fırat divitci
3 tane parçayı 2. El seçip ekran kartına nası 10k bütçe ayırdın ben hiç bişi anlamadım. Zaten 35k'ya 7800xt'li sıfır bir sistem alınmıyor mu ben mi yanlış biliyorum? 40k'ya 4070S sistemler var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Talip Engür
evet eski biraz. içim rahat etsin diyorsan fsp tercih edebilirsin o daha yeni bir model. yine baba markalardan.

https://www.itopya.com/nzxt-c750-75...upZg12X_00pFjGlJbUW3eVa294xPEnLXS_-okh81klSlt buda iyiymiş aslında
Gold yada bronz olması çok önemlimi yada tam modüler

3 tane parçayı 2. El seçip ekran kartına nası 10k bütçe ayırdın ben hiç bişi anlamadım. Zaten 35k'ya 7800xt'li sıfır bir sistem alınmıyor mu ben mi yanlış biliyorum? 40k'ya 4070S sistemler var.
Hazır sistemlere fazla bakmadım açıkçası ama baktığım sistemlerde genelde 4060 lı

Bu arada msi b650 tomahawk ve 7500f 12bin
Powercolor hellrhound RX 7700 XT 13 bin e geldi ve 2 gün sistemden takılı kalmış

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
ulaş dursun
Gold yada bronz olması çok önemlimi yada tam modüler

Hazır sistemlere fazla bakmadım açıkçası ama baktığım sistemlerde genelde 4060 lı
Yarı modüler güç kaynaklarında anakart ve CPU güç kablosu takılı halde bulunuyor. Diğer kablolar çıkarılıp takılabiliyor.
Modüler güç kaynağında ise bu çıkarıp, takma işlemi bütün kablolarda oluyor. Bu güç kaynakları sayesinde boşta, fazla kalan kabloları çıkarıp kablo kirliliğini engelleyebiliyoruz. Tekrar işimiz düşerse takabiliriz.yani aşırı gerekli mi hayır. bronz gold çok güç çeken sistemlerde fark eder senin sistem o kadar fazla çekmez yani az etki onu dert etme.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Talip Engür
Yarı modüler güç kaynaklarında anakart ve CPU güç kablosu takılı halde bulunuyor. Diğer kablolar çıkarılıp takılabiliyor.
Modüler güç kaynağında ise bu çıkarıp, takma işlemi bütün kablolarda oluyor. Bu güç kaynakları sayesinde boşta, fazla kalan kabloları çıkarıp kablo kirliliğini engelleyebiliyoruz. Tekrar işimiz düşerse takabiliriz.yani aşırı gerekli mi hayır. bronz gold çok güç çeken sistemlerde fark eder senin sistem o kadar fazla çekmez yani az etki onu dert etme.
O zaman bu 2 üründen hangisi daha mantıklı olur fsp 5 high power 2 yıl garanti kapsamında

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
669
İsim
Fırat divitci

Satriani

80+ Bronze
Tek tek topluyorum, eviriyorum çeviriyorum, şunu da biraz artırayım derken yok abi yine uçuyor.
Zaten hepsini sıfır alınca yine çok büyük avantaj yok, sadece kendi istediklerini alma şansı güzel, valla bu ülkede işimiz çok zor.
Bu arada ne kadar makul bakarsınız bilmiyorum da, Tebilon denen sitede 29K'ya 7700XT sistemler var, özelleştirmede çok ekstra bi' şey yok ama alıp üstündekileri satarak farklılaştırma yapılabili, incelemek isteyen bakabilir.

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
669
İsim
Fırat divitci
Ekran kartı için 750w yazıyordu 700 yeter diyorsanız hemen sizin attığınızı sipariş geçiyorum
700w ile 4080 bile kullanabilirsin sorun çıkarmaz. Sisteminde i9 falan yok sonuçta. Biz bu psu'yu 4070ti super ve r7 7700 için almıştık sistem daha tam yükte 450w görmedi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Talip Engür
700w ile 4080 bile kullanabilirsin sorun çıkarmaz. Sisteminde i9 falan yok sonuçta. Biz bu psu'yu 4070ti super ve r7 7700 için almıştık sistem daha tam yükte 450w görmedi.
PSU da tamam şimdi sadece sipariş vermediğim işlemci soğutucu ve monitör kaldı monitör hb den hazır limit ile almayı düşünüyorum soğutucu için dark freezer x123 Duo alacaktım bütçe olmadığı için ama PSU sipariş edince kasa içine sadece soğutucu kaldı ve 1200 TL bütçem kaldı

Top Bottom