Neler Yeni

Türkiye'de olan suriyeliler

Neden ben

80+
Allah Allah, bizim niye haberimiz yok? Orda akrabalarımız yok mu sanıyorsun? Ne çektiklerini anlatsam her dakika şükür namazı kılarsın haline. Umrumda değil diyedebilirsin sana kalmış tabi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

2013'den beri suriyelilere verdiğimiz parayı bugün toplu bir şekilde her vatandaşa dağıtsak 10 bin TL yapıyor yardım almadım fln boş konuşuyorsun.
Ya ben size niye yalan söyleyeyim yalan borcum mu var? Neden sadece haberlere bakarak karar veriyorsunuz. Almıyoruz diyorum almıyoruz.

Senin baban/abin/amcan/dayın Türk kafelerinde nargile içerken benim babam/abim/amcam/dayım sizin topraklarınız için can veriyor.
Aynen benim babam abim amcam para için çalışmıyor, para dağıtılıyor ev kirası veriliyor vergi alınmıyor hatta birde nargile para veriliyor demediğiniz kaldı. Bizde, bende 17 yaşımda 9 da kalkıp eve 9 da geliyorum. Normal insan gibi çalışıyorum neden inanmıyorsunuz?

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Allah Allah, bizim niye haberimiz yok? Orda akrabalarımız yok mu sanıyorsun? Ne çektiklerini anlatsam her dakika şükür namazı kılarsın haline. Umrumda değil diyedebilirsin sana kalmış tabi.

Ya ben size niye yalan söyleyeyim yalan borcum mu var? Neden sadece haberlere bakarak karar veriyorsunuz. Almıyoruz diyorum almıyoruz.
Bu para nereye gitti ? Oh miss vergi yok arapça yazılı dükkanları açın çocuk başına para alın bide dilendirin çocuklari teyyip size yediriyor ne güzel.

Neden ben

80+
Arkadaşın olup olmaması umrumda değil kızılay surilere çocuk başı 1100tl veriyor.
Dün kendi ülkesini satan yarın bu ülkede savaş çıksa burayı satıp kaçar neden gurber ıolduğunuz yerdde milyonlarca çocuk yapıyorsunuz?

ortalama bir lise yaşındasındır. Benim ülkemde savaş çıksın elim de taş olsa taşla gidip salldırırdım olmadı şehit olurdum daha da mutlu olurdum bu vatan koaly kazanılmadı çok ağır bedeller ödedik ama gelip üstüne yatıp paraları alıp vergi ödemeyip keyif yapan suriler varken kimseseni sevmez en başta korkak olarak bakaram sana babana da erkeklik de görmem korkup kaçıp burda keyif sürerken

Edecekler ayrıca o 3 milyom kişi yılda 59*65*98 çocuk doğururken ayrıca para almadığını söylüyorsun hemde vergi veriyormuşsunuz sözde geç o yalanlar yakın akrabam kızılayda farklı şehirlerde müdürlük ya da danışmanlık yapmış isim gayet iyi biliyorum ben sen burda gelip dükkan açarken biz kuru ekmeğe muhtacız 5 kişi çalışsanız ne olru biz 15 kişi çalışsak açamayız
Açamayız demişsin ama her yerde esnaf var nasıl oluyor? Ayrıca benim Ordaki arkadaşlarım yanımda öldü, 10 yaşımda gözlerim neler gördü bilemezsin.

Bu para nereye gitti ? Oh miss vergi yok arapça yazılı dükkanları açın çocuk başına para alın bide dilendirin çocuklari teyyip size yediriyor ne güzel.

Öncelikle bunu benimle tartışman yanlış. Ben bir çocuğum ve ben buna karar vermiyorum ayrıca 1 kuruş bile almadım diyorum size niye yalan söyleyeyim.

Dün kendi ülkesini satan
Kendi ülkemi satmadım, kovuldum. Bir gece eve baskın geldi bütün her şeyimizi çaldılar babamı yanımda vurdular, ertesi gün gelip hani sizin ev evraklarını diyip sokağa attılar.

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Açamayız demişsin ama her yerde esnaf var nasıl oluyor? Ayrıca benim Ordaki arkadaşlarım yanımda öldü, 10 yaşımda gözlerim neler gördü bilemezsin.

Öncelikle bunu benimle tartışman yanlış. Ben bir çocuğum ve ben buna karar vermiyorum ayrıca 1 kuruş bile almadım diyorum size niye yalan söyleyeyim.
Bu videoda ve yazdığın mesajlarda olduğu gibi sadece kendinizi acındırmaya çalışıyorsunuz yazık 😅 2023'de topunuz gidiyorsunuz zaten merak etme.

Ne çektiklerini anlatsam her dakika şükür namazı kılarsın haline

Ayrıca benim Ordaki arkadaşlarım yanımda öldü, 10 yaşımda gözlerim neler gördü bilemezsin.

Neden ben

80+
Canı Cehenneme diyen kimse yok
Böyle bir mesaj gördüğüm için üye olup mesaj yazdım zaten. Herkesi aynı keseye koymakla yanlış yapıyorsunuz. Babanıza bilgisayar almaya ikna edemiyorsunuz gelip bana ülkeden çıkmayacaktın diyorsunuz.

kendinizi acındırmaya çalışıyorsunuz
Öyle bir amacım yok, sadece bunda benim suçum olmadığını ve hayatım boyunca hep dışlandığımı anlatmak istedim. Kötü niyetli değilim. He birde Türk vatandaşı olanlar gitmeyecek.

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Böyle bir mesaj gördüğüm için üye olup mesaj yazdım zaten. Herkesi aynı keseye koymakla yanlış yapıyorsunuz. Babanıza bilgisayar almaya ikna edemiyorsunuz gelip bana ülkeden çıkmayacaktın diyorsunuz.

Öyle bir amacım yok, sadece bunda benim suçum olmadığını ve hayatım boyunca hep dışlandığımı anlatmak istedim. Körpers niyetli değilim. He birde Türk vatandaşı olanlar gitmeyecek.
😅😅 Bu konuda bu arkadaşa acıyan çok fazla insan gördüm son cümlesinden amacı anlaşılıyor zaten Türk vatandaşı olup ülkeden gidemiyeceğini sanıyor sadece küçük bir örnek muhalefetin başı diyebiliceğimiz kılıçdaroğlu bütün suriyelilerin gönderiliceğini belirtmişti bakalım 2023'de Türk vatandaşı olup olmıyacağına bakılıcakmı.

Fazla Merhamet Vatana İhanettir.

Neden ben

80+
Türk vatandaşı olup ülkeden gidemiyeceğini sanıyor
Türk vatandaşı değilim ama ülkem düzelince gideceğiz zaten bu kadar kasmana gerek yok. Ben size halimi anlatmaya çalışıyorum, bir konu açıp doğduğum günden beri olan her şeyi anlatacağım. Belki azda olsa ne demek istediğimi anlarsınız. Kötü niyetim yok, size ben bir çocuğum neden beni suçluyorsunuz diyorum. Gelip bana neden çocuk yapıyorsunuz diyorsunuz. Gerçekten garip.

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Türk vatandaşı değilim ama ülkem düzelince gideceğiz zaten bu kadar kasmana gerek yok. Ben size halimi anlatmaya çalışıyorum, bir konu açıp doğduğum günden beri olan her şeyi anlatacağım. Belki azda olsa ne demek istediğimi anlarsınız. Kötü niyetim yok, size ben bir çocuğum neden beni suçluyorsunuz diyorum. Gelip bana neden çocuk yapıyorsunuz diyorsunuz. Gerçekten garip.
Kendini acındırmaya devam edebilirsin.

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR