TurkNet Türkiye Geneli İnternet Kesintisi

An itibaren yaşanan durumdur. Biraz araştırdığımda direkt Turknet'in web adreslerine de erişimin olmadığını farkettim. Anlaşılan o ki büyük bir bağlantı sorunu yaşanıyor ve yaşatıyorlar.

Alıntıyı görüntüle
TurkNet'ten beklenebilir bir hareket.
İnternetim yavaşlamadı fakat bilgisayarımdan internete erişemedim, telefonda bir sıkıntı yoktu, DNS sunucusunu değiştirdiğimde düzeldi, tekrardan TurkNet DNS'sine geçince de sıkıntı olmadı fakat bu saatten sonra TurkNet dns kullanır mıyım bilmiyorum. Tesislerinde kar yağışı nedeni ile bi sıkıntı falan olmuştur belki çokta anlamam ama...
@RevDeisDou sana TurkNet DNS'in sorunlu olduğunu ve harici modem alamayacak olanların TurkNet'e geçmemesi gerektiğini ve geçse bile TurkNet DNS'i değiştirmesi gerektiğini söylemiştim. Dedim dedim inanmadınız.
Türknet Altyapısı Olmadan Türknet Alınır Mı ?
Ben olsam almam. Lakin gene desteği Telekom sağlayacak.

@Abdullah Hacıgül
Abi yanılmıyorsam hala ASUS Modemi kullanıyorsun. Modem arayüzünden DHCP Sekmesinden DNS'i Google DNS İle değiştirip varsa DNS'i yoksak seçeneğini işaretler misin?
TurkNet'in kalitesiz DNS Hizmetinden "tamamen" kurtulmanı sağlar en azından.

Zaten hata kodu olarak DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN veriyor. Bunun da DNS Kaynaklı sorun olduğu tamamen ortada.

Umarım yakın zamanda TurkNet deneyimini yeniden anlatan bir video yaparsın.

Bu sorunlar neden hep Türknet'de oluyor. Ayda en az bir iki kez bu olaylar oluyor.
Neden bilgin var mı @alpolojix / Leroxy

Bu sorunlar neden hep Türknet'de oluyor. Ayda en az bir iki kez bu olaylar oluyor.
Neden bilgin var mı @alpolojix / Leroxy
1- Aslında TurkNet'in yaşattığı o saat başı saniyelik kesintiler (5sn, 10sn) genelde Yerleşik DNS kaynaklı oluyor.
Ama şöyle bir şey var. Bu saniyelik kesintiler çoğu zaman da komple internet tarafında veya IP Tarafında olabiliyor. Eğer sadece DNS Kaynaklı bir kesinti olsaydı oyunun ortasında birilerinin interneti kesilmezdi. Malum oyun içerisinde direkt IP Kullanılıyor.
Binamda TurkNet kullanan var ve o da bu saniyelik kesintileri yaşıyor. Kaynağını bilse bilse TürkNet bilir.

2- TurkNet'in sözde ucuza internet vermesinin nedeni aşırı bir giderinin olmaması.
Ne var?
Telekoma parasını ödüyor, DNS hizmetine ve sunucularına para ödüyor, YAPA Üzerindeki cihazlara para ödüyor. Gigafiber'i saymıyorum o daha hiç yaygınlaşmadı bile. Müşteri hizmetleri olmadığı için karlı oluyor, santralleri olmadığı için karlı oluyor. Altyapı çalışması, saha dolapları, DSLAM'ları olmadığı için Adamlar her türlü karda.

Aslında telekoma da fazla para ödemiyoruz. Türk Telekom 100Mbps'i 160TL'ye satıyor bu da 17-18Euro ediyor. Alman telekomunda ise 100Mbps ilk 6 ay 20Euro, kalan aylarda 44Euro. Yani aslında Mbps başı fiyatlar pahalı değil. Maaş yetmiyor maaş. Ekonomi onu kaldırmıyor. Anladın mı.

1- Aslında TurkNet'in yaşattığı o saat başı saniyelik kesintiler (5sn, 10sn) genelde Yerleşik DNS kaynaklı oluyor.
Ama şöyle bir şey var. Bu saniyelik kesintiler çoğu zaman da komple internet tarafında veya IP Tarafında olabiliyor. Eğer sadece DNS Kaynaklı bir kesinti olsaydı oyunun ortasında birilerinin interneti kesilmezdi. Malum oyun içerisinde direkt IP Kullanılıyor.
Binamda TurkNet kullanan var ve o da bu saniyelik kesintileri yaşıyor. Kaynağını bilse bilse TürkNet bilir.

2- TurkNet'in sözde ucuza internet vermesinin nedeni aşırı bir giderinin olmaması.
Ne var?
Telekoma parasını ödüyor, DNS hizmetine ve sunucularına para ödüyor, YAPA Üzerindeki cihazlara para ödüyor. Gigafiber'i saymıyorum o daha hiç yaygınlaşmadı bile. Müşteri hizmetleri olmadığı için karlı oluyor, santralleri olmadığı için karlı oluyor. Altyapı çalışması, saha dolapları, DSLAM'ları olmadığı için Adamlar her türlü karda.

Aslında telekoma da fazla para ödemiyoruz. Türk Telekom 100Mbps'i 160TL'ye satıyor bu da 17-18Euro ediyor. Alman telekomunda ise 100Mbps ilk 6 ay 20Euro, kalan aylarda 44Euro. Yani aslında Mbps başı fiyatlar pahalı değil. Maaş yetmiyor maaş. Ekonomi onu kaldırmıyor. Anladın mı.
Anladım tamamdır.
Millenicom'da aynı mantık yani. Sadece müşteri hizmetleri olduğundan 5 10tl pahalı biraz daha.

Millenicom'da aynı mantık yani. Sadece müşteri hizmetleri olduğundan 5 10tl pahalı biraz daha.
Evet.
Bir de TurkNet'i uzun yıllar daha ucuz internet verecek bir firma olarak tanımlayanlar var. Gülüyorum açıkçası.
Hele o Gigafiber 3-4 İle gelsin ve çoğu ilçelerde bulunsun, TurkNet kullanıcısı arttıkça santrallere kurdukları cihazları geliştirsin o zaman da aynı fiyatlar duracak mı bakalım.

Evet.
Bir de TurkNet'i uzun yıllar daha ucuz internet verecek bir firma olarak tanımlayanlar var. Gülüyorum açıkçası.
Hele o Gigafiber 3-4 İle gelsin ve çoğu ilçelerde bulunsun, TurkNet kullanıcısı arttıkça santrallere kurdukları cihazları geliştirsin o zaman da aynı fiyatlar duracak mı bakalım.
Sence bu yeni yılda fiyatlar yenilenince çok bir artış olur mu?
TT kullanıyorum biliyorsun millenicom geçeceğim acaba kalsam mı diye düşünmüyor değilim.

Sence bu yeni yılda fiyatlar yenilenince çok bir artış olur mu?
TT kullanıyorum biliyorsun millenicom geçeceğim acaba kalsam mı diye düşünmüyor değilim.
Bu yılın yeni fiyatları henüz gelmedi.
Mevcut müşteri kampanyaları kısmında 2 tane var onlar da aşırı pahalı.
Dur ya ben de merak ediyorum Telekoma sorayım bi.

Ekler

• aga b.PNG
    aga b.PNG
    44.1 KB · Hit: 33
Bence genel bir sorun bu sadece türknette olan bir sorun değil.
Dünden beri sürekli internet hızımda azalma, internetimde çokca kopma yaşıyorum.
5 dakika önce bu hızların yarısını alıyordum şuan tam hız veriyor ilginc.
1611051184770.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,231
Üyeler
192,654
Son üye
Zubenel
Geri