Türknet VDSL mi, Kablonet Fiber mi

internetr

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar, adresimde Türknet VDSL altyapısıyla 88 Mbps'ye kadar internet hizmeti alıyorum, ama hız genelde 60-65 arası değişiyor. Adresimde Kablonet'in fiber altyapısı olduğunu ve 100 Mbps'ye kadar hız sağlayabildiğini gördüm. Kablonet fiber altyapısı güvenilir midir tercih etmeli miyim?

Merhabalar, adresimde Türknet VDSL altyapısıyla 88 Mbps'ye kadar internet hizmeti alıyorum, ama hız genelde 60-65 arası değişiyor. Adresimde Kablonet'in fiber altyapısı olduğunu ve 100 Mbps'ye kadar hız sağlayabildiğini gördüm. Kablonet fiber altyapısı güvenilir midir tercih etmeli miyim?
Bir kaç arkadaş ping değerlerinden dolayı memnun değildi forumda öyle yazılmıştı ama şuanda nasıldır bilemem

Merhaba. Açıkçası Kablonet ile ilgili forumlarda pek iç açıcı yorumlar gördüğümü söyleyemem. Bu yüzden yorum yapıyorum. 88 mbps alıp 60-65 arası alıyorsanız kablolarda, snr ayarlarında, modem de vs sorun olabilir. Açıkçası biraz da şans işi. Siz yaşamazsınız başkası sorun yaşar, siz yaşarsınız başkası sorun yaşamaz. Ama TürkNet'ten şaşmayın derim. İyice araştırın. Hatta Facebook'da, Telegramda gruplar biliyorum. Bu konularda bayağı bilgili insanlar önerebilirim. Detaylıca yardımcı olurlar.

Son düzenleme:
Kablonet Fiber değil o; Docsis (koaksiyel kablo üzerinden). Gpon ve 1000 çıkması lazım; Türksat'ın kendi fiberi için.

kablonet kullanmayan birinin yorum yapmasi cok sacma. 2014 den beri hem kablonet koaksiyel kabloi hemde vdsl hat kullandim kablonet kadar iyi bir firma yok neden diyecek olursan sorununu max 5 saate cozuyorlar eger buyuk bir ariza degilse onun disinda fiyat perofrmans ve kullanicilarin %95 i memnun bu memnun degil diyen arkadaslar bu bilgiyi tuik den aldigina eminim :D neyse innamazsan forumda benim gibi kablonet kullanici bir kac kisi daha var yani kablonet ile kiyaslanmaz vdsl hizmet veren firmalar.

• Beğen
Reaksiyonlar: Enco
Bunun bu kadar değişmesi sadece iss den değil bence altyapı bazı yerlerde sağlam olmuyor o yüzden olabilir bnm konumumda iss lere altyapı 50 MB olmasina rağmen genelde 60 çıkıyor testte 4-5 iss denedim hepsinde de aynı idi eğer limitlenmemis ise tabi ayriyeten ping değerleri de birbirine çok yakındı arada 3-4 ms fark vardı
Sana tavsiyem 5-6 iss nin sitesinde hız testi yap altyapı olarak hangi şirket görünüyor ise o şirketten almaya çalış interneti

15 gün oldu sorunsuz devam ediyoruz çok şükür. Ben özel devre 100-20 aldım, Download 97-98 ve Upload 19-19.5 arası gidiyor. Binam full Kablonet bu arada ama yoğun olmasına rağmen kesintiye rastlamadım. Sizin yorumlar da doğru bu arada @Farex, adamlar boşuna ödül almıyor.
Ben dedikten sonra 100-20 ye gectin degil mi. Fark oldu mu sonuclardan daha memnun musun?

Geri