Neler Yeni

Ülkemizin Ağlanacak Durumu

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
kankam corona olmasa bile her zaman batışta olucaz kendinimizi corona diye avutmayalım
Hiçbir zaman o eski şeyleri göremeyeceğiz, şimdi düzelmeye başlasak 2016'ı öncesine gidebilmek için minimum 10 sene harcamamız gerek. Ki zaten şuan düzeldiğimiz falan yok, corona bitse de düzelmeyeceğiz, iktidar değişse de düzelmemiz zor. Yapacak bi şey yok, 2010lu yıllardaki yüksek alım gücünü en erken 2035'de falan görürüz her şey doğru gitse. Geri dönüşü olmayan bir çukura batmış gibiyiz ve çoğunluk bu durumdan memnun. Neyse ben zaten hep 50TL'lik ekran kartı alıyorum yiğen.

Bence bitse bile olacak şey en fazla hazır sistemlerde 200 300 TL indirim olur
Sorun sadece hazır sistemler falan değil, senin yediğin yemek de daha pahalı, içtiğin şey de daha pahalı, akaryakıt daha pahalı, hayalini kurduğun araba daha da hayal oldu. Sistemler istediği kadar ucuzlasın diğer şeyler ucuzlamadıktan sonra bi anlamı yok bence. Diğer şeylerin pahalı olması sistem için para biriktirme olayını da yok ediyor. Neyse 2021-2022 ile birlikte zaten bu ekonomik çıkmazı herkes en derinden hissedecektir.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Hiçbir zaman o eski şeyleri göremeyeceğiz, şimdi düzelmeye başlasak 2016'ı öncesine gidebilmek için minimum 10 sene harcamamız gerek. Ki zaten şuan düzeldiğimiz falan yok, corona bitse de düzelmeyeceğiz, iktidar değişse de düzelmemiz zor. Yapacak bi şey yok, 2010lu yıllardaki yüksek alım gücünü en erken 2035'de falan görürüz her şey doğru gitse. Geri dönüşü olmayan bir çukura batmış gibiyiz ve çoğunluk bu durumdan memnun. Neyse ben zaten hep 50TL'lik ekran kartı alıyorum yiğen.

Sorun sadece hazır sistemler falan değil, senin yediğin yemek de daha pahalı, içtiğin şey de daha pahalı, akaryakıt daha pahalı, hayalini kurduğun araba daha da hayal oldu. Sistemler istediği kadar ucuzlasın diğer şeyler ucuzlamadıktan sonra bi anlamı yok bence. Diğer şeylerin pahalı olması sistem için para biriktirme olayını da yok ediyor. Neyse 2021-2022 ile birlikte zaten bu ekonomik çıkmazı herkes en derinden hissedecektir.
Boşuna demiyorlar oy moy yok diye :D bakalım ne olacak ülke düzelmeye alım gücü yükselmeye doğru gitsinde kim oturursa otursun başa.

Tamamda bu fiyatların en önemli artışı corona yani bunun başka açıklaması yok resmen şuan aldığımız sistemlerden 2 3 tık daha iyi ekran kartlı sistemler diziyorduk.
Bu fiyat artışının en önemli nedeni virüs değil. Sistem videosunun yayınlandığı tarihte (28.12.2019) TCMB efektif dolar satışına bakalım: 5.9566 TL
Günümüz efektif dolar satışına bakalım: 6.8648 TL
8 ayda değişim: %15
Virüs de tabii ki etkili ama en önemli neden bu değil.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Arkadaşlar bugün Abdullah abinin yaptığı md1 sistem videosunu izliyordum:
Yani adam bildiğin 3k ya monitör dahil 1600AF b450 RX580 ve 480GB SSD li bir sistem yapmış yani akıl almaz bir fiyat, ve şuan aynı sistemi kurmaya çalıştım 4700TL civarı bir fiyat tuttu. Arada resmen 1700TL bir fark var, nedeni corona biliyorum ama sizce bu fiyatların eski haline dönme olasılığı varmı? ben hiç sanmıyorum çünkü ülkede böyle piyasa fırlamalarında hiç eski fiyatlara dönüldüğünü göremedim malesef :(
Çok konu açtın beee😊
Ayrıca habire zam geliyor dolar artıyor maalesef ülkemizde
Şuan için daha da pahalı olma ihtimali var ama daha ucuz olmaz.

TheViola

80+
Yani adam bildiğin 3k ya monitör dahil 1600AF b450 RX580 ve 480GB SSD li bir sistem yapmış yani akıl almaz bir fiyat, ve şuan aynı sistemi kurmaya çalıştım 4700TL civarı bir fiyat tuttu. Arada resmen 1700TL bir fark var, nedeni corona biliyorum ama sizce bu fiyatların eski haline dönme olasılığı varmı? ben hiç sanmıyorum çünkü ülkede böyle piyasa fırlamalarında hiç eski fiyatlara dönüldüğünü göremedim malesef :(

Nedeni korona değil tam olarak. Korona muhabbeti olmasaydıda 1700 TL değil de 1300-1500 TL Fark yine olacaktı. Eskiye dönme olasılığı kesinlikle yok. Ne olur atıyorum dolar 7 liradır maksimum 6,70-6,80 bandında bir oynama yapar.

Meşhur ss'yi bırakıyorum buraya

Ekler

• maxresdefault.jpg
    maxresdefault.jpg
    70.8 KB · Hit: 56

Lergoooon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,872
İsim
Hüseyin Akbal
O sistemi o zamanda toplasan o fiyata bulamazdın eminim. Sistemin monitörsüz hali bile 3200-3300'e denk geliyordu.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Nedeni korona değil tam olarak. Korona muhabbeti olmasaydıda 1700 TL değil de 1300-1500 TL Fark yine olacaktı. Eskiye dönme olasılığı kesinlikle yok. Ne olur atıyorum dolar 7 liradır maksimum 6,70-6,80 bandında bir oynama yapar.

Meşhur ss'yi bırakıyorum buraya
Ah dolar ah... şuanda 1.7 olsa sistemim gtx değil rtx işlemcim ryzen 5 değil ryzen 7 olacaktı :.(

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Aynen kardeşim corona.
Bu kafayla devam🙂
Dostum bu fiyatlar peki birden neden arttı?? Ben ülkemiz efsane alım gücümüz şahaneydi corona bitirdi demiyorum siz neyin kafasındasınız? corona gelmeden önceki fiyatlar bir bak birde şimdiki fiyatlara bak. Corona yüzünden üretimler durdu ve stoklar bitti herkes ellerinde kalan ürünleri çok yüksek zamlardan satmaya çalıştı ve düşürmeye de niyetleri yok. Bunun nedeni ne ? corona.

Looper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,839
İsim
Ege
Dostum bu fiyatlar peki birden neden arttı?? Ben ülkemiz efsane alım gücümüz şahaneydi corona bitirdi demiyorum siz neyin kafasındasınız? corona gelmeden önceki fiyatlar bir bak birde şimdiki fiyatlara bak. Corona yüzünden üretimler durdu ve stoklar bitti herkes ellerinde kalan ürünleri çok yüksek zamlardan satmaya çalıştı ve düşürmeye de niyetleri yok. Bunun nedeni ne ? corona.
Hahaha aynen kardeşim ya corona😆
Yabancı ülkelerde de corona var onlar neden hala 800 euroya 2080 alabiliyor?
Corona olmasa da bu sistemin fiyatı böyle olacaktı.
Devletimiz vergiyi koydu mu iyi koyuyor maalesef.
7400TL'ye sistem aldım 1000TL'den fazla vergi ödedim :D
Aşırı bi komiksin yani devam et bu tavırlara.
Kaç yaşındasın bilmiyorum belli ki küçüksün ekonomiyi corona ve sistemler olarak biliyorsun :)
Al bakayım 800TL'ye 2080.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Moruk adam o kadar sitelerle anlaşma yapıyor indirim almak için uğraşıyor sürekli bence türkiyede bu fiyata böyle bi sistem gelmez unlost da anca r3 2200g li upgrade edilemeyen s*kimsonik sistemler toplasın 😅
Mesaj otomatik birleştirildi:

o sistemi toplarken hiçbir parça 0 fiyatı değildi hepsi indirimliydi herşeyi coronaya bağlama
O sistemden bahsetmiyorum dostum normal bir sistem de dizsen arada yine eski fiyatlara göre 1000 TL fark var ve bu dolardan olamaz bunun nedeni corona nın yüzünden üretimin durması ve elde kalan parçaların zamlanmasıdır.

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
806
İsim
Emir
İsveçten arkadaşım geldi sistemin iyimiş dedi. Amazondan baktık benim sisteme az bir miktar daha ekleyince aynı sistemden 1 tane daha çıkıyor. Bide diyorki bazı yerel firmalar amazondan daha uygun

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Abdulkadir
O sistemden bahsetmiyorum dostum normal bir sistem de dizsen arada yine eski fiyatlara göre 1000 TL fark var ve bu dolardan olamaz bunun nedeni corona nın yüzünden üretimin durması ve elde kalan parçaların zamlanmasıdır.
lan saçma ***** konuşma türkiye hangi bilgisayar parçasını üretiyorda corona yüzünden üretim durduğu için fiyat artsın devlet her geçen gün sömürüyor vergilerle

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,520
Üyeler
166,224
Son üye
fatih1422
Top Bottom