Ülkenizi seviyormusunuz gerekirse savaşır mısınız?

.

• Her ne olursa olsun savaşırım ne olduğu hiç farketmez

Oylar: 22 28.9%
  • Asla savaşmam fırsatım olsa direkt topuk

Oylar: 29 38.2%
  • Bilemiyorum duruma bağlı

Oylar: 25 32.9%

• Oy kullanan toplam üye
    76
Şimdiye kadar verdiğimiz şehitlere hakaret sayarım hocam bu sözü. Kimse kusura bakmasın Surda, Gabarda, İdlib'de, Afrin'de, Irağın Kuzeyin'de can veren komutanların sen şu an oturduğun evde rahat otur, dışarıda rahat gez, forumda kafa dağıt, kısacası sen rahat et diye öldüler başka hiç bir şey için değil.
bu laf şehitlere değil şehit olmasına sebep olanlara

Bu arada ben bu konuyu sadece milletin ülkeye bakış açısını merak ettiğim için açtım. Bu ülkenin yıkılması için savaşa gerek yok o yüzden generallerle de ilgili bir mesele değil bu. Ülkeyi yıkmak istiyorlar değil de şu an zaten yıkıyorlar desem ne dersiniz? Hem de öyle toplumsal kimlik kültür vs. ile değil öyle bir yöntemle yıkıyorlar ki bunu kimse engelleyemez. Çünkü biz yıkıyoruz demiyorlar perdeleyerek yapıyorlar gerçi her şey ortada ama işlerini öyle sağlam yapıyorlar ki kimse karşı çıkamıyor. Karşı çıkabilecek güce sahip olanı yanlarına alıyorlar diğerleri ne kadar bagirsa da öbürleri o kadar yukarıdaki adamlar duymuyor zaten
Buna doğrudan katılıyorum en ufak yanlış yok niyet belli, yapınlanlar belli. Ama şunu idrak etmek lazım hükümet geçici devlet kalıcıdır. Biz gaflet ve dalalet içine düşen hükümeti günü geldiğinde gereken yere yollayacağız. Umarım bunun için geç kalmayız. Ben hiç bir şey için geç olduğunu da düşünmüyorum. Düzeltemeyeceğimiz bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Lafı geldimi Atatürkümüz her şeyimiz diyenler onun bize bıraktığı son şeyi, gençliğe hitabeyi bile uygulamaz olmuş. Bu olmaz hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu laf şehitlere değil şehit olmasına sebep olanlara
Birileri bir şeylere sebep olduysa zamanı gelince sebep oldukları gibi cezasını da çekerler.

Buna doğrudan katılıyorum en ufak yanlış yok niyet belli, yapınlanlar belli. Ama şunu idrak etmek lazım hükümet geçici devlet kalıcıdır. Biz gaflet ve dalalet içine düşen hükümeti günü geldiğinde gereken yere yollayacağız. Umarım bunun için geç kalmayız. Ben hiç bir şey için geç olduğunu da düşünmüyorum. Düzeltemeyeceğimiz bir şey olduğunu da düşünmüyorum.
İşte sıkıntı da burada. Hükümet ne yazık ki geçici değil. Öncekilerden farklı bu. Öyle şeyler yazarım ki içeri girmeyeyim boşu boşuna 😃 Sandıkla gelen her zaman sandıkla gitmez. Bunların yanı niyetinin ne olduğunu bilen böyle düşünmez.

İşte sıkıntı da burada. Hükümet ne yazık ki geçici değil. Öncekilerden farklı bu. Öyle şeyler yazarım ki içeri girmeyeyim boşu boşuna 😃 Sandıkla gelen her zaman sandıkla gitmez. Bunların yanı niyetinin ne olduğunu bilen böyle düşünmez.
Her hükümet geçicidir. Tarihte kimse ebedi iktidar görmedi göremez de. Güçlü bir nesil olarak geliyoruz. Ne kadar dayanabilirler? 1 seçim mi 2 seçim mi? Ne çabuk bu kadar ümitsiz olduk hocam? Bunların niyetini biliyorum ve ona rağmen böyle düşünüyorum çünkü ben bana miras bırakılanı ortalık malı yapmam.

Her hükümet geçicidir. Tarihte kimse ebedi iktidar görmedi göremez de. Güçlü bir nesil olarak geliyoruz. Ne kadar dayanabilirler? 1 seçim mi 2 seçim mi? Ne çabuk bu kadar ümitsiz olduk hocam? Bunların niyetini biliyorum ve ona rağmen böyle düşünüyorum çünkü ben bana miras bırakılsın ortalık malı yapmam.
Ah ah. O zaman meseleyi biraz daha açayım. Bir hükümet düşün nasıl iktidar oluyor biliyormusun. Bazı ülkelerin desteğiyle. Sonra o ülkeler için çalışıyor ve o ülkeler bu sömürülen ülkeyi bu sayede tamamen avucuna almiş oluyor. Yok etmek istese savaşa gerek yok ülkenin başı zaten kime çalışıyor belli. Bu büyük resmi görmek çok zor değil ama bazılarına öyle uçuk gelioyr ki inanmak istemiyor olur mu öyle şey diyor. Olur olur öyle bir olur ki aklı durur o inanmayanların. Ve buna engel olmak da imkansız çünkü o hükümet öyle herhangi bir hukumet değil her yetkiye sahip istediğini yapan bazısıni da çaktırmadan yapan bir hükümet. Tr için demioyrum bunu örnek yani sonra başımıza bela almayalım 😃 evet ornekteki ülkenin iktidarı da amacına ulaşmadan yani o hükümeti kullanan ülkeler amacına ulaşmadan iktidardan inmez amacina ulaştığında da ülke kalmaz ortada mevzu çoooook başka yani

Ah ah. O zaman meseleyi biraz daha açayım. Bir hükümet düşün nasıl iktidar oluyor biliyormusun. Bazı ülkelerin desteğiyle. Sonra o ülkeler için çalışıyor ve o ülkeler bu sömürülen ülkeyi bu sayede tamamen avucuna almiş oluyor. Yok etmek istese savaşa gerek yok ülkenin başı zaten kime çalışıyor belli. Bu büyük resmi görmek çok zor değil ama bazılarına öyle uçuk gelioyr ki inanmak istemiyor olur mu öyle şey diyor. Olur olur öyle bir olur ki aklı durur o inanmayanların. Ve buna engel olmak da imkansız çünkü o hükümet öyle herhangi bir hukumet değil her yetkiye sahip istediğini yapan bazısıni da çaktırmadan yapan bir hükümet. Tr için demioyrum bunu örnek yani sonra başımıza bela almayalım 😃 evet ornekteki ülkenin iktidarı da amacına ulaşmadan yani o hükümeti kullanan ülkeler amacına ulaşmadan iktidardan inmez amacina ulaştığında da ülke kalmaz ortada mevzu çoooook başka yani
O zaman bende direk Türk tarihinden bir örnek vereyim. Kurtuluş savaşından önce Vahdettin tahta çıktıktan sonra Düvel-i Muazzama İstanbul'da cirit atarken, İstanbul Hükümeti Manda ve Himaye'ye girmeyi kabul etmişken; İzmirde köyler yakılmış, Doğu Anadolu'da Ermeniler, Güney Doğu'da Fransızlar ve İngilizler, Akdeniz'de İngilizler desteği ile Yunanlar ülkemizi işgal etmeye çalışıyorken bir şeyler yapmak gerek diyen bir Mustafa Kemal çıkıyor.

Bu vaziyette bile insanlar umudunu kesmemiş, vatanlarından vazgeçmemişken bizim ne haddimize umutsuzluğa kapılmak?

O zaman bende direk Türk tarihinden bir örnek vereyim. Kurtuluş savaşından önce Vahdettin tahta çıktıktan sonra Düvel-i Muazzama İstanbul'da cirit atarken, İstanbul Hükümeti Manda ve Himaye'ye girmeyi kabul etmişken; İzmirde köyler yakılmış, Doğu Anadolu'da Ermeniler, Güney Doğu'da Fransızlar ve İngilizler, Akdeniz'de İngilizler desteği ile Yunanlar ülkemizi işgal etmeye çalışıyorken bir şeyler yapmak gerek diyen bir Mustafa Kemal çıkıyor.

Bu vaziyette bile insanlar umudunu kesmemiş, vatanlarından vazgeçmemişken bizim ne haddimize umutsuzluğa kapılmak?
Biz umutsuzluğa kapilmaliyiz cunku Atatürk birşeyler yapılmalı demiş ve yapmış. Biz seçim bekliyoruz 😃 Çünkü yapacak bir şey yok bir Atatürk çıkarsa evet ülke kurtulur ama kendimi toparladım derken o Atatürk'ün gitmesiyle yine b. çukuruna saplanır ve her zaman da bir Atatürk gelmez bir yerden sonra kimse hicbirsey yapmaz ve öylece kaderine terkedilir.

Biz umutsuzluğa kapilmaliyiz cunku Atatürk birşeyler yapılmalı demiş ve yapmış. Biz seçim bekliyoruz 😃 Çünkü yapacak bir şey yok bir Atatürk çıkarsa evet ülke kurtulur ama kendimi toparladım derken o Atatürk'ün gitmesiyle yine b. çukuruna saplanır ve her zaman da bir Atatürk gelmez bir yerden sonra kimse hicbirsey yapmaz ve öylece kaderine terkedilir.
Umutsuzluğunuzla ecelinizi bekleyin hocam. Eğer fırsatınız olur da yazın Temmuz ortaları gibi Ankaraya gelirseniz ve ya zaten orada yaşıyorsanız sizle beraber MSÜ, Jandarma, Pomem mülakatlarına gitmek isterim. Oradaki 18-25 yaşındaki astsubay-subay adayı yaşdaşlarımızın da fikirlerini sorarız. Sonra bakarsınız kimin umutları ne durumda. İyi forumlar tekrardan.

Geri