Neler Yeni

Üniversite için Polonya mi Macaristan mi

mehmetkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
mehmet ekin
Hocam tam 1 ay öncesinde Polonyada aldığım eğitimi bitirip Türkiye'ye döndüm. Polonyayı sonuna kadar öneririm. Para birimi olarak Euro yerine Zloty kullanmaları sebebiyle çok daha rahat bir şekilde geçinilebiliyor lakin şimdi diyebilirsiniz macaristanda da huf kullanıyorlar orası da Euro'ya göre avantajlı ona bir yorum yapamam o yüzden. Üstte bazı arkadaşlar demiş çok türk var diye ama ben pek görmedim Türk, genellikle Turkic insan daha çok oluyor örneğin Azeri, Kırgız, Özbek vesaire ki bu tarz insanları çevrenizde tutup tutmamanız tamamen size bağlı. Ben Türk asıllı insanlardan çok yardım gördüm hem adaptasyon sürecinde hem de bir sorunla karşılaştığımda onlara danıştım ve çoğu zaman onlar bana yol gösterici oldular. Varşova'dan bahsedicek olursam gayet güzel şehir ilk bakışta şehir merkezine gittiğinizde bir anda kendinizi sanki Ankara'da hissediyorsunuz bir sürü bina ve gökdelen olduğundan lakin zamanla bu algı değişiyor. Kesinlikle beton yığını bir şehir değil Ankara gibi. 2. dünya savaşında Varşova'yı dümdüz etmelerine rağmen adamlar sıfırdan güzel planlı bir şehir kurmuş şehirin göbeğinde kocaman yürü yürü bitmeyen bir ormanlık alan var oraya girdiğinizde bile kendinizi rahatlamış hissediyorsunuz. Tabii, şehirin tamamen harap olmasından dolayı pek old town denilen bir alan bulunmamakta, old town var lakin 10 dakikalık bir yürüyüşle tamamını görmüş oluyorsunuz. Şehrin konumu da gayet güzel tüm Polonya'nın ordasında bu yüzden nereye gitmek isterseniz isteyin trenle 2 ya da 3 saat sürecektir hadi taş çatlasın 4 saat olsun. Ha bu arada Polonya'ya giderseniz şehirler arasında ulaşım için kesinlikle tren kullanın çünkü gerçekten çok ucuz 2-3 euro arasına seyahat edebiliyorsunuz.
Herhangi bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin lütfen.
Polonyada computer science okumak istiyordum fakat forumlarda gezerken bir kaç kişi varşovada o bölümler sadece para için açılıyor giderseniz bile mezun olduktan sonra avrupada iş bulamazsınız vs. dedi. Siz ne düşünüyorsnuz polonyada eğitim alsam iş bulabilir miyim?

emre_kck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Emre Küçük
Polonyada computer science okumak istiyordum fakat forumlarda gezerken bir kaç kişi varşovada o bölümler sadece para için açılıyor giderseniz bile mezun olduktan sonra avrupada iş bulamazsınız vs. dedi. Siz ne düşünüyorsnuz polonyada eğitim alsam iş bulabilir miyim?
Üniversitenin ne amaçlı açtığı hakkında bir yorum yapamam lakin kesinlikle iş bulamama konusuna katılmıyorum. Polonya'daki Turkic insanların büyük bir çoğunluluğu Computer Science okuyor zaten hatta giderseniz sınıfın yarısının Turkic olduğunu göreceksiniz Computer Science bölümünde. Benim tanıştığım ne kadar Computer Science okuyan insan varsa hepsi okurken aynı zamanda yazılım şirketlerinde filan çalışıyordu ve aldıkları ortalama maaş bin dolar civarı. Uzun lafın kısası daha mezun olmadan bile hepsi iş bulabiliyorken niye mezun olduktan sonra bulunmayasın. Ben Varşova'da değil Lodz'da okudum o yüzden tam üniversiteye yorum yapamıyorum lakin başkentteki üniversitenin kötü olacağını sanmıyorum

mehmetkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
mehmet ekin
Üniversitenin ne amaçlı açtığı hakkında bir yorum yapamam lakin kesinlikle iş bulamama konusuna katılmıyorum. Polonya'daki Turkic insanların büyük bir çoğunluluğu Computer Science okuyor zaten hatta giderseniz sınıfın yarısının Turkic olduğunu göreceksiniz Computer Science bölümünde. Benim tanıştığım ne kadar Computer Science okuyan insan varsa hepsi okurken aynı zamanda yazılım şirketlerinde filan çalışıyordu ve aldıkları ortalama maaş bin dolar civarı. Uzun lafın kısası daha mezun olmadan bile hepsi iş bulabiliyorken niye mezun olduktan sonra bulunmayasın. Ben Varşova'da değil Lodz'da okudum o yüzden tam üniversiteye yorum yapamıyorum lakin başkentteki üniversitenin kötü olacağını sanmıyorum
hocam polonyada bildiğiniz iyi üniversiteler hangileri? Bir de Krakow şehri nasıl?

emre_kck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Emre Küçük
hocam polonyada bildiğiniz iyi üniversiteler hangileri? Bir de Krakow şehri nasıl?
Kendi okuduğum University of Lodz harici bir üniversite hakkında bir bilgiye sahip değilim ama Krakowda bir üniversite hakkında bir yorum almak istiyorsanız sorarım polonyadaki arkadaşlarıma onların yazdıklarını aktarırım sana. Krakow şehrine maalesef çok istesemde gitmek hiç nasip olmadı o yüzden bir yorum yapamıyorum.

mehmetkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
mehmet ekin
Kendi okuduğum University of Lodz harici bir üniversite hakkında bir bilgiye sahip değilim ama Krakowda bir üniversite hakkında bir yorum almak istiyorsanız sorarım polonyadaki arkadaşlarıma onların yazdıklarını aktarırım sana. Krakow şehrine maalesef çok istesemde gitmek hiç nasip olmadı o yüzden bir yorum yapamıyorum.
Peki polonyada üniversite okumaya değer mi sizce mezun olduktan sonra iş bulma konusunda falan yardımcı olur mu?

emre_kck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Emre Küçük
Peki polonyada üniversite okumaya değer mi sizce mezun olduktan sonra iş bulma konusunda falan yardımcı olur mu?
Bence okumaya değer tabii bu kişiye bağlı. İlk gittiğinizde zorlanabilirsiniz lakin 2 3 ay geçtikten sonra yavaş yavaş alışıyosunuz. Türkiyeye dönene kadar ben Polonyada ya da avrupada yaşanmaz cennet vatan kafasındaydım pek alışamamıştım şahsen ama sonrasında dönünce fark ettim ki aslında dönmesem de olurmuş yani. Kendinize güveniyorsanız ben yurt dışına uyum sağlarım memleket sevdası çekmem çeksem de o kadar beni zorlamaz yoluma devam ederim diyorsanız kesinlikle öneririm

mehmetkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
mehmet ekin
Bence okumaya değer tabii bu kişiye bağlı. İlk gittiğinizde zorlanabilirsiniz lakin 2 3 ay geçtikten sonra yavaş yavaş alışıyosunuz. Türkiyeye dönene kadar ben Polonyada ya da avrupada yaşanmaz cennet vatan kafasındaydım pek alışamamıştım şahsen ama sonrasında dönünce fark ettim ki aslında dönmesem de olurmuş yani. Kendinize güveniyorsanız ben yurt dışına uyum sağlarım memleket sevdası çekmem çeksem de o kadar beni zorlamaz yoluma devam ederim diyorsanız kesinlikle öneririm
Sizin yaşanmaz deme sebebiniz neydi?

emre_kck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Emre Küçük
Sizin yaşanmaz deme sebebiniz neydi?
Türkiye'de aile evinde rahatlığa alışmıştım birden tek başıma gurbette yaşamaya başlayınca ağır geldi başlarda. Yemeğini yap temizliğini yap çamaşırlarını yıka vesaire birde aile özlemi girince zorluyor başlarda ister istemez. Türkiye'ye eğitimi bitirip geri döndüğümde anladım ki bunların hepsi boş mazeretlermiş ordayken batıyormuş sadece.

Vuudx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,163
İsim
Yusuf Karakaya
Varsovaya gel arkadas lazim

BugiBlack

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
246
İsim
Buğra Siyah
agalar erasmus için polonya ya da macaristan arasında kalsanız nereyi seçerdiniz?

mehmetkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
mehmet ekin
Türkiye'de aile evinde rahatlığa alışmıştım birden tek başıma gurbette yaşamaya başlayınca ağır geldi başlarda. Yemeğini yap temizliğini yap çamaşırlarını yıka vesaire birde aile özlemi girince zorluyor başlarda ister istemez. Türkiye'ye eğitimi bitirip geri döndüğümde anladım ki bunların hepsi boş mazeretlermiş ordayken batıyormuş sadece.
Polonyadaki ingilizce eğitimi nasıl peki sorun olur mu öğrenirken. Çoğu kişi kullanmıyor vs. diyorlardı

Top Bottom