Neler Yeni

İnceleme Victus 16 neden alınmamalı? Kötü yanları nelerdir?

Sizce hayla Nitro 16 vs. Yerine tercih edilebilir bir laptop mu?

• Tercih Edilir

• Tercih edilmez

• Kararsızım

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

NZXT

80+ Bronze
E peki benim aldığım puanın sebebini açıkla bende evet bu dediğin mantıklı diyim anlaşalım.

Hani dediğiniz gibi sürekli farklı olsa derimki evet stabilite sorunu var, kaç hafta önce yaptım yine 15900, şimdi 2 defa yaptım yine 15900.

E o halde stabil şekilde bu performansı veriyor.
Aç rehberimi bak kardeşim benim, orda zaman ayırıp yazmışım onca satırı oku da bak. 1 puan bile varsa fark olarak, o cihaz öndedir. Sana şimdi 4-5 tane stres ve benchmark testi yaptırsam aynı anda anakartına sela okuruz. O kadar güvenme o cihazına ben bir müsait olsam dahada bu konu üzerinde size kanıtları sunarım merak etmeyin.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
herkeses özel mi gönderiyolar bu cihazı daha kimleri toplayayim buraya ? isterseniz bir mühendis getireyim omen sahibi anlatsın saçma limit sistemini tabi iletişime geçerse.

Paşam 65W limit var işlemcide victus 16 da bunda tamamız ? Tamamız.

İşlemciyi cinebench yada stress testi, soktuk teste fanlarda maxda tamamız ? Tamamız

İşlemci 65W limite kitlendi ve çalışıyor bende 4.3 ile 4.4GHzde sabit kalıp çalışıyor zaten yine eklemiştim görselleri tamamız ? Tamamız

Bu durumda işlemci sabit olarak limitte verebildiği performansı veriyor, bu esnada hiç bi anda 2.5GHz yok 1GHz yok 3GHz gibi düşüşler olmuyor sürekli 4.3 ile gidiyor öylece sabit.

Bu durumda stabil şekilde cinebench skoruda böyle çıkıyor oyunlardada akıyorum.

Evet sen bir sorundan bahsediyorsun ama belki bir şey gözden kaçıyor.

Çünkü senin dediğin gibi aynı durumları bende gördüm manuel fan ayarında performans düşüyor doğru sapıtıyor onda. Stress testlerine sokarken fan geç giriyor devreye doğru bunuda fark ettim bu yüzden stress testi yaparken direk maxa kendim alıyorum.

Ama gaming hub da performans modunda oyunlara girerken fanlar olması gerektiği gibi hemen çalışıyor.

Bilgisayarlarda üretici yaptığı ürünün sağlıklı şekilde 1000 10000 üründe ne kadar hepsi aynı çalışacağı şekilde yapıyor.

Eğer bu performansı veremez ise ayıplı üründür o.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aç rehberimi bak kardeşim benim, orda zaman ayırıp yazmışım onca satırı oku da bak. 1 puan bile varsa fark olarak, o cihaz öndedir. Sana şimdi 4-5 tane stres ve benchmark testi yaptırsam aynı anda anakartına sela okuruz. O kadar güvenme o cihazına ben bir müsait olsam dahada bu konu üzerinde size kanıtları sunarım merak etmeyin.

Bugün arka arkaya 3 tane yapmıştım bir sorun çıkmadı ? İstersen yükleyip yine yapayım bakalım laptop alev alıyormu ? :D

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,165
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
ortalamanın altında.

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    14.3 KB · Hit: 35

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
HP deki çalışanlar bunu üretenler sanki merdiven altındaki mahalle pc si.

Adamlar ürünü test edip zorlayıp ona göre piyasaya sürüyor herhalde.

Globalde bile gayet satmış büyük kanalların önerdiği bir laptop. Emin olun kötü ürün olsa satışları böyle olmaz kanallarda güzel kötülerdi.

Ben en iyisi demiyorum asla zaten o konuda hem fikiriz, victus ucuzken tercih edilir.

ortalamanın altında.

Cinebench de iken Hwinfo ile falan değerleri atsana merak ettim seninkinin durumu.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,165
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Paşam 65W limit var işlemcide victus 16 da bunda tamamız ? Tamamız.

İşlemciyi cinebench yada stress testi, soktuk teste fanlarda maxda tamamız ? Tamamız

İşlemci 65W limite kitlendi ve çalışıyor bende 4.3 ile 4.4GHzde sabit kalıp çalışıyor zaten yine eklemiştim görselleri tamamız ? Tamamız

Bu durumda işlemci sabit olarak limitte verebildiği performansı veriyor, bu esnada hiç bi anda 2.5GHz yok 1GHz yok 3GHz gibi düşüşler olmuyor sürekli 4.3 ile gidiyor öylece sabit.

Bu durumda stabil şekilde cinebench skoruda böyle çıkıyor oyunlardada akıyorum.

Evet sen bir sorundan bahsediyorsun ama belki bir şey gözden kaçıyor.

Çünkü senin dediğin gibi aynı durumları bende gördüm manuel fan ayarında performans düşüyor doğru sapıtıyor onda. Stress testlerine sokarken fan geç giriyor devreye doğru bunuda fark ettim bu yüzden stress testi yaparken direk maxa kendim alıyorum.

Ama gaming hub da performans modunda oyunlara girerken fanlar olması gerektiği gibi hemen çalışıyor.

Bilgisayarlarda üretici yaptığı ürünün sağlıklı şekilde 1000 10000 üründe ne kadar hepsi aynı çalışacağı şekilde yapıyor.

Eğer bu performansı veremez ise ayıplı üründür o.

Bugün arka arkaya 3 tane yapmıştım bir sorun çıkmadı ? İstersen yükleyip yine yapayım bakalım laptop alev alıyormu ? :D
Victusun kendisi ayıplı bir bilgisayar bu kafar farklı sonuçlar vermesi normal değil kendi bilgisayarından 1k fark yiyen bir modelden bahsediyoruz.

HP deki çalışanlar bunu üretenler sanki merdiven altındaki mahalle pc si.

Adamlar ürünü test edip zorlayıp ona göre piyasaya sürüyor herhalde.

Globalde bile gayet satmış büyük kanalların önerdiği bir laptop. Emin olun kötü ürün olsa satışları böyle olmaz kanallarda güzel kötülerdi.

Ben en iyisi demiyorum asla zaten o konuda hem fikiriz, victus ucuzken tercih edilir.

Cinebench de iken Hwinfo ile falan değerleri atsana merak ettim seninkinin durumu.
benim değil başka arkadaşın R5 7640hs bu kadar skor alamaz R7 7840hs bu

throttle yedi bu skoru almış sonra.

Ekler

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    18 KB · Hit: 23

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Victusun kendisi ayıplı bir bilgisayar bu kafar farklı sonuçlar vermesi normal değil kendi bilgisayarından 1k fark yiyen bir modelden bahsediyoruz.

benim değil başka arkadaşın R5 7640hs bu kadar skor alamaz R7 7840hs bu

throttle yedi bu skoru almış sonra.

Mesela şu attığın yukardaki Aida 64 testi, işlemci stabilitesinde sorun var laptopta arıza olabilir. 1.2GHz lere kadar düşüyor bazı çekirdekler.

Bende böyle bir şey olmuyor işte.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,165
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Mesela şu attığın yukardaki Aida 64 testi, işlemci stabilitesinde sorun var laptopta arıza olabilir. 1.2GHz lere kadar düşüyor bazı çekirdekler.

Bende böyle bir şey olmuyor işte.
sizde olmuyor işte onu anlatmaya çalışıyorum 2 saattir.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
sizde olmuyor işte onu anlatmaya çalışıyorum 2 saattir.

E o halde senin elindeki alette bir arıza olma ihtimali yokmu ? Ben böyle durumda derimki bunun anakartında bir şey olabilir beslemelerinde bir şey olabilir gönderirim garantiye.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,165
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
daha inatlaşmaya devam edecekmisiniz ? makale yığdım önünüze.

E o halde senin elindeki alette bir arıza olma ihtimali yokmu ? Ben böyle durumda derimki bunun anakartında bir şey olabilir beslemelerinde bir şey olabilir gönderirim garantiye.
hocam bakın delirmek üzereyim 8 tane cihaz baz alıyorum ben kendi cihazım dahil daha senin cihazında problem var diyorsunuz 8 kişinin birden cihazında problemmi var?

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
daha inatlaşmaya devam edecekmisiniz ? makale yığdım önünüze.

hocam bakın delirmek üzereyim 8 tane cihaz baz alıyorum ben kendi cihazım dahil daha senin cihazında problem var diyorsunuz 8 kişinin birden cihazında problemmi var?
Victus neden alınmaz konusundaki cinebench testi bana ait hangi koşullarda bilmiyorum kardeşime yaptırdım uzaktan performans modunda olmama ihtimali var.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,165
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Victus neden alınmaz konusundaki cinebench testi bana ait hangi koşullarda bilmiyorum kardeşime yaptırdım uzaktan performans modunda olmama ihtimali var.
hocam farklı test sonuçlarıda var elimde sadece sizin ki yok.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,165
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
loq un ekran testi
victusun ekran testi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç