Voltaj Regülatörü Hakkında Bilgi İstiyorum

Reaksiyon skoru
122
Öncelikle merhaba. Bilgisayarımda 850W güç kaynağı kullanıyorum ve evimizin prizinde topraklama bulunmuyor. Bu yüzden bilgisayarımı elektrik kaynaklı sorunlara karşı korumak istiyorum ancak bu konuda yeterli bilgim yok.

İlk olarak online UPS’lere baktım fakat kullanıcıların çoğu fan sesi ve yaklaşık 6 ay gibi kısa sürede arıza yapmaları nedeniyle şikayetçi. Daha sonra Line-Interactive UPS’leri inceledim, ancak bunlar için de benzer şekilde batarya sorunları ve kısa ömürlü kullanım yorumları gördüm.

Akım korumalı prizleri araştırdığımda ise bunların sadece ani yüksek akımlara karşı koruma sağladığını öğrendim. Asıl zararın voltaj dalgalanmalarından kaynaklandığını, evlere gelen voltajın 180V ile 260V arasında değişebildiğini ve bunun da elektronik cihazlara zarar verdiğini öğrendim. Bu nedenle voltaj regülatörünün daha önemli olduğu söyleniyor.

UPS cihazlarının içinde de voltaj regülatörü bulunuyor ancak benim önceliğim elektrik kesildiğinde çalışmaya devam etmek değil, cihazımın çalışırken zarar görmesini engellemek. Bu yüzden uzun vadede daha dayanıklı ve koruyucu bir çözüm olarak voltaj regülatörüne yöneldim.

Yaptığım araştırmalarda yaklaşık 2000VA bir voltaj regülatörünün uygun olduğu belirtiliyor. Ancak burada da bazı sorunlar var. Örneğin, regülatörün 220V’a sabitlemesi gerekirken ±10V’tan fazla sapma yapan modeller olduğu ve bunun kullanıcıları rahatsız ettiği söyleniyor. Ayrıca bazı kullanıcılar, cihazın göstergede voltajı sabit gösterdiğini ancak gerçekte sabitlemediğini iddia etmiş.

Kullandığım güç kaynağı FSP Vita GM VITA-850GM Gen5.1 850W modelidir. Bu bilgilere dayanarak, bilgisayarımı korumak için nasıl bir önlem almam gerektiği konusunda bilgi verebilecek biri var mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,197,357
Üyeler
190,195
Son üye
enisuygunn
Geri