marceline_27
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 913
Olabilir Caner Uncu'yu tanımıyorum. Fakat teknik olarak kendim baktığımda da aynı kulvarda ssd'ler olmadığını düşünüyorum sadece. SSD'lerin aynı kalitede olması yani kullanılan bileşenlerin aşağı yukarı aynı performns/kalitede olması ssd'leri aynı tierde yapmaz ya da birbirine eşdeğer yapmaz. SN7100 zaten güzel bir ssd ona bir lafım yok ama renegade gibi ssd'lerle aynı tierde değil. hem tbw ömrü olarak hem dram farkı olarak hem de kontrolcü farkı da var tabi. wd'nin kendi kontrolcüsü var renegade'de Phison E18 var. Hangisi daha iyidir bilmiyorum ssd'lerle daha detaylı ilgilenen arkadaşlar bilir. Uzun lafın kısası SN7100 kendi klasmanında en iyi ssd'lerden biri ama renegade ile aynı tierde demek çok iddialı. SSD hakkında hiçbir şey bilmeyenler için çok yanıltıcı olabilir. Bazı işlerde ve kullanım amacına göre dram bazı kullanıcılar için önemli olabiliyor. Bu farkı hissedecek işler yapan birisi de farkında olmadan kendi adına yanlış ssd'yi alabilir. Bakın bilerek kötü değil yanlış diyorum.Caner Uncu resmen SSD'nin vücut bulmuş hali ve Türkiye'de SSD'ler hakkında en bilgili kişi. Mavi forumdan sormak lazım.