Web tasarım ve kodlama mezunu olarak ne yapabilirim ?

Lahana11

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
143
arkadaşlar malum yapay zeka bu işide ele geçirdi artık.Ne yapacağımı bilmiyorum yapay zeka ile ilgili bu bölümle ne yapılabilir,neleri öğrenemem lazım ,bu işden nasıl para kazanabilirim ,bu işle meşgul arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

arkadaşlar malum yapay zeka bu işide ele geçirdi artık.Ne yapacağımı bilmiyorum yapay zeka ile ilgili bu bölümle ne yapılabilir,neleri öğrenemem lazım ,bu işden nasıl para kazanabilirim ,bu işle meşgul arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Web tasarım ve programlamada iken grafikte görmen lazımdı grafikten yürüyebilirsin

İş ilanlarını takip et. Her yere CV gönder. Geri dönüşlerden beğendiğini seç. Yazın iş bulamazsan, gelecek yaza kadar boş oturursun.

İş ilanlarını takip et. Her yere CV gönder. Geri dönüşlerden beğendiğini seç. Yazın iş bulamazsan, gelecek yaza kadar boş oturursun.
iş ilanlarında ilgili programları bilmemi ve deneyim istiyorlar bende hiç yok işte nerden neye başlamam gerekiyor onu soruyorum

javascript react veya node.js bileni her firma havada kapiyor hala. LinkedIn 'de is ilanlarina bakin ya da firmalari takip edin. Javascript olmez.
Nesine firmasi son 1 ay icerisinde 30 tane adam aldi IT departmanina ornegin.
Danismanlik firmalarinin insan kaynaklarina CV birakin. Onlar kendileri ise almasa da uygun pozisyona sizi yerlestirip hedef firmadan sizin uzerinizden tek seferlik kar aliyor.

Arkadaşın dediği gibi gibi bir yandan başvurularını yap bir yandan da sektördeki popüler teknolojilerden hakim olmadığın varsa üzerinde çalışabilirsin (react - nextjs - redux - tanstack-query vs..).

İşe almaların bir sezonu var. Mesleğe göre değişebiliyor. Sınırsız iş imkânı yok hiç bir meslekte. Senin rakiplerin diğer yazılımcılar.

Kendi işini yapmak zorunda değilsin başka sektörlere yönel.

Kendi işinizi yapın çünkü harcanmış zaman, para, emek var(en kötü 3 sene deneyin). İlk zamanalr kendi mesleğinde yeterli para kazanamasanız bile tecrübelendiğinizde daha fazla kazanırsın. Bu sefer diplomalı bir yazılımcı olduğunuz için de rahat rahat oradan oraya zıplarsınız. Yapay zeka sizin rakibiniz değil bilakis işinizi aşırı hızlandıran bir araç. Çevremde fazlası ile yazılım ve bilgisayar mühendisi arkadaş var hepside iyi paralar kazanıyor. Sadece bir şekilde zorlayıp kendizi bir yere atıp çabalamanız lazım.

Öncelikle yapay zeka konusuna bir açıklık getirmek istiyorum;
Web (Frontend) tarafında yapay zeka cidden çok iyi çalışıyor ancak backend için aynı şeyi söyleyemeyeceğim tamam çok güzel ve clean kod yazabiliyorsun yapay zekayla ancak olay endpointlere ve vibe coding tarafına geldiği zaman iş patlıyor. Bu yüzden aslında yapay zeka şimdilik çok büyük tehdit değil. Ben de yazılım mühendisliği 3. sınıf öğrencisiym elbette yapay zekayı kullanıyorum ancak sıfırdan bir şey yazdırmak yerine kendi yazacağım kodu daha hızlı tamamlayabilmek için belirli aralıklarla destek alıyorum gibi düşünebilirsin.

Onun dışında neler yapabilirim sorusu;
Bir yazılımcının bence işe alım sürecindeki en büyük etkeni Git/Github profilidir veya canlı demolarıdır. IK'nın gözünde senin elinde ne kadar elle tutulabilir proje var ise o kadar niteliklisindir bu yüzden ilk etapta küçükte olsa projeler geliştirerek github profilini öne çıkarman gerekmektedir. (Ha sen yapıyor musun diye sorarsan hayır :D üşeniyorum)

Anladığım kadarıyla web projeleri geliştiriyorsun, proje geliştirmek istiyorum ama geliştirecek proje bulamıyorum diyorsan da frontendmentor.io diye bir site var burayı inceleyebilirsin buradaki projeleri kendin sıfırdan yazarak githubunda paylaşabilirsin. Her seviyeye uygun örnekler var.
Frontendmentor.io'nun mantığını anlaman için kendi github repomu aşağıya bırakıyorum inceleyebilirsin.

Geri